‘Toename extreemrechts op internet’

Goh, nou, dat hadden we nou helemaal nog niet door, hoor! Na vrijdag komen ze allemaal uit hun holen en onder hun stenen vandaan. De lafhartige idioten.

En verkneukelen zich over 92 doden en ik weet niet hoeveel gewonden. Want Anders Breivik is HUN held!

Lees even wat er op Krapuul langskwam, ik doe er maar een. Beter voor de maag.

Geplaatst door ene Rocker bij deze post ‘Moet ik als links mens ook maar dood’

goede zaak dat die zotte Noor een paar evenzo zotte socialisten heeft afgeknald! Boontje komt om zn loontje. Die 92 dooie NSB-ratjes stelt geen zak voor met wat de NSB ratjes 60 jaar gelden hebben gedaan; linkse nsb ratjes hebben 6 miljoen dooie Joden op hun naam staan, en nog een paar miljoen uit het marxistisch tijdperk.. dus och waar maken we ons druk om..

Waarmee ik maar wil zeggen, ga vooral zo door Martin Bosma en Geert Wilders met onwaarheden te verspreiden over de geschiedenis. Er zijn er zat die het geloven. Omdat ze zelf niet hebben op zitten letten bij geschiedenisles, helemaal niet naar school zijn geweest of gewoon te beroerd zijn om een boek te lezen of iets op te zoeken op internet. Of gewoon omdat ze te dom zijn om voor de duvel te dansen. (zogenaamde ‘hersenceluitgedaagden’)

Bij dit soort reacties verbaas je je als normaal mens toch over hetgeen er geschreven wordt. Hebben mensen achter een toetsenbord geen enkele gêne meer? Of is dit het soort mensen dat maar al te graag meedeed in de vernietigingskampen van Hitler? Jaren gesluimerd in de samenleving en zien nu hun kans schoon.

32 gedachten over “‘Toename extreemrechts op internet’”

 1. Veilig achter je toetsenbordje wat onzinnigheden de wereld inschieten is kinderspel, niet meer dan een luier volpoepen. En dan maar kijken wie er reageren, en vooral hoe. Hoe open Krapuul ook moet zijn, ik zou ze niet eens plaatsen dit soort gewetenloze hersenkronkels gespeend van intelligentie en puur gepitst op provocatie. En zeker geen aandacht aan besteden. Maar wie ben ik…

 2. Het is altijd een moeilijke balans om uit te vinden wat werkt. Helemaal doodzwijgen of aan de kaak stellen. Daarom heb ik er maar een gedaan. Dit soort mensen zijn jaren doodgezwegen en al jaren vindt men in de politiek dat dit soort mensen ‘het volk’ zijn en ook een stem moeten hebben. In de politiek zijn de vertegenwoordigers van deze mensen tegenwoordig ‘hele normale en aardige mensen’. Daarom.

 3. @Keira – Ik denk dat je dit soort reacties, hoe walgelijk ook, aan de verkeerde mensen toedicht. Ik deel Joeys inschatting en geloof, dat dit soort internet-tuig helemaal niet mee zou doen aan de “vernietigingskampen”. Daar zijn ze te laf voor, indien de term laf in deze context niet al te misplaatst is (sorry). Dit zijn de “Mitläufer”, de “wir haben es nicht gewusst”-Apologeten achteraf. Zeker niet de daders. Nog steeds en juist daarom niet minder verachtelijk, walgelijk en onbegrijpelijk, maar wel een ander soort tuig…
  En BTW denk ik ook niet, dat “extreemrechts” toegenomen is op het internet, “ze” zijn alleen harder gaan schreeuwen…
  😐

 4. En voor de volledigheid: er zullen ook wel enkele daders tussen zitten, maar het merendeel is dat volgens mij niet…

 5. MadPride Schreef:

  En voor de volledigheid: er zullen ook wel enkele daders tussen zitten, maar het merendeel is dat volgens mij niet…

  Maar verraders en bestuurders voor treinen naar moordkampen zitten er zeker tussen , en volgens mij ook een hoop die zullen moorden als ze denken dat zulks zonder represailles kan …

 6. Al Bakrastani Schreef:

  MadPride Schreef:
  En voor de volledigheid: er zullen ook wel enkele daders tussen zitten, maar het merendeel is dat volgens mij niet…

  Maar verraders en bestuurders voor treinen naar moordkampen zitten er zeker tussen , en volgens mij ook een hoop die zullen moorden als ze denken dat zulks zonder represailles kan …

  Verraders, bestuurders en moordenaars te over, daar verschillen we niet van mening, maar het leeuwendeel van de zich op het internet overschreeuwende malloten hoort volgens mij niet tot die groep. Volgens jou wellicht wel. Ik hoop, dat ik gelijk heb 😉

