Tsunami van boerenzonen zonder land

In 1962 begonnen met werken in de bouw vroeg ik me een paar jaar later af waarom er zoveel gastarbeiders werden ingevlogen die onze lonen onder druk zetten.

In de berichten in de media werd ijskoud verkondigd dat Nederlanders te lui waren om te werken en liever studeerden, waarvoor ik als belastingbetaler dus ook nog eens de studietoelages kon ophoesten. Maar vooralsnog maakten bouwvakkers zich nog geen grote zorgen omdat die gastarbeiders voornamelijk in de fabrieken werden tewerkgesteld. En het praatje rondging dat zij niet geschikt waren voor in de bouw door het taalprobleem, en omdat zij werken in de bouw minderwaardig werk zouden vinden.

Maar de bouwvakkers kwamen bedrogen uit. Wat jaren later werd de bouw overstroomd met een tsunami van boerenzonen* die van het herverkavelde platteland zich in ploegen met een lage organisatiegraad, en zo zij georganiseerd waren dan was dit bij het toen al hevig polderende CNV, aanboden als stakingsbrekers/onderkruipers bij onenigheid in de CAO-onderhandelingen. Maar dankzij het gestaalde linkse kader dat tactisch [er mocht absoluut geen partijpolitiek worden bedreven] werd aangemoedigd door communisten, was de bouwsector toch nog een tijdje het breekijzer waarmee de CAO’s van de wat tegenwoordig zo verradelijk de lager betaalde middenklasse heet nog enigszins op peil bleven.

Tot er begin jaren ’80 een diepe crisis in de bouwsector kwam en het daardoor ontstane overschot op de arbeidsmarkt het de werkgevers en de onder hun druk bezwijkende vakbondskader, dat de aanmoediging van communisten die in de Koude Oorlog en door het gepolder ten onder waren gegaan en waren afgeserveerd, node moest missen. Tenzij zij ander werk vonden, want de bouwsector werd overgenomen door zich in ploegen [niet in vakbonden] organiserende boerenzonen. Terwijl het vakmanschap en de beroepseer onder druk kwamen te staan doordat de uitvoering van het werk in de bouwput meer en meer door hoger opgeleid personeel werd overgenomen. Voorbeeldje: kwam ik vroeger nog redelijk vaak in de uitvoerderskeet om vanaf de bouwtekeningen de maatvoering op de bouwplaats te realiseren, is mij dit later nooit meer overkomen en moest ik mij maar schikken in het onvermijdelijke en als loswerkman, zo heette vroeger een tijdelijke productiekracht, de bevelen van een hoger opgeleide opvolgen.

En dan kunnen we nu anno 2011, ook weer in een diepe crisis in de bouwsector de prolongatie aanschouwen van het bovenstaande, maar nu met Poolse boerenzonen.

Dus inderdaad, maar dit wist ik allang, de massa-immigratie kwam en komt van rechs. En dat heeft maar één doel en dat zijn de lonen, maar niet alleen de lonen maar ook het vakmanschap en de beroepseer, op de werkvloer onder de druk van een arbeidsoverschot te houden. Werkgevers zijn best wel bereid goede lonen te betalen als het maar niet aan arbeiders is. Liever nemen zij hoger opgeleidenen aan die net zo achterbaks [is a-solidair, is a-sociaal] met arbeiders omgaan als zijzelf.

Nu gijzelen zij de samenleving al decennia met een leugen. Wanneer dringt het nou eens door, rechse lui zijn bloedzuigende liegbeesten, blaffende vampiers. Ik zal het woord rechts om de rechse politici aan te duiden nimmer meer met de ’t’ als in rechts schrijven omdat de etymologie van dat woord ook al een leugen is.

Zolang dit onopgehelderd blijft, blijft mijn paradigma ‘DE LEUGEN REGEERT EN DE WAARHEID CREPEERT’ het enige ware dat er over te zeggen is zolang dit zo is. Wellicht dat onze salonsocialisten, nu zij zelf het onderwerp van onderwerping zijn, nu eindelijk eens ware woorden gaan zeggen, in plaats van koste wat kost te willen besturen. Het eerste wat zij zoals is gebleken inleveren is de waarheid om met de leugen te regeren. Regeren…, het blijft een rechtse hobby. Dat moet een linkse hobby worden.

*tsunami van boerenzonen [zonder land], die nu voor het overgrootste deel PVV stemmen? Ja godverdomme!

Dit is een bijdrage van Sjuul van Dissel.

6 gedachten over “Tsunami van boerenzonen zonder land”

 1. Wat dacht je van de vele vele boeren zoeken vrouw,die boeren hebben allemaal geen vrouw en moeten via dat programma van de ncrv aan relatie geholpen worden…..iets voor de vrijgezelle oostbloklandenvrouwen misschien?

 2. @1 Kevin

  Tsja, die boerenzonen met land hebben het ook niet gemakkelijk en inderdaad is daar een meidenmarkt voor.

  Want onze boerendochters hebben wel wat anders aan hun hoofd dan werken op het eigen bedrijf. Terwijl hun vriendinnen lol trappen in een partimejob moeten zij 24/7/52 uur/dagen/weken klaarstaan voor man kinderen en de beesten. Moet je ook al idealist voor zijn. Mag van mij ook best [groen]links idealistisch zijn. Maar de maatschappij heeft blijkbaar altijd problemen met idealisten.

  Nou ja, de maatschappij, zeg maar de tegenwoordige mainstream opvatting over eigen verantwoordelijkheid nemen. Dat laatste geldt alleen als eigen verantwoordelijkheid nemen kan worden mis-gebruikt als verwijt in het politieke debat. Er sancties op mogelijk zijn bij vermeend afwezigheid van het nemen van die eigen verantwoordelijkheid, terwijl er [on]juist alles op gericht is je het eigen verantwoordelijkheid nemen onmogelijk te maken.

  Het gaat dan ook alleen maar om het maken van een verwijt als drukmiddel, als prikkeling, als sanctiemogelijkheid.

  Maar laat ik niet te ver uitwijden over rechssoortig politiek bedrijven nu je zo’n mooi onderwerp aansnijdt. Boer zoekt vrouw. Heb het programma jammergenoeg niet kunnen volgen wegens hevige alergieverschijnselen voor Yvon Jaspers.

 3. Kevin Schreef:

  Wat dacht je van de vele vele boeren zoeken vrouw,die boeren hebben allemaal geen vrouw en moeten via dat programma van de ncrv aan relatie geholpen worden…..iets voor de vrijgezelle oostbloklandenvrouwen misschien?

  Is Wilders zo mischien aan zijn Hongaarse gekomen : Boerenlul zoekt vrouw 😀

 4. @ Sjuul van Dissel:
  yvon jaspers allergie heb ik ook,die boerenvrouwenzoekende omhooggevallen jetset diva???presenteert een boeren programma over boerderijen maar ze doet alsof ze qoute lijst presenteert met die kijk ik ben nu beroemd leuk he ?

  Zijn genoeg philipijnse of thaise jonge meiden die wel een tijdje met een hollandse boer(rijk uiterrraard) willen trouwen ongeacht leeftijd uiterlijk

Reacties zijn gesloten.