Turken kapen Nederlandse haring

Twee Turkse broers hebben dit jaar de beste haring van Nederland. Althans volgens de AD Haringtest is de beste haring van Nederland te vinden bij hun vishandel Atlantic in Leiden. De broers behaalden als enige dit jaar een tien voor hun Hollandse Nieuwe. (Trouw)

Zo’n bericht tovert een grote glimlach op mijn gezicht. Waarom? Omdat ik het wel humor vind. Buitenlanders worden door te veel mensen als inferieur beschouwd en dan halen deze twee, van oorsprong Turkse, broers de titel voor de beste haring binnen. Zal die arrogante kaaskoppen leren. 😀

8 gedachten over “Turken kapen Nederlandse haring”

 1. Tovert beslist een glimlach!!!!

  is dit nou ultieme islamisatie of ultieme integratie????? LOL

  Volgens mij geen van beiden want het zijn twee heren die gewoon goed zijn in hun vak zonder te kjken naar afkomst/huidskleur/geloof/sexe of wat dan ook! Zo moeten we allemaal naar mensen kijken! 😀

 2. Piet-Ahmet, precies, ze zijn gewoon goed. En toch tovert het een glimlach! 🙂
  Vanwege al die zure mensen die altijd zo lopen te schelden.

 3. hahaha… klopt helemaal Keira!!!!
  Het mooie van dit verhaal is gewoon dat deze lui waarschijnlijk gewoon zichzelf zijn gebleven en zonder inmening en druk vanuit de overheid of wie dan ook een vak hebben gekozen en hun best hebben gedaan! Mijn boodschap is dan ook: laat mensen gewoon zichzelf zijn en je zult zien dat dat ze hun bijdrage aan de maatschappij waar ze deel van uitmaken leveren!
  Tuurlijk zitten er rotte appels tussen maar dat is nou inherent aan een dynamische maatschappij! Is het verhaal van goed en slecht, van rechtschapen en crimineel!
  Kom op Henk en Ingrid… ga de lekkerste maatje van Nederland happen in Leiden zou ik zeggen.. hahaha!
  Helaas gruwel ik zelf van haring maar sta snachts op voor een heerlijk bord boerekoolstamppot met heerlijke runderrookworst of een lekker bordje aardappelen, spruitjes en een stukje (halal)vlees met jus!
  Yummie!!

 4. Het is alleen jammer dat jullie dit apart benoemen, dat is nu net datgene wat we niet moeten doen. We moeten het niet apart maken. In mijn woonplaats is een Islamitische slager verreweg de beste van alle slagers. En of ie nu Islamitisch, Joods, Christen, blank of donker is zal mij een zorg wezen. We moeten juist alles gelijk beoordelen en niet extra benoemen omdat er kansloze trieste Tokkies zijn die wars zijn van alles wat buiten het bekende (lees:bekrompen) wereldje van hun valt. Dan lijkt het net of we hun tegendeel moeten bewijzen terwijl we hen juist moeten negeren…bloed het vanzelf dood, dat gedrag!

 5. @6 Wij moeten niks. “Jullie” was vroeger trouwens een verboden woord op deze site. Kwam je automatisch mee in het spamfilter terecht. In 99,99% van de gevallen was dat dan volkomen terecht.

 6. #7 Tjee, rustig maar, ik bedoel er niets verkeerd mee. Je hoeft niet iedereen gelijk als vijand te zien zeg. Bedoelde alleen maar te zeggen dat als we dit telkens apart benoemen mensen denken dat het bijzonder is als iemand met een andere achtergrond succesvol is in Nederland terwijl het juist vreemd is dat er mensen zijn die denken deze mensen dat NIET zouden kunnen. Vind het alleen jammer dat je je gelijk zo aangevallen voelt door een verkeerde woordspeling.

Reacties zijn gesloten.