Trump overweegt Bannon, Priebus en Spicer op straat te zetten

Een steeds verder in het nauw gedreven Donald Trump zou volgens bronnen binnen het Witte Huis overwegen diverse van zijn naaste medewerkers op straat te zetten. Vrienden en adviseurs van Trump zouden erop aangedrongen hebben o.a. Steve Bannon, stafchef Reince Priebus en de ongelukkige perssecretaris Sean Spicer te ontslaan. Ook met het optreden van diverse kabinetsleden zou Trump niet bijzonder gelukkig zijn. Namen zijn daarbij overigens niet genoemd.

Een bron binnen het Witte Huis verklaarde tegenover Axiom dat Trump ‘gefrustreerd’ is en ‘kwaad op iedereen’: “The advice he’s getting is to go big — that he has nothing to lose. The question now is how big and how bold. I’m not sure he knows the answer to that yet”.

Trump holt al eigenlijk al sinds zijn inhuldiging van de ene ramp naar de andere catastrofe. Afgelopen week raakte alles in een stroomversnelling nadat Trump FBI-directeur James Comey ontsloeg, iets wat Trump’s toch al niet bijster grote populariteit geen goed heeft gedaan en bovendien het Witte Huis in chaos stortte.

Het is overigens niet de eerste keer dat Trump geruchten de wereld instuurt over een op handen zijnde ontslaggolf. Bij vorige gelegenheden kwam het daar uiteindelijk niet van. Het kan goed zijn dat deze geruchten moeten dienen als “laatste waarschuwing” aan o.a. Sean Spicer, iemand waarvan inmiddels zelfs zijn beste vrienden niet meer denken dat hij het goed doet. Met een onberekenbare, narcistische idioot als president is perssecretaris natuurlijk ook een hondenbaan, iets wat de laatste tijd ook af te lezen is uit de lichaamstaal van Sean Spicer: de misère straalt je tijdens de dagelijkse persconferenties werkelijk tegemoet.