Teeven wil Vluchtgarage ontruimen

Zijne Liberale Excellentie Teeven heeft besloten dat de Vluchtgarage in Amsterdam, waar honderd geklinkerde vluchtelingen verblijven, ontruimd moet worden:

Meer dan honderd asielzoekers die worden opgevangen in de Vluchtgarage in Amsterdam, moeten het gebouw uit. Staatssecretaris Teeven van Justitie laat weten dat de oude garage in Zuidoost ontruimd zal worden. De officier van justitie heeft de groep bewoners hierover een brief gestuurd. Wanneer het pand ontruimd wordt, is niet bekend.

Volgens Teeven zijn de Amsterdamse asielzoekers duidelijk gericht op een verblijf in Nederland en willen ze niet vertrekken. Uit de Vluchtgarage zijn volgens hem tot nu toe vijf asielzoekers naar hun eigen land teruggekeerd. De andere bewoners kunnen na de ontruiming bij andere kleinschaligere opvangplekken in de stad terecht. Amsterdam biedt hen deze winter onderdak, volgens de zogenoemde bed-bad-brood-regeling.

Bron.

Geklinkerden, het moet er voor de duidelijkheid nog maar eens bij, zijn meestal opgesloten geweest ter fine van uitzetting en als dit niet lukt worden ze op straat gegooid onder het motto: “U vindt de uitgang wel hè, Afrika ligt daar”. En vanaf dan spreekt men van “illegalen”.

1 gedachte over “Teeven wil Vluchtgarage ontruimen”

  1. Pingback: Vluchtgarage spant kort geding aan tegen Teeven | Krapuul

Reacties zijn gesloten.