Volgens ABN Amro plofkip beter voor milieu

De ABN Amro bank heeft een onderzoek laten doen naar de invloed op het milieu van een plofkip en een biologische kip. Drie maal raden welke er het beste vanaf kwam, of liever gezegd wie ‘het haas’ was. Allebei dus. Volgens ABN Amro is een plofkip beter voor het milieu dan een biologische kip. Een plofkip mag van de ABN Amro een ellendig leven hebben en de biologische kip is gelul.

Helaas weten die bankiers niet helemaal waar ze over praten en weten anderen, waarvan ik inschat dat ze beter weten hoe het zit, dat de plofkip leeft voor een deel van soja uit Brazilië waarvoor kostbaar regenwoud wordt gekapt om het te laten groeien.

ABN Amro zit er dus naast. Maar ja wat wil je ook met iemand als Gerrit Zalm als baas. Die maakt alles recht wat krom is en slecht voorbeeld doet slecht volgen, hahahahahaahaha!

Zou graag zeggen dat ze zich beter met bankzaken bezig kunnen houden, maar daar heb ik ook mijn twijfels over.

 

5 gedachten over “Volgens ABN Amro plofkip beter voor milieu”

 1. De voeding, de herkomst en de milieu-impact ervan zijn wel degelijk meegenomen in het onderzoek:

  “Bij het berekenen van de milieubelasting van een kilo kip wordt alles meegenomen dat een rol heeft gespeeld in de productie: de teelt van het voer, de manier van houden, de transportkosten, het slachten. Van zaadje tot karbonaadje, zoals dat heet”

 2. Dit zijn woorden van een plofbank, straks gaan ze ook nog beweren dat een plofbank beter is voor de mensen dan een serieuze bank met een goede directie.
  En zelfs als het iets beter zou zijn voor het milieu, het dieren welzijn moet ook meegeteld worden.

 3. Waarom berekent een bank de milieu effecten van kippen?
  In een art. over exploderende voedselprijzen wordt ook weer een bankpersoon aangehaald.
  Werken alle wetenschappers en specialisten nu als analist voor de bank?
  Zijn er elders geen deskundigen meer te vinden?

  Waarom zouden we hun berekeningen en interpretaties geloven. We weten waar de belangen van banken liggen en dat banken goed zijn in schuiven met posten, zodat het plaatje in hun voordeel is.

 4. @1 Als je het artikel leest in VK kun je lezen waarom de soja waarmee de plofkip gevoerd wordt meer milieuschade oplevert dan de soja waarmee de bio kip gevoerd wordt. Ontbossing als gevolg van sojateelt voor de plofkip is buiten beschouwing in de banken berekening.

 5. ik begrijp niet wat die wat die gare bankiers zoeken in het onderzoeksterein.., het zal in ieder geval niet helemaal onafhankelijk onderzoek zijn.
  Weet je, met genetische manipulatie kunnen tegenwoordig wonderen vericht worden. zo zou, in een in-depth onderzoek, het resultaat kunnen zijn dat als je een kip met een sate-stokje kruist, dat je dan kleine kippetjes krijgt die leven op marinade en zichzelf uit ellende in een plastic verpakking rollen.
  Resultaal: de dikste super-bonus-deal die de economie uit de resessie kan halen….. Hebben wij dan onze menselijkheid verloren?
  Respect voor mensen beginnen we langzaam te krijgen, zou het een te grote stap zijn om ook voor andere dieren dit soort respect te krijgen? Ik denk het niet. Hiermee bedoel ik zeker niet dat we kipknuffelaars moeten worden maar we hebben de mogelijkheid om deze dieren een goed leven te bieden in ruil voor hun vlees. Ze zullen niet denken “goh, dat lijkt me wel wat” want ze zijn best wel dom. Maar dat zijn mensen met syndroom van down ook, die kosten echter ontzettend veel. Waarom krijgen zij wel dat respect? (mijn excuses voor de mensen die ik hiermee beledig, ik bedoel het niet letterlijk)
  Wat ik probeer te zeggen is dat respect voor alles en iedereen om je heen voor gaat op economie en millieu (broeikas-effect) Dat fabeltje moet ook eens klaar zijn! De impact die wij hierop hebben is zo minimaal dat het verwaarloosbaar is. De aarde is ooit een bol met ijs geweest, en ooit een rokende bol met fulkanen. Denk niet te ver vooruit maat heb lief wat nu is.
  Heb deze text nu in 3 delen geschreven omdat ik het 3 keer fout deed, daarom zal het miss wat minder samenhangend verhaal zijn :p
  Weet dat alles wat ik schrijf uit mij visie is, de visie van 1.

  Spreuk die me binnenschoot, je denkt dat je ziet, maar je ziet wat je denkt

Reacties zijn gesloten.