Turkmenistan verbiedt het gebruik van het woord coronavirus

Wil je als land af van dat vervelende coronavirus? Makkelijk zat: je volgt gewoon het voorbeeld van Turkmenistan en verbiedt  het gebruik van het woord ‘coronavirus’. Probleem opgelost! Dat Mark Rutte daar niet aan gedacht heeft. 

Volgens de clown die in Turkmenistan de Mussolini wannabe uithangt, Gurbanguly Berdymukhamedov, is het coronavirus het land volledig voorbij gegaan. Mocht je daar openlijk aan twijfelen – bijvoorbeeld door het woord ‘coronavirus’ uit te spreken terwijl je op de bus staat te wachten – heb je een vette kans ter plekke opgepakt te worden. Ook het dragen van een mondkapje wordt door Berdymukhamedov gezien als een staatsondermijnende activiteit. Dat soort gevaarlijke anarchisten verdwijnt eveneens onherroepelijk achter de tralies.

Berdymukhamedov treedt ook op als rapper en dj, tijdens wiens optredens het publiek maar beter enthousiast kan applaudisseren. Of anders.

Naast Mussolini wordt Berdymukhamedov vooral geïnspireerd door Arnold Schwarzenegger. De Turkmeense president beschikt weliswaar niet over de indrukwekkende spierbundels van de Oostenrijkse Eik, maar zwaaien met wapens kan hij als de beste:

Bron

Uitgelichte afbeelding: By Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=63060279