Tweestrijd Rutte-Roemer bestaat niet

Want op 12 september wordt het parlement gekozen. En niet het kabinet, zoals VVD en SP de kiezer willen doen geloven. Zij maken zich op voor een tweestrijd om het premierschap; Rutte of Roemer in het Torentje. (Trouw)

Klopt helemaal. De VVD wil de rechtse kiezer angst aanjagen door ze voor te houden dat als de VVD niet wint, Roemer in het Torentje komt en dat dat rampzalig is voor Nederland. Flauwekul! Er moeten eerst maar verkiezingen komen en dan moet er gepraat gaan worden over wie met wie gaat samenwerken. Er zijn geen overwinningen meer zoals vroeger, waar een partij zo’n grote meerderheid had dat die het echt voor het zeggen had. Nu heeft de ‘winnaar’ genoeg aan 31 zetels, vroeger was dat een grote verliezer.

Van mij hoeft die Rutte helemaal nergens terug te komen, eigenlijk de hele VVD niet. Van mij mogen ze in de oppositiebankjes. Of dat een mogelijkheid is? Als iedereen met een beetje gevoel en een beetje verstand nadenkt en dan niet op de VVD gaat stemmen, dan zou dat kunnen. Maar teveel mensen laten zich nog te makkelijk bang maken. Geert Wilders heeft de afgelopen jaren prima werk gedaan in dat opzicht. Angst aanjagen is zo makkelijk bij domme mensen, Geert is nu wat rustiger en nu heeft de VVD het overgenomen. Het grote gevaar is een mens dat een sociale inborst heeft, die meevoelt met zijn medemens, dat is een grote bedreiging voor de VVD. Een VVD’er  denkt alleen aan zichzelf, schijt aan anderen!

2 gedachten over “Tweestrijd Rutte-Roemer bestaat niet”

  1. Een beetje grappig is het wel die poging van de journalistiek om de kiezer er op te wijzen dat het niet om een tweestrijd gaat. Eerst hebben ze dat verhaal zelf de wereld in geholpen.

Reacties zijn gesloten.