Verhagen zegt sorry

kerst-engelMet Limburgs meel, van het tarweveld onder de paal van Weekers, in de mond weet de afgeschreven door vele vergeten, maar herboren Maxime een ‘sorry’ voor zijn stupiditeit in 2010 er uit te krijgen. Uiteraard niet zonder een paar trappen onder de gordel richting Balkenende en de twee ‘dissidenten’.

Voormalig CDA-aanvoerder Maxime Verhagen maakte een inschattingsfout toen hij in 2010 koos voor samenwerking met Geert Wilders, vindt hij zelf. Hij verkeek zich op het effect voor het CDA. ‘Ik heb verkeerd ingeschat dat de gedoogconstructie zou worden uitgelegd als één regering met de PVV.’

Zie hier het kader voor de terugkeer van een waar en groots politicus die zichzelf heeft opgeofferd voor de partij.

Omdat hij merkte dat veel weerzin direct op hem terugsloeg, deed hij een jaar geleden afstand van zijn aanspraken op het CDA-leiderschap. ‘Op sommige mensen werkte ik als een rode lap op een stier. Daarom heb ik besloten mezelf uit die discussie te trekken. Ik hoopte dat de rust zou weerkeren in de drie jaar dat het kabinet er nog zou zitten.

Dat Verhagen vlak voor Kerstmis de eerste tekens geeft is veelzeggend. De wederopstanding mogen we rond de paasdagen in 2013 verwachten wil Maxime de Grote hier mee zeggen.

We hoeven alleen maar te wachten op het ‘Sorrycongres’ van het CDA in het voorjaar.

Wederom een feest voor de democratie alwaar twee derde van de aanwezigen voor het hernieuwde leiderschap van Maxime Verhagen stemmen en de kleurloze Buma bedankt wordt met een daverend applaus richting de kerkers van de Inquisitie.

27 gedachten over “Verhagen zegt sorry”

 1. ‘Ik heb verkeerd ingeschat dat de gedoogconstructie zou worden uitgelegd als één regering met de PVV.’

  Ja Verhagen, vind je het gek als je de gedoger over werkelijk alles laat meepraten en nieuwe bewindslieden zo ongeveer op sollicitatiegesprek bij Wilders werden gstuurd?

  En wat een schijnheiligheid, dat hij helemaal niets zou hebben met de PVV. Hij is zijn kroket vs. halalvleesopmerking zeker vergetem.

 2. @1 Ahh joh, Verhagen kan er echt niks aan doen, ’t is allemaal de schuld van Koppejan, die had nee kunnen zeggen 🙂

 3. De echte uitspraak:

  ” De bedoeling was eigenlijk om met PVV te gaan regeren, maar dat het uitgelegd zou worden alsof het niet is – en de laatste heeft jammerlijk gevallen, sorry – de volgende keer probeer ik het beter uit te leggen want er is toch helemaal niets mis met Wilders en zijn xenofoob clubje, toch?
  Voor herhaling vatbaar, ja?”

 4. Verhagen, Verhagen…ehhh….is dat niet die onbetrouwbare paapse kleuterneuker die vindt dat buitenlanders stinken en enge ziektes met zich meebrengen?

 5. Het wordt tijd dat er een diepgaand onderzoek komt naar het waarom politici uit Limburg op Nederlanders werken als de spreekwoordelijk rode lap op een stier.
  Is het:
  de belangenverstrengeling
  de corruptie
  de fraude
  de vriendjespolitiek
  de ik-eerst mentaliteit
  de schreeuwerigheid
  de schijnheiligheid
  de oneerlijkheid
  de domheid
  de onhandigheid
  de sorry
  de zachte G

 6. @ 7
  Alleen Limburgers ?
  Of is een probleem van de hele Nederlandse samenleving ?
  Als Limburgs SP lid, ben ik het dus niet eens met u .

 7. @8: Theo, in reactie op @7: Amstel:

  Ben het met je eens, ik geloof niet dat corruptie “hier” of “daar” meer of minder is.

  Maar waarom je SP-er zijn gewicht in de schaal legt is niet helemaal duidelijk ; ).

