Verzetje

screenshot-twitter com 2015-09-25 22-13-15Kijk ’t werkt: je roept vanaf de preekstoel van het parlement op tot verzet en verdomd… Het werkt.

In Purmerend, Oudenbosch, Utrecht zijn mensen in verzet gekomen tegen andere mensen. Gewoon zomaar. Omdat ze er ineens waren. Ze kwamen en zijn van plan te blijven.

‘Gekkenwerk’ was de boodschap van de Witte Pater op de kansel. En die kan het weten want hij is zelf een vreemdeling: Limburger en half-Indonesisch. Hij weet hoe het voelt als je wordt geïsoleerd.

Dat wens je iedereen toe. Het moet een heerlijk gevoel zijn.

De stem des volks klinkt. De stem des volks, vroeger was dat een mooi socialistische slogan waarin alles zat: de klassenongelijkheid, de vriendjespolitiek van notabelen en industriëlen, het verzet daartegen.

Nu is het iets anders: het volk wil geen vreemdelingen. Aan ‘naastenliefde’ of ‘solidariteit’ wordt niet gedaan. Het zijn nu de autoriteiten die ‘links’ zijn, het volk is rechts.

Om me heen hoor ik al fluisteren dat ‘democratie’ toch niet zo’n goed idee is. Hoor ik het goed? Ja, het zou misschien een goed idee zijn om niet iedereen meer te laten stemmen. Sommige mensen snappen er tenslotte niets van. En eigenlijk zijn de meeste mensen dom. Een verkiezingsexamen moet er komen, de kiezers moeten aantonen dat ze weten hoe het in Nederland werkt.

Spagaat.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.