Vertreksom 3 miljoen directeur Vestia na miljardenverlies

Huren doen mensen die geen huis kunnen kopen. Dat kan meestal niet omdat hun inkomen te klein of te onzeker is om het risico om hen geld te lenen aanvaardbaar te maken voor de bank. Huren moet dus veiliger zijn dan een huis kopen.

Wat je dan niet wil is dat jouw verhuurder, zoals Vestia, eens vrolijk gaat spelen op de effectenbeurs met jouw huur, en als het mis gaat gewoon ook bij jou de hand komt ophouden. Een huis huren staat voor zekerheid en betrouwbaarheid, je hebt niet het idee dat je op de effectenbeurs aan het spelen bent bij het afsluiten van het huurcontract.

Daar is vooral ook een woningcorporatie beslist niet voor bedoeld. Die werden honderd jaar geleden opgericht om de elementaire levensbehoefte die wonen is niet over te laten aan de grillen van de markt, en zo ook bereikbaar te houden voor de allerarmsten. Maar dat moest allemaal anders in de jaren negentig, dat moest allemaal geprivatiseerd worden van de VVD en D66. En ja, de PvdA zat daar ook bij.

Het kan natuurlijk ook alleen in een geprivatiseerde markt zónder concurrentie. Dat is de ideale vorm van privatiseren voor al die privatiseringsfetisjisten in de politiek, die naar ik vermoed erg goede vriendjes hebben in de staven van de te privatiseren organisaties, want zonder concurrentie kun je ongegeneerd binnenlopen.

Moet jij eens proberen als normaal bedrijf, als het slecht gaat je prijzen zomaar 10% te verhogen. Je klanten lopen schaterend weg. Maar een huurder in Nederland kan geen kant op, dus dat is wel lekker comfortabel prijzen verhogen.

Ik weet niet hoe het krommer kan; de verhuurder maakt een enorme fout, legt de rekening bij de huurders neeren geeft de verantwoordelijke directeur een som van 3 miljoen euro mee. Die 3 miljoen lag al vast volgens eerdere afspraken en blablabla (Die bedragen ook altijd, alsof dat heel normaal is dat je even een paar miljoen krijgt toegeschoven. Dat is toch zeker een normale baan, een beetje directeurtje spelen? Waarom moeten die mensen miljoenen krijgen, bedragen die voor het overgrote deel van de bevolking slechts roze fantasie zijn?), maar het zijn dit soort dingen waar uiteindelijk revoluties door ontstaan. Het is tenminste nu wel ook de PvdA die wil dat die vertreksom terubetaald wordt.

Ik zou het gewoon vertikken die extra huurverhoging te betalen als ik Vestiahuurder was. Als ze dat nu eens massaal doen wil ik nog wel eens zien of Vestia massaal huurders gaat uitzetten.

9 gedachten over “Vertreksom 3 miljoen directeur Vestia na miljardenverlies”

 1. De oprotpremie van dit individu is 3,5 miljoen. Je kunt dat slordig afronden, maar dan wil ik het bij de afronding verdwenen bedrag wel incasseren…

 2. …erg goede vriendjes hebben in de staven van de te privatiseren organisaties…

  Ik denk meteen weer aan Frank de Grave (VVD) en Leo Platvoet (“Groen””Links”) van de zogenaamde woonstichting De Key.

 3. Wij, Le Roi, zijn aan lager wal geraakt en konden gelukkig een kleine stede huren bij een corporatie alhier.

  De bewoners kregen vorige week allemaal een lullig briefje waarop vermeld dat de normale onderhoudswerkzaamheden met 5 jaar werden opgeschort, geen nieuw keukenblokdingetje en cv-ketel en nog wat van die dingen.

  Bellen, smeken, nederig vragen , maar niemand mag antwoord geven op mijn vraag waarom dat zo is.
  Hoesten wij nu ook mee voor die 3,5 miljoen? Ha! Ik kom er wel achter, reken maar, u hoort nog van ons.

 4. Laten we wel wezen, als ik (mede)veroorzaker zou zijn van een miljardenverlies kan ik me heel goed voorstellen dat mensen er miljoenen voor over hebben om me kwijt te raken. Hoeveel bespaart mijn vertrek dat niet in de toekomst?

 5. In dit soort gevallen ga je toch anders denken over de term ” Berufsverbot ” . Ik vind het daarnaast iets te gemakkelijk van de verantwoordelijke bestuurders om ” terug te treden “. Het hazepad kiezen is een betere term. Deze nitwits zijn namelijk verantwoordelijk voor het feit dat de omhooggevallen ambtenaar Erik Staal een dusdanig salaris met vooraf overeengekomen oprotpremie kon krijgen. In mijn ogen zijn zij mede schuldig aan dit debacle. Het wordt tijd voor een digitale schandpaal waardoor dit soort bestuurders nergens meer aan de bak komen. Dus gewoon de namen noemen van deze wanbestuurders.

 6. #6
  “Het wordt tijd voor een digitale schandpaal waardoor dit soort bestuurders nergens meer aan de bak komen.”
  Geloof het of niet maar als ik 3 miljoen meekrijg, beloof ik dat ik nergens meer zal solliciteren. En dat ik een eventuele strafkorting op m’n (WW)uitkering zonder morren zal accepteren.

 7. Als ik Erik Staal zou zijn dan zou ik ook hard in mijn vuist lachen en voor de Buhne doen alsof ik zwaar lijdt onder de beschuldigingen. Waar het mij om gaat zijn de raad van het bestuur en de toezichthouders. Het is van de zotte dat deze verantwoordelijken hun Linkedin pagina’s kunnen oppimpen met hoe geweldig ze wel niet zijn maar ondertussen als laffe honden ” terug treden ” ipv de eigen troep opruimen. Geen goed woord voor deze bestuur-opportunisten die er alleen zijn voor de mooie schijn en het hand ophouden.

 8. Pingback: Voormalig wooncorporatiebaas Staal geboeid van huis opgehaald | Krapuul

Reacties zijn gesloten.