 7. Niet alleen op internet. Het merendeel van de pers heeft een ruk naar rechts gemaakt. Ingezonden brieven met een weerwoord op de neo-nazi propaganda van PVV wordt zonder opgaaf van redenen niet geplaatst. Van de Telegrof of Elsevier verwacht je niet anders maar ook bladen van de Wegenergroep vertonen hetzelfde gedrag. Het afgelopen jaar versterkt mijn bewering dat de nazi’s in 1945 niet verslagen zijn. Ze zijn alleen ondergedoken en komen nu met de welwillende steun van CDA en VVD uit hun holen! Willen fatsoenlijke mensen niet tenonder gaan in de drek van het PVV-CDA-VVD geteisem mogen, nee moeten, linkse mensen harder van zich af bijten! Brand het tuig af tot op het maaiveld! Noem de dingen eindelijk eens een keer gewoon bij naam! Zeg gewoon dat reetveter Henk en flosvinger Ingrid verkapt nazi-tuig is!

 8. MadPride Schreef:

  Verraders, bestuurders en moordenaars te over, daar verschillen we niet van mening, maar het leeuwendeel van de zich op het internet overschreeuwende malloten hoort volgens mij niet tot die groep. Volgens jou wellicht wel. Ik hoop, dat ik gelijk heb

  Ik kende de moordenaars van Kerwin Duynmeyer , daar werd ook door de leider van ons jeugdcentrum over gezegd dat het allemaal maar geschreeuw en geposeer was …

 9. Kleine toevoeging gevonden bij Joop.nl

  Jerusalem Post bekritiseert vreedzaam Noorwegen

  Israëlische krant roept op tot afbraak Noorse multiculuturele samenleving

  In het debat rond de massamoord in Noorwegen gaat het voortdurend over de vraag of de gruwelijke misdaad in verband mag worden gebracht met de opkomst van rechts-populisme. De gezaghebbende Israëlische krant wijst opmerkelijk genoeg naar een andere ‘schuldige’: de Noorse multiculturele samenleving.

  Lees het hele artikel. Vraag je dan af wie zo langzaam aan compleet van het pad zijn geraakt. Rechtse of linkse mensen. Ik voor mij weet het antwoord al 60 jaar. Exact de tijd waar vanaf ik kon lezen. Rechts deugd niet!

 10. Of het zijn gewoon 15 jarige geen stijl pubers waar we ons vreselijk druk over maken.
  De meesten vinden het gewoon leuk om de boel op te naaien. En het lukt ze iedere dag weer.

 11. Links Schreef:

  Rechts deugd niet!

  Vind ik ook al sinds m’n 12e (`64) Maar toon het maar een aan met bewijzen.
  Blijft lastig omdat rechts veel gemener en achterbakser is dan sociaal denkenden ter linker zijde , want socialisten hebben er niet in de eerste plaats belang bij om andere medemensen te benadelen en met een gemelijke grijns onder te schoffelen zoals rechts rapaille in NL zonder scrupules moeiteloos pleegt te doen, met goedkeuring en Zegen van Gedoogkabinet met brallende Neo-Nazi’s die de doctrine dicteren.

 12. @Keira: Geen kots-emoticon….. Ben je ziek?

  @#9: Een paar maanden geleden schreef ene Bruce Bawer in de JP over het ‘virulente antisemitisme’ in Noorwegen, zo erg als hij nog nergens was tegengekomen… Bij mijn weten uit de lucht gegrepen (er zijn daar nl. amper Joden), behalve dan dat de Noorse ‘PvdA’ voorstander van een Israel-boycot is.

 13. Jo Schreef:

  Of het zijn gewoon 15 jarige geen stijl pubers waar we ons vreselijk druk over maken.
  De meesten vinden het gewoon leuk om de boel op te naaien. En het lukt ze iedere dag weer.

  Dat waren de Moordenaars van Kerwin ook , de toenmalige versie van de Geen Stijl pubers

 14. Vind dit stukje generaliserend en daarom: dom.

  Dat stukje, ’toename extreem-rechts’, waarop is dat gebaseerd? Toename, van wat naar wat? Aangetoond, door?
  Welke onwaarheden verkondigt Wilders precies?
  En dan dat afschilderen van een vaag soort groep, de dommen. Als dom en beperkt. Aan de hand van een voorbeeld van 1 domme reaktie.
  Van wie kennen we die non-redeneringen, ook wel betiteld als ‘framing’? Zeg maar: stemmingsmakerij?

  Juist die Geert-Wilders-truuk stelt Breivik in staat tot zijn misdaden te komen.

 15. Jep Schreef:

  Vind dit stukje generaliserend en daarom: dom.

  Dat mag. Maar kun je nader duiden waarom? Sinds wanneer is een misdaad tegen de
  menselijkheid
  ongezouten bij naam noemen generaliserend?

