Van Aartsen (VVD) wil Occupy Den Haag weg hebben

Zijn argumenten ervoor zijn dat de demonstratie een steeds permanenter karakter krijgt en dat politie en gemeente niet welkom zijn op het kampement.

Dat eerste argument is natuurlijk onzin, want de graaicultuur waartegen Occupy demonstreert is minstens even permanent. Over het tweede kan ik niet in detail oordelen, ik weet niet precies wat er op dat kampement plaatsvindt, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Van Aartsen meent dat er nog volgens het poldermodel gedemonstreerd moet worden. U kent dat wel, even wat gaan staan schreeuwen op een veld met felgelkleurde petjes en vlaggetjes en fluitjes, maar dan fluks weer aan het werk en de hoge heren met rust laten zodat die zich verder op hun graai-activiteiten kunnen concentreren.

Me dunkt dat na minstens 10 jaar neo-kapitalisme dat poldermodel maar eens losgelaten dient te worden, en er ook gedemonstreerd moet worden op plekken en tijdstippen dat het de heren niet schikt.

3 gedachten over “Van Aartsen (VVD) wil Occupy Den Haag weg hebben”

  1. Ik begrijp hem, hij vreest dat de democratie een permanent character krijgt. Democratie is bijzonder gevaarlijk, weetjewel.

  2. Psies L, het komt ze niet uit, was eerder ook al, ze stonden in de weg, was toch wel lastig enzo. Dat wij de puinhopen van een stelletje graaiers dat nu lekker ergens achterover hangt op mogen ruimen door middel van veel meer zelf betalen, meer mensen in armoede, kortom meer armoede in NL, daar gaan deze heren aan voorbij. Er is zeker geklaagd bij de PVVD over die demonstranten door die graaiers.

  3. Ach, heer Aartsen waarom moeten zij weg?
    Hun protest trekt immers lang zo veel aandacht niet dan dat van de schoonmakers.

Reacties zijn gesloten.