Treinvervoer van slecht naar slechter

De pseudo-concurrentie op het spoor heeft daar geleid tot slecht openbaar vervoer. Wat doen we eraan? Nou, we maken een plan dat zorgt dat het nog slechter gaat.

Als de Nederlandse Spoorwegen (NS) er niet in slagen om kwaliteitsdoelstellingen te halen, moeten bepaalde trajecten kunnen worden afgepakt en beschikbaar komen voor andere vervoerders.
(Nu.nl)

Het plan komt uit de koker van rechts (VVD, CDA en D66). Deugen doet het niet. Ideologische vooringenomenheid veroorzaakt in deze een tunnelvisie: slechts concurrentie zou verbeteringen bewerkstelligen. Onmogelijk bij het treinverkeer. Daar is nauwe coördinatie van de treinenloop vereist. Dat kan alleen centraal geregeld worden. Je gaat een concurrent niet helpen om zijn lijnen zo rendabel mogelijk te maken.

4 gedachten over “Treinvervoer van slecht naar slechter”

  1. Graag ook een stukje over de Nederlandsche Posterijen en de douane afhandeling van pakketten, dan zijn we vrijwel compleet.

    NS, leuker kunnen we het niet maken, wel trager.

  2. Hoe dat? Wordt de Vaderlandsche grenschwacht ook al geprivatiseerd?
    Geen idee hoe dat in Nederland wordt gehandhaafd, maar mijn ervaring in Duitsland is, dat der Zoll (Behörde, nix privat) hier nogal eens voor vertraging zorgt. En ik heb behoorlijk wat buiten-EU-verkeer op mijn werk.

  3. Inderdaad lijdt Nederland nu onder de ideologische vooringenomenheid en Dictatuur van het neoliberalisme.
    Mede omdat de politiek is ook privé eigendom van de neoliberalen geworden.

Reacties zijn gesloten.