 16. Jep Schreef:

  Juist die Geert-Wilders-truuk stelt Breivik in staat tot zijn misdaden te komen.

  Juist. Links is schuldig wanneer een rechtse gek mensen doodt. Best ziek ben je.

 17. @ Abdul Alhazred: Dat is het niet. Dat het stukje een ongefundeerde mening etaleert met veel te ver strekkende conclusies zoals John er ook eentje etaleert, dat wel.

  Vertel eens, John. Vind jij jezelf bij die groep van dommen horen die een Mening rond blèren zonder dat ze snappen waar ze het over hebben?
  Zo niet, leg me dan even uit hoezo ‘Links’ hier schuldig is.
  Liefst met wat meer feiten of logica, en flink minder Mening.

 18. @ Jep:

  Jij stelt dat ‘stemmingmakerij’ door Wilders’ tegenstanders (links dus) Breivik in staat heeft gesteld om zijn misdaden te plegen. Dat zeg je letterlijk. Welk ‘feit’ wil je nog meer ?

  Of begrijp ik je verkeerd en bedoel je dat stemmingmakerij door Wilders Breivik in staat heeft gesteld om te moorden ?

 19. Jep Schreef:

  Liefst met wat meer feiten of logica, en flink minder Mening.

  Haha, wat minder Mening! Weer zo een die vindt dat alleen bruin een Mening mag hebben.

 20. Abdul Alhazred Schreef:

  Jep Schreef:
  Liefst met wat meer feiten of logica, en flink minder Mening.
  Haha, wat minder Mening! Weer zo een die vindt dat alleen bruin een Mening mag hebben.

  Nee hoor, meningen zijn goed. Vooral een mening die niet alleen maar bestaat uit nawauwelen van anderen.
  Maar mensen die ervoor kiezen dom te zijn, mensen die een mening hebben die op een vaag gevoel van ongenoegen en niks anders berust. Mensen die zo beperkt zijn dat ze zo hard een zondebok nodig hebben omdat ze met hun leven ontevreden zijn. Die zouden er goed aan doen hun te grote (ahum) te houden en eens stil te staan bij wat ze nou eigenlijk zelf aan het doen zijn.

  Laat me eens raden: jij bent een ‘rasechte’ Nederlander die vindt dat alle buitenlanders er uit moeten, dat het allemaal een links complot is enzovooorts enzovoorts? En we zouden pas allemaal blij en gelukkig zijn als alle ‘Linksen’ en moslims er niet meer waren?
  Ben jij nou ook even pro-Israël als Wilders is?

 21. John Schreef:

  @ Jep:
  Jij stelt dat ‘stemmingmakerij’ door Wilders’ tegenstanders (links dus) Breivik in staat heeft gesteld om zijn misdaden te plegen. Dat zeg je letterlijk. Welk ‘feit’ wil je nog meer ?
  Of begrijp ik je verkeerd en bedoel je dat stemmingmakerij door Wilders Breivik in staat heeft gesteld om te moorden ?

  Ja, je begrijpt me verkeerd, en nee, dat is juist niet wat ik zeg.
  Ik vroeg naar meer dan enkel geblaat van jouw kant, naar meer dan enkel jouw Mening. Namelijk naar hoe je tot jouw Mening gekomen bent.

  Hoe precies is ‘Links’ hier schuldig?

 22. #12 Joke, nee geen kotspoppetje. Weet je, ben gewoon enorm ontdaan van alles, dus dan denk ik niet zo maar in emoticons.

 23. Jep, ik heb je comments een paar keer gelezen en kan er geen touw aan vast knopen. Dus kan er verder ook niet op in gaan.

 24. @ Jep:

  Ik denk dat we langs elkaar heen praten nu. Misschien omdat ik jouw nr. 14 verkeerd begrepen heb. Ik heb jou de bewering “links is schuldig” in de schoenen geschoven. Natuurlijk geloof ik dat niet.

 25. Keira Schreef:

  Jep, ik heb je comments een paar keer gelezen en kan er geen touw aan vast knopen. Dus kan er verder ook niet op in gaan.

  Dankjewel voor inzien dat je m’n redenering niet begrijpt. Ik wil wel een poging doen het anders te zeggen:

  Wilders heeft een plank voor de kop. Het is een intelligente man die zijn denkvermogen misbruikt om vooroordelen op zo’n manier goed te praten, dat domme mensen er in trappen. Maar: hij gelooft het zelf ook!
  1 van de truuks die hij gebruikt, is ‘framing’. Een voorbeeldje dat in z’n kraam past verheffen tot ‘zo is het altijd’. ‘Zo zijn ze allemaal’. Hij begint met zijn mening en is, pas daarna, vervloekt handig in goedpraten en bovendien erg goed in blind zijn voor alles dat niet volgens zijn missie is.

