Teevengate: the return of the sequel

fred_teeven_blauw_oog
Zware dag voor Teeven…

Het is nog eens een keer duidelijk geworden hoe belangrijk een goede (kinder)ombudsman kan zijn. Mark Dullaert, kinderombudsman, vocht bij de rechter het schijnbaar willekeurige onderscheid aan dat bij de uitvoering van het kinderpardon werd gemaakt tussen het onder toezicht staan van de rijksoverheid vs. toezicht van de gemeente. Die laatste vorm was volgens Teevens interpretatie niet geldig, maar de rechter heeft nu dus anders beslist. Mooi zo.

Een ander akkefietje, of zeg eigenlijk maar gerust bijzonder dubieuze zaak, waarover Teeven vandaag dan eindelijk nog eens aan de tand gevoeld gaat worden is de kwestie van Guinese asielzoekers die met vervalste papieren uitgezet blijken te zijn naar Guinée.

Papieren die getekend bleken door een niet meer in functie zijnde consul op een niet meer bestaand consulaat te Brussel. Met digitale technieken kon worden vastgesteld dat er eenvoudigweg geknoeid is met deze papieren. Deze zaak was een jaar geleden al bekend, maar pas toen het programma Zembla het oppakte werd er een debat over aangevraagd.

De grote vraag zal zijn: door wie zijn die vervalste papieren gemaakt? En waarom viel niemand die kwestie van het niet-bestaande consulaat op? Wie wist er allemaal vanaf? Als je het land binnen wil komen krijst iedereen over die liegende gelukszoekers met hun valse papieren, maar bij het terugschoppen naar de hel waar ze vandaan kwamen nemen we het blijkbaar niet zo nauw. Een en ander zal (hopelijk) ter sprake komen in een debat vanaf vijf uur vanmiddag over ‘opvang en terugkeer’. Gelieve vóór aanvang drie blikjes Red Bull te nuttigen teneinde het procedureel comagelul van de staatssecretaris te kunnen doorstaan.

4 gedachten over “Teevengate: the return of the sequel”

  1. Een goede en integere ombudsman/vrouw gaat altijd aan het (Staats)Despotisme dwars staan. Dat is zijn/haar functie.

    ” DIt moge we nie hebben, he?”

  2. Handig voor Teefje dat Linda Voortman uitgeschakeld is, scheelt weer een kritisch Kamerlid (ook al zullen PvdA en VVD weer het volste vertrouwen in dit figuur blijken te houden).

  3. @Arnold: ja dat is wel een beetje toevallig. Misschien is het dat ook echt, maar ik zit het debat nu te bekijken en het kabbelt rustig voort. Mensen met valse papieren uitzetten, mwah, moet kunnen blijkbaar.

  4. Hieruit de conclusie: papieren vervalsen indien het ons uitkomt is er geen probleem, pas als het ons niet uitkomt valt het mogelijk onder delicten.

    Staatspolitiek, weetjewel.
    Daar heb je de Rechtstaat voor.

Reacties zijn gesloten.