Vluchtelingen Osdorp in hongerstaking

De vluchtelingen in Osdorp zijn in hongerstaking gegaan . Officieel zijn ze uitgeprocedeerd, maar hun landen van herkomst werken niet mee aan terugkeer, of het is eenvoudigweg te gevaarlijk om er terug te keren. Hoe je dan uitgeprocedeerd kunt zijn vraag ik me dan wel af. Van de andere kant, als je weet dat types als Hilbrand Nawijn (LPF) en Sietse Fritsma (PVV) bij de IND gewerkt hebben hoef je je dat ook weer niet al te lang af te vragen.

Hoe dan ook, hierdoor zijn deze mensen hopeloos klem komen te zitten. Zodanig dat ze blijkbaar geen andere mogelijkheid meer zien dan in hongerstaking te gaan. Dat zie ik een Nawijn of Fritsma nog niet doen, hoe gezond dat misschien ook eens voor deze heren zou zijn voor een weekje.

Diezelfde Sietse Fritsma, en Fleur Agema, hebben – nu de PVV geen halve regeringspartij meer is – hun handen blijkbaar weer volkomen vrij om immigranten te sarren, getuige deze kamervragen door hen gesteld, waarmee zij willen tegengaan dat gemeenten de vluchtelingen van Osdorp opvang aanbieden. Niets moet aan het toeval overgelaten worden waar het gaat om mensen die toch al in een hopeloze situatie verkeren nog verder in de ellende te brengen, nietwaar? Zij geven er blijkbaar niks om, om mensen midden in november op straat aan hun lot over te laten.

Ook staatssecretaris Teeven ziet zoals gewoonlijk niets anders dan rechte lijnen in deze kwestie, dat is wel zo makkelijk en staat ook zo fijn krachtdadig.

En straks weer allemaal naar joods-christelijke traditie gaan zitten snikken bij een van warmte en barmhartigheid overlopende kerstfilm, nietwaar?