Vertrouwen in deze regering wordt nu al gepeild

bruggen slaan met de mond vol tanden

Kwam Maurice de Hond vorige week nog met leuke vragen over integriteit van politici is het deze keer ook niet ‘as usual’. Opperpeiler en stemmingonderzoeker heeft deze keer een paar prangende vragen aan het steekproefplebs in zijn datebase. Op het eerste gezicht vijf eenvoudige vragen maar liggen ze na twee weken kabinet Rutte al zo voor de hand? Markio Rutte leidt toch op het eerste gezicht een nu al fameus kabinet? Laten we eerlijk zijn een kabinet in elkaar flansen waardoor de eigen achterban een revolte begint is niet voor elke MP weggelegd. Is een kabinet eerder in de Nederlandse Geschiedenis zo gestart? Het vorige kabinet van Rutte kende in het begin wat rumoer van namaak dissidenten binnen het CDA en schreeuwerige anti PVV stemmingsmakers maar was een smoothie in vergelijking met de gifbeker die de afgelopen week geheel door M.R. opgeslurpt diende te worden terwijl hij in het land van de goedkope bruggen en kronen, zijn collaboratie verleden met de PVV bagatelliseerde alsof het a minor problem voor de Turken zou moeten zijn.

Gelukkig herinnert Maurice de Hond ons weer aan die memorabele verkiezingsuitslag van 12 september, het optreden van Gordon en de vrije val van de VVD na het beschamend getoeter van groot-staatsman Rutte in de Kamer.

– 1]  Kunt u uw vertrouwen in de Nederlandse politiek uitdrukken in een rapportcijfer tussen 1 en 10?
– 2]  En kunt u via een rapportcijfer tussen 1 en 10 het vertrouwen aangeven in de huidige regering?
– 3] Hoopt u dat de regering blijft zitten tot aan de verkiezingen van mei 2017?
– 4] Tot wanneer denkt u dat dit kabinet blijft zitten?
– 5 ] Op 12 september 2012 waren de laatste Tweede Kamerverkiezingen. Heeft u spijt van de keuze die u toen heeft gedaan?

Slechts vijf vragen die u desgewenst hieronder kunt beantwoorden om zaterdag te weten of u ook behoort tot de ‘steekproef Nederlander ‘ of dat u een krapuul mening hebt.

4 gedachten over “Vertrouwen in deze regering wordt nu al gepeild”

 1. Vraag 1: 6-
  Vraag 2: 2-
  Vraag 3: Alsjeblieft niet
  Vraag 4: Op nieuwjaarsdag komt de ontnuchtering en valt dit wankelkabinet met een klap.
  Vraag 5: Absoluut niet, heb SP gestemd, dat zouden meer mensen moeten doen.

 2. Als twee , zó verschillende partijen een regeerakkoord sluiten, draait de democratie op volle toeren. Als kiezers dan hun partij verlaten raad ik aan, het zo volprezen en wereldwijd gepromote en bevochten woord “democratie” opnieuw “eigen te maken”.

 3. De PvdA had ook een linkse coalitie met o.a. de SP kunnen proberen te vormen, maar ze begonnen er niet eens aan. Geen zin.
  Er zijn er die voorspeld hebben dat Rutte II er niet zou komen, zoals bv Ronald van Raak (SP). Dat klonk wat afgunstig, maar het zou wel eens een scherpe analyse kunnen zijn.

Reacties zijn gesloten.