Verkiezingsproefballonnetje D66: iedereen orgaandonor

D66 komt volgende week met een initiatiefwet waardoor Nederlanders automatisch orgaandonor worden. De partij wil dat iedereen hier per brief over wordt geïnformeerd.

Burgers die geen donor willen zijn, moeten dat dan actief laten weten. (NOS)

Ik ben al jaren orgaandonor, maar weet dat er ook mensen zijn die het heel eng vinden of een inbreuk op hun kans op wederopstanding. Twijfel ook wel eens over de gedachte, dat als je geen orgaandonor bent, je ook geen orgaan kunt krijgen. Is wel zo eerlijk, maar is het ook juist?

Vond nog wel een pikant stukkie op Elsevier van vorig jaar, daar propageert een nitwit dat de orgaandonorhandel maar lekker aan de vrije markt overgelaten moet gaan worden. Nieuwe kansen voor arme mensen, denk ik dan. Rijken kunnen dan organen kopen van arme mensen, die doen er toch niks mee.

Overigens snap ik niet dat het bovenste comment gewoon vrijelijk op Elsevier kan blijven staan, voor ze het weg halen, hier even de quote:

lotri op zaterdag 12 maart 2011 11:43

Als we alle politice een kopje kleiner maken en de organen daarvan aan mensen geven die een orgaan nodig hebben lossen we 2 (en waarschijnlijk nog meer) dringende zaken op……behalve de hersenen die moeten vernietigd van wege het risico….

2 gedachten over “Verkiezingsproefballonnetje D66: iedereen orgaandonor”

Reacties zijn gesloten.