Uitgelekte defensieplannen CDA/VVD

Volgens deze bron willen CDA en VVD het aantal F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht terugbrengen van 68 naar 42.

De plannen liggen klaar: de Koninklijke Luchtmacht wordt afgeslankt tot slechts 42 F-16’s en Leeuwarden raakt binnen afzienbare tijd zijn F-16 squadrons kwijt. JSFNieuws onthuld plannen van CDA en VVD die geheim moeten blijven tot na de verkiezingen. Met dank aan iemand die zijn verantwoordelijkheid niet wilde ontlopen.

Een vreselijk dom plan om Volkel open te houden ten koste van Leeuwarden. Negentig procent van de oefenvluchten vindt plaats boven de Noordzee, dus men redeneert de verkeerde kant uit. Misschien zit er een logica achter die ik niet begrijp, elke dag 500 kilometer omvliegen om in het oefengebied te komen lijkt mij een behoorlijke kostenpost.

Of zou het toch weer met die B-61 speledingetjes van die Yanken te maken hebben? Lijkt mij dat ze die dingen maar eens op moeten ruimen, immers vlakbij op Kleine-Brogel (B) en Büchel (D) liggen ze ook. Weg met die troep en stop eens met die JSF, het is van alles net niets.

Bovendien is het een dogma om te roepen dat de JSF onze economie versterkt. Dat verhaal is al afgeschoten.
Met een ander vliegtuig krijg je ook tegenorders en houd je ook nog een ‘paar’ centen over om elders te investeren.

1 gedachte over “Uitgelekte defensieplannen CDA/VVD”

  1. @Dirk, mogelijk oplossing is inderdaad “de speeltjes” te laten verplaatsen bijvoorbeeld naar Belgie of Duitsland. Dan mag je gerust van de JSF afstappen, want volledig obsolete.

    Echter wordt deze beslissing niet in Den Haag (hoewel met instemming ervan altijd, hoe pijnlijk het ook klinkt voor onze nationaalchauvinisten) genomen. Daarom moeten we rustig afwachten welke richting de beslissende orgaan zal gaan.

Reacties zijn gesloten.