  Precies wat jij met jouw stukje ook doet. Zonder goede redenering, zonder feiten je ongenoegen spuien en met veel te veel generaliseren tot een veel te ver gaande conclusie komen.

  Ook mijn verstand staat stil bij hoe het mogelijk is dat iemand zo gestoord kan denken als die massamoordenaar. Ik durf me nauwelijks voor te stellen hoe het gegaan is op dat eiland. Maar dat is geen goede reden zelf Wilders’ denkfouten te adopteren. Dat is geen logica naar schrijven over Hitler en zijn blinde maar fanatieke volgelingen.
  Als tegenwicht tot het gebrek aan redeneren van domme nablaters moet je van mij zelf zuiver redeneren en zorgen dat je mening op meer berust dan enkel een gevoel.

  Lees alsjeblieft dit stuk als je dat al niet gedaan hebt, dit is wel gezonde logica volgens mij en ook uit het hart:

  https://krapuul.nl/blog/45155/waarom-ik-wilders-c-s-wel-degelijk-medeverantwoordelijk-acht/

 26. Jep, wat klopt er niet aan wat ik schrijf? Zijn er niet veel te veel comments overal die het roerend eens zijn met wat Breivik heeft gedaan? Getuigt het aangehaalde citaat niet van het feit dat de schrijver (en hij is niet de enige) geen enkele kennis heeft van de geschiedenis?
  Zeggen Wilders en Bosma niet dat socialisten miljoenen doden op hun geweten hebben, want Hitler was ook links? (volgens hun).
  En die laatste alinea, daar staat ook niets in dat niet waar is. Dus zeg mij even met feitelijke onderbouwing waar ik het onjuist heb.

 27. Keira Schreef:

  Jep, wat klopt er niet aan wat ik schrijf? Zijn er niet veel te veel comments overal die het roerend eens zijn met wat Breivik heeft gedaan?

  Ja, 1 is al veel te veel. Maar in het stukje waar je naar linkt wordt zomaar wat geroepen. Zonder feiten. Ik kan ook makkelijk zeggen dat het vandaag natter is dan het ooit geweest is. Maar slaat dat ergens op? Nee. Pas als ik kan zeggen dat nog nooit 9000 mm op een dag aan regen gevallen is en vandaag wel, dan heeft het betekenis.

  Getuigt het aangehaalde citaat niet van het feit dat de schrijver (en hij is niet de enige) geen enkele kennis heeft van de geschiedenis?

  Zeker wel. Maar 1 zo’n sukkel maakt niet van alle pvv stemmers potenti�le kampmoordenaars, net zoals 1 zwaluw geen zomer maakt. En zoiets lijk je wel te willen suggereren.
  Okee, ik vind alle pvv stemmers sukkels. Maar dat is maar een kreet, daarom zijn ze dat toch nog niet?

  Zeggen Wilders en Bosma niet dat socialisten miljoenen doden op hun geweten hebben, want Hitler was ook links? (volgens hun).

  Dat weet ik eerlijk gezegd niet. Als dat zo is, is dat wel grenzeloos dom want zelfs het domste pvv stemvee zal toch wel snappen wat voor onzin dat is. Maar dat had ik dan graag gekwoot of gelinkt hebben gezien!

  En die laatste alinea, daar staat ook niets in dat niet waar is. Dus zeg mij even met feitelijke onderbouwing waar ik het onjuist heb.

  Mij gaat het er niet om dat je onjuiste dingen schrijft, maar dat je zo te zien doet wat ook PVV bevooroordeelden doen. Uitgaan van een gevoel en daarmee aan de haal gaan zonder logica of feiten.

  Dat ik me wel iets kan voorstellen bij je gevoel maakt daarbij niet uit.

 28. Jep lees maar eens wat meer stukken hier op de site en tik wat zoekopdrachten in over bovenstaande, dan vind je alles wat je zoekt.

 29. Keira Schreef:

  Jep lees maar eens wat meer stukken hier op de site en tik wat zoekopdrachten in over bovenstaande, dan vind je alles wat je zoekt.

  ..

 30. jvdheuvel Schreef:

  Als je het beter kan; stuur je goede artikel maar naar openpodium@krapuul.nl

  Dank voor de suggestie. Maar al kan ik lezen, daarom kan ik nog niet schrijven. Och, wie weet doe ik ’t wel maar ik maak me geen illusie over m’n auteurtalent.

  Kritiek hebben is wat anders dan het beter kunnen. Kijk maar naar wat Geert Wilders doet, die heeft van op het Muppet balkon zitten z’n levensbestemming gemaakt. Veel verder dan heel overtuigend en lollig ‘boe’ roepen komt ie niet.
  En noem mij gerust een reaguurder, mocht je moeite hebben met wat ik schreef.

Reacties zijn gesloten.