Terreurverdachte pleegt zelfmoord in cel

Een Franse terreurverdachte die zijn baas onthoofdde, werd gisteren dood in zijn cel aangetroffen. Volgens de Franse politie pleegde de verdachte, Yassin Salhi, zelfmoord door zich op te hangen.

Yassin Salhi ontvoerde en onthoofdde eind  juni zijn baas en probeerde daarna een gasfabriek op te blazen. Het hek rond de fabriek had hij getooid met vlaggen met de shahada, de islamitische geloofsbelijdenis. Salhiindex

Salhi heeft altijd ontkend vanuit terroristische motieven gehandeld te hebben. Volgens hem had hij ruzie met zijn baas, waarna bij hem de stoppen doorsloegen. Beetje overdreven reactie, ben je dan geneigd te zeggen. Al te gelovig zal Salhi overigens niet geweest zijn, aangezien zelfmoord binnen de islam als een doodzonde wordt gezien.

Salhi zat in eenzame opsluiting, maar volgens de autoriteiten bestond er geen gevaar voor zelfmoord, wat dus een foute inschatting blijkt te zijn geweest.

Zijn weduwe zal geen traan om hem laten. In wat wel eens het meest hardvochtige commentaar ooit op de zelfmoord van een ex-partner kan zijn, verklaarde zijn weduwe dat “hij tot het einde een lafaard is gebleven.”

Bron: The Guardian