Van gidsland tot open inrichting

De vruchten van de verrechtsing in Nederland zijn overal voelbaar. De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter. De haat tegen buitenlanders, met name Oost-Europeanen en mensen met een kleurtje is tot ongekende hoogte gestegen. Bijstandsgerechtigden worden gedwongen zinloze en vernederende klusjes te doen, waardoor het verschil tussen criminelen met een taakstraf en een bijstandsgerechtigde verwaarloosbaar klein wordt. Politieagenten die ongewapende (gekleurde) burgers doodschieten omdat ze in paniek niet op hun benen kunnen richten worden vrijgesproken van strafvervolging. Een politicus die al 25 jaar in de politiek zit, niets voor elkaar krijgt maar wordt gewaardeerd vanwege zijn vrijwel dagelijkse schofferingen en beledigingen wordt gekozen tot politicus van het jaar, ondanks zijn vele associaties met racisten, homofoben en neonazi’s.

Grote populariteit genieten ook de complotverhalen. Zo mocht Thierry Baudet in NRC ons vertellen dat de EU een complot is van een elite die ons wil onderwerpen en ons alles wil afpakken. Dat de EU al ruim een decennium wordt gedicteerd door en het resultaat is van een meerderheid van rechtsconservatieve regeringen is even niet relevant. Stel de EU voor als een allesverslindend monster en je hebt al snel de helft van de kiesgerechtigde bevolking op je hand. Een andere beproefde methode is mensen vals te beschuldigen van pedoseksualiteit. Zo waart de kwestie Demmink nog steeds rond. De voormalige baas van het openbaar ministerie is volgens sommigen de centrale figuur in een enorm netwerk van de ‘linkse’ politieke elite, die asielzoekers gebruiken om minderjarigen in de val te lokken en te misbruiken. Dit verhaal wordt ook enthousiast verspreid door criminelen en corrupte ondernemers — het meldpunt Demmink wordt geleid door de oprichter van Chipshol-groep — want die worden natuurlijk ook bedreigd door justitie.

Ook illustratief was de discussie rond Zwarte Piet die menig buitenlands correspondent de wenkbrauwen deed fronsen. Als je niets weet van de achtergrond dan zie je een restant van het koloniaal verleden, toen het nog heel normaal was om mensen met een donkere huidskleur als Untermensch voor te stellen. Voorpost en NVU demonstreerden vrolijk mee voor het behoud van deze oerNederlandse traditie die werd bedreigd door communisten en negers. De PVV stelde er zelfs kamervragen over. Critici van deze ’traditie’ werden uitgescholden voor landverrader en als ze zelf een kleurtje hadden uitgemaakt voor aap die hier niet thuis hoort en maar terug moest naar de jungle. Bekende Nederlanders mogen  rekenen op extra veel aandacht in de media als ze hun racisme niet onder stoelen of banken steken en plaatsen in het licht van alleen maar goede bedoelingen.

Het is natuurlijk niet gek dat in zo’n cultuur de zorgkosten in tien jaar tijd meer dan verdubbeld zijn. Dat is natuurlijk ook de schuld van moslims, negers en buitenlanders, net als dat zij de schuld zijn van de werkeloosheid, criminaliteit en de hoge prijs van een woning of een krat bier. Vrijheid is zo hard mogelijk rijden. In reactie op het stuk van Baudet in de NRC werd gevraagd om terughoudendheid bij het plaatsen van een mening, die is gebaseerd op een verzameling leugens en verhalen van samenzweringen, omdat dat een inhoudelijke discussie over de EU niet zou bevorderen. De reactie daarop was typerend voor de huidige tijd. Er zou sprake zijn van een oproep tot censuur door een elite die tegen het volk is en een poging om kritiek op de nationaal-socialistische èn communistische EU te smoren. Dat de NRC zo weinig aandacht besteedt aan UFO’s en chemtrails is natuurlijk hèt bewijs van het complot tegen ons.

13 gedachten over “Van gidsland tot open inrichting”

 1. Magnifique wltrrr!

  Dit artikel verdient op de voorpagina’s van de Nationale kranten te staan.
  De kop zegt al enorm veel over de huidige stand van zaken.

 2. Overigens is Joris Demmink lid van de VVD, wat de pogingen hem af te schilderen als de centrale figuur in een ‘links complot’, in een wat merkwaardig daglicht stelt.

  Wat betreft de fittie tussen de neoliberale vrijemarkt-fundamentalisten en de xenofobe nationaal-kapitalisten: dat is een intern rechts conflict. Laten ze elkaar maar verbaal de schedel inslaan. De één is nauwelijks minder erg dan de andere. Win-win voor ons, wat mij betreft.

 3. Ik ben het helemaal met Pyt eens.
  Overigens wel weer een topstuk van wltrrr. ’t Zou ook goed zijn wellicht om het in het Engels op de site te zetten…
  Topstuk!

 4. Please a translation into ze English lengwitsj for the international audience is that possible?

 5. Zinloze en vernederende klusjes bestaan niet. Al is het maar dat daarmee een bijstandsuitkering kan worden gegenereerd.

 6. Sisyfus was een naar mens die uiteindelijk gestraft werd door de goden met zinloze arbeid. Wie ben ik om daar dan nog een uitspraak over te doen?

 7. @reinjeragolo, ” Sisyfus was een nare mens…”

  Hoe weet jij dat? Of bedoel je dat dit doorgaans je mening over Grieken en andere Oost-Europeanen is.
  Draag je nog steeds je Prinsjesvlag shirtje onder het schrijven?

Reacties zijn gesloten.