 8. In aanvulling op @4 en inmiddels gniffelend in zijn vuistje:

  ” Zoals ik eerder zei, sorry – volgende keer beter maar voor mij heeft het uiteindelijk niet zo slecht uitgepakt als voor mijn collega – wetjewel (even wenkend) – die supergroot vrindje van Wilders was en overal een leuk praatje voor klaar staan had. Want waarom denk je dat nu Jean-Claude J. wil niets over hem horen als functievervanger en heeft liever iemand als Dijsselbloem voor deze functie die goed sociaal en pro-Europees ingesteld is? Alles heeft zijn consequenties. gnifgnifgnifgnifgnif…….”

 9. @8 en @10 Ik vraag om een onderzoek omdat Limburgers Verhagen, die het over zichzelf zegt en Wilders die het graag wil zijn, als een rode lap op een stier werken.

  Of in Nederland de corruptie “hier” of “daar” meer of minder is is een onderwerp voor een ander onderzoek. ((-;

 10. @14: Amstel:

  [ Het wordt tijd dat er een diepgaand onderzoek komt naar het waarom politici uit Limburg op Nederlanders werken als de spreekwoordelijk rode lap op een stier.]

  Ik hoor niet bij “de Nederlanders” en word niet graag op één hoop gegooid, waar haal je dat trouwens vandaan? Uit jezelf?

  @14: Meen je dat nou echt met die “onderzoeken” ?

 11. Ik voel een rooms-katholieke ingesteldheid. Af en toe een beetje (flink) zondigen kan gerust, er is altijd nog de biecht om de zonden af te kopen.

  Als Maxime het fascistoïde karakter van de PVV niet herkende, is hij als politicus natuurlijk geen knip voor zijn neus waad.

 12. @15
  Natuurlijk meen ik het. We onderzoeken in Nederland alles.
  Waarom geen onderzoek waar de meeste (vermeende) corruptie is? Iets vergelijkbaars was er trouwens vorige week: een peiling onder gemeentegriffiers over schending integriteitregels.

  Of het meer in Limburg voorkomt dan bv in Noord Holland? Geen idee. Of het meer voorkomt op het platteland of in de stad? Geen idee. Wel weet ik dat het overal voorkomt binnen de ambtenarij. Of het nou een sjoemelende VVD meneer of mevrouw is of de marktmeesters op het Waterlooplein. Het gebeurt en we moeten het blijven bestrijden. Corruptie is dodelijk voor een democratie en een rechtsstaat.

 13. @18: Amstel:

  [ Waarom geen onderzoek waar de meeste (vermeende) corruptie is? ]

  Ja, maar dan is het méér een soort peiling naar wat mensen in het land denken.
  Zo’n representatieve steekproef onder 23 inwoners van het land.

  Wat niet bekend is kan je toch niet onderzoeken?
  Waar zijn de meeste marsmannetjes te verwachten, in Limburg of Amsterdam?

 14. @12
  Exact.
  Ik heb geen behoefte om op een hoop gegooid te worden met foute politici uit mijn provincie.

 15. @22
  Ik begrijp het wel.
  Bij de bestuurscultuur in mijn provincie kun je grote vraagtekens zetten.
  Herinnert u zich nog Smitsmans van GL in de kwestie Van Reij ?
  Er was nog veel meer aan de hand , die ze later zou uitbrengen.
  Nog iets gehoord van haar ?
  Smitsmans is beloond voor haar zwijgen, met het wethouderschap.

 16. @25 Theo Gerris
  Smitsman is het voorbeeld van een bestuurscultuur die al jaren bestaat zowel in Limburg als elders in Nederland. Wat mij verbaasde is dat ze zo openlijk op de rug ging liggen voor burgemeester en de boze VVD fractie in roermond nadat ze eerst lekker aan het keffen was geweest.
  Elkaar toeschuiven via het vriendjes-gebeuren binnen een partij is iets van alle dag. Maar dat een GL dame in een dorp zich laat onderhouden (want meer is het niet) door de VV(D) aldaar is fnuikend.

Reacties zijn gesloten.