Tsunami van VVD-rommelaars

Er komt maar geen einde aan de tsunami van in het klein of niet zo heel klein erbij rommelende VVD-ers. Nu is weer voormalig VVD-burgemeester van Zaandam en gedeputeerde voor Noord-Holland Henry Meijdam, thans adviseur van minister Schultz van Haegen, als voorzitter van de Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur, opgestapt om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden.

Uit het onderzoek komt ex-gedeputeerde Meijdam naar voren als een functionaris met vele petten op, waardoor de schijn van belangenverstrengeling op de loer ligt. De commissie noemt hem een netwerker die als een kameleon de rollen van gedeputeerde, ondernemer, adviseur en partijgenoot door elkaar laat lopen. Ook de warme contacten tussen de vastgoedsector en Meijdam worden vermeld.

Meijdam liet gisteren weten ‘zelf de functie ter beschikking te hebben gesteld’. ‘Ik laat me door niemand wegduwen.’

Nou, dat lijkt me anders toch wel precies wat er hier gebeurd is, Meijdam. Meijdam was overigens de voorganger van Ton Hooijmaijers in Noord-Holland.

‘Gedeputeerde Staten wisten van mijn functies, maar nu wordt er blijkbaar anders tegenaan gekeken. De schijn van belangenverstrengeling wordt mij nu verweten. Als dat zo is, dan trek ik mijn conclusies. Mijn integriteit is me heilig.’

Nou ja, op zijn minst de schijn ervan.

3 gedachten over “Tsunami van VVD-rommelaars”

  1. Altijd zo leuk op dit niveau bij dit soort mensjes: “de schijn” impliceert dat er in het echt geen belangenverstrengeling is.
    Nou, als ik zeven tandenborstels in een beker op het planchet heb en ik krijg het “aanbod” van controle dan hoef ik niet te beginnen over “de schijn” van zes minnaars en minnaressen.

  2. Deze meneer Henry Meijdam kan dus op het lijstje VVD bestuurders die de schijn tegen hebben. Vraag me af of je dan op de burelen van Krapuul het lijstje ‘VVD schijnpolitici’ of ‘VVD schertspolitici’ moet noemen. Misschien hebben de redacteurs daar een betere naam voor.

Reacties zijn gesloten.