Televisiedominee: burgeroorlog als Trump wordt afgezet

Televisiedominee Jim Bakker voorspelt dat Amerikaanse christenen in opstand komen mocht Donald Trump afgezet worden:

Wanneer dat gebeurt breekt in de Verenigde Staten een burgeroorlog uit. Dan zullen de christenen eindelijk uit de schaduw komen, want als we niet uitkijken zal men ons permanent de mond snoeren. En God zegt ‘geloof zonder daden is dood’

Bakker heeft een kleurrijke persoonlijke en politieke geschiedenis. Hij was een van de eerste televisiedominees en bouwde een gigantisch commercieel imperium op, inclusief christelijk pretpark(!). Met de christelijke normen nam Bakker het niet zo nauw, hij fraudeerde dat het een lieve lust was en had de ene buitenechtelijke affaire na de andere. In 1989 werd hij wegens fraude tot 4 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

In 2003 achtte Bakker de tijd rijp opnieuw te beginnen. Naast een nieuw tv-station, getiteld Prophets Talking Loud, waar hij dagelijks de meest absurde apocalyptische voorspellingen de wereld in slingert, stortte de dominee zich op de survival-business. Combineert wel lekker, want na elke voorspelling over de Naderende Ondergang Van De Westerse Beschaving, volgt steevast een oproep survival-producten uit Bakker’s onlinewinkel te kopen.

Bron: The Hill

1 gedachte over “Televisiedominee: burgeroorlog als Trump wordt afgezet”

  1. Pingback: Ik walg van dit soort ‘christenen’ | Krapuul

Reacties zijn gesloten.