ToenLinks en de GroenLinks verkiezingsflop

van GroenLinks naar ToenLinksHet is 06.30 terwijl ik dit stukje tik Als enige krant heeft De Telegraaf vannacht aandacht voor het feit dat ToenLinks na vier maanden met een rapportje aankomt over de teloorgang van de partij. Zelfs op de eigen website van de faalpartij is deze aankondiging niet te vinden. Het rapport zal m.i. niet veel nieuws bevatten en uiteraard de nodige onnodige aanbevelingen hebben en de oproep om positief te zijn voor de toekomst. Zeker sinds de partij dat pand aan de Oudegracht in Utrecht aangekocht heeft met geld dat wordt opgebracht door afdracht van lokale politici die voor hun baantjes moeten vrezen bij de komende verkiezingen in 2014.


Een kleine kanttekening

ToenLinks heeft op 12 september geen zes zetels maar zeven zetels verloren en alleen dankzij de lijstverbinding met de PvdA de vierde zetel er bij gekregen. In de peilingen is de partij inmiddels gehalveerd waardoor je zou kunnen zeggen dat Jesse Klaver en Linda Voortman er voor spek en bonen bij zitten maar dat zeggen we natuurlijk ook niet over de VVd.

Update 1:
De Volkskrant komt om 11.30 uur aan met het wereldnieuws dat ToenLinks terugblikcommissie Van Dijk voorheen Van Es om 15.00 uur het mondje gaat opendoen vol met Sappige gevolgtrekkingen.

Update 2:
Heeft mevrouw Sap al een baantje of houdt ze nog haar neo-liberale handje omhoog bij het Nederlands volk die dankzij de Kunduz-akkoord-bende minder lang in de WW mag verblijven?

6 gedachten over “ToenLinks en de GroenLinks verkiezingsflop”

 1. En met de klimaatopwarming gaat het ook al niet crescendo. Niet alleen omdat het nu stervenskoud is, maar de laatste tien jaar laat geen stijging van de temperatuur meer zien.

  Een crisis komt nooit alleen. 🙂

 2. Dat het nu zo koud is, heeft ook alles met de opwarming te maken. En met golfstromen. Maar Al Bakrastani weet daar veel meer van.

 3. Wat betreft de conclusies van het rapport lees ik alleen maar berichten over poppetjes, over conflicten binnen de top. Maar niets over een politieke analyse. Hoe het gedachtegoed van ToenLinks zich verhoudt tot de beslissingen in de afgelopen jaren.

  Het is natuurlijk wat zwak om alleen maar op nieuwsberichten af te gaan, maar da analyse van TL heeft te weinig belang om in het rapport te duiken.

 4. Nee, denk dat het zoals altijd is gegaan. Er gaat iets fout en dat moet iemands schuld zijn. Vaak is dat het uitgangspunt van een onderzoek. En uiteraard zullen ze zich niet gezamelijk de schuld geven, dat zou nl voor mij zo zijn als dat je ideologische gedachtegoed niet klopt of niet aanslaat. En dat zal de top niet willen, die weten wat goed is, voor iedereen.

 5. Het rapport is beschikbaar en VK heeft een en ander gelezen.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3383051/2013/01/25/Fractie-GroenLinks-hing-als-los-zand-aan-elkaar.dhtml

  Ik moet zeggen dat de rapportnaambedenker van mij een dikke zuigzoen in haar of zijn nek krijgtj:

  ‘Terug naar de toekomst’

  Ik word zo vrolijk van de intense treurigheid van de titel.
  Ik zie al helemaal die glunderende koppies aan de vergadertafel toen deze titel op de flip-over werd geschreven. Met uiteraard een milieuvriendelijk Edding 800 groene stift en de bedenker er triomfantelijk een vette leraren-krul bijzet na het applaus. Wat een geestelijke armoede bij de partij die ooit ergens voor stond.

 6. ‘Terug naar de toekomst’ van ToenLinks krijgt de aandacht die het verdiend: weinig.
  Veelzeggend dat we niet ToenLinks leden al jubelend over de meren zien en horen schaatsen. slechts een enkele broodschrijver in de Nederlandse krant tikt moedeloos de overgeschreven rapport conclusies.

  Bij Trouw mag Romana Abels een mini interview plaatsen en wordt herhaald wat wij al weten maar opnieuw komt het beeld naar voren dat Mevrouw Halsema de aanzet heeft gegeven tot de afbraak van de partij en mevrouw Sap eerst nog een regiecursus moet doen.

  Twee dames die een partij om zeep helpen en als beloning € 8.000,- per maand vangen in hun opgestoken handje die uit de groene blouse komt.

  Bram van Ojik is een tussenpaus die na de volgende verkiezingen zijn hand gaat ophouden. wie houden we dan nog over? Mevrouw van Tongeren die in de belangstelling staat van goededoelen met vorstelijke salarissen (voor minder dan de € 126.000,- bij Greenpeace zal ze het niet doen) en twee jongelingen die niks anders kunnen dus dolgraag in de Kamer blijven. Je zal maar ToenLinks lid zijn!

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3383214/2013/01/26/Bij-GroenLinks-heerste-een-volstrekt-gebrek-aan-samenwerking.dhtml

Reacties zijn gesloten.