Uitbuiting Oost-Europeanen in champignonsector

Eerlijk is eerlijk, na mijn kritiek op hem eerder deze dag: Henk Kamp pakt nu wel dit soort misstanden aan in de champignonsector, waar er misbruik wordt gemaakt van de kwetsbare positie van vaak Oost-Europese arbeiders, die daardoor ofwel via schimmige verrekeningen onder het minimumloon uitkomen of zogenaamd als zelfstandige tegen veel lagere inkomsten werken, maar in feite gewoon het werk doen in de vorm van werknemerschap.

Met deze maatregelen wil Kamp voorkomen dat bonafide champignontelers uit de markt gedrukt worden door de frauderende werkgevers. Hij steunt een initiatief vanuit de sector om een keurmerk in te stellen voor aantoonbaar volgens de regels geproduceerde champignons.

Dat is dan toch een vorm van kapitalistisch ondernemen die ook een Henk Kamp te ver gaat. Het zijn ook dat soort praktijken waar de SP al jaren geleden voor waarschuwde.

6 gedachten over “Uitbuiting Oost-Europeanen in champignonsector”

 1. dus de ‘heren’ ondernemers zorgen ervoor dat er extreem goedkoop gewerkt kan worden door oost-europeërs
  en dan kun je vervolgens naar een klaagsite van een ranzig clubje xenofoben om daar te klagen dat deze mensen de schuld zijn van jouw werkloosheid, zoiets?!…

 2. Dat is dezelfde Kamp die Razzias in mijn wijk wil houden om de busjeswerkers lastig te vallen ???

 3. Totdat er niet genoeg geoogst kan worden of welke smoes dan ook en dan zien ze weer van alles door de vingers.

 4. Ik heb het hier wel eens vaker verteld, ik ken een Portugese jongen die hier produktiewerk zoekt.
  Heeft een blauwe maandag in de champignonpluk gewerkt.
  Hij maakte dagen van 8 uur, maar werkte als VT chauffeur effectief 2 uur om een vrachtwagen te laden en kreeg dus ook 2 uur uitbetaald, kortom hij was een hele dag weg voor 14 euro bruto, zijn contract werd niet verlengd omdat Polen goedkoper waren.
  Echt, die Polen hier daar wordt goud geld aan verdiend, uitzendbureau’tjes, boerderijtjes waar tientallen Poolse auto’s voor de deur staan ( ik heb wel eens gehoord 50 euro huur per week per man voor een verbouwde ouwe pokke boerderij die waarschijnlijk 2 generaties geleden al is afbetaald)
  En dan van Rutte en z’n fascistenkliek nog een schop na krijgen ook, te walgelijk voor woorden allemaal.

Reacties zijn gesloten.