Trump niet bereid tot compromissen in NAFTA-overleg met Canada

Vermoedens van de Canadezen dat de Verenigde Staten niet serieus van plan zijn compromissen te sluiten bij hun onderhandelingen over het NAFTA handelsverdrag werden bevestigd door een aan de Toronto Star gelekt bericht. Het betrof opmerkingen die door Trump off the record gemaakt waren in een interview met Bloomberg, maar omdat de Toronto Star onafhankelijk die opmerkingen achterhaald had voelden zij zich niet gebonden aan het off-the-record karakter van die opmerkingen.

Trump vertelde de journalist van Bloomberg dat hij geen enkel compromis ging sluiten, maar dat niet openbaar kon zeggen omdat het dan teveel gezichtsverlies zou opleveren voor Canada om nog een akkoord te kunnen sluiten. Elk akkoord zal volledig op de voorwaarden van de Verenigde Staten gesloten worden, en Trump beweerde tevens Canada te dreigen met importheffingen op in Canada geproduceerde auto’s.

In het gelinkte artikel wordt overigens terecht opgemerkt niet blind te varen op het waarheidsgehalte van Trumps beweringen. Het zou evengoed kunnen dat hij weer eens schaamteloos aan het opscheppen was over zijn naar eigen zeggen fabelachtige onderhandelingskwaliteiten. De Canadese regering heeft geen inhoudelijke reactie gegeven op deze onthulling.

1 gedachte over “Trump niet bereid tot compromissen in NAFTA-overleg met Canada”

  1. Pingback: Trump dreigt Canada uit te sluiten van NAFTA-deal – MaximaalFM

Reacties zijn gesloten.