Teeven krijgt groen licht voor razzia’s

Vanaf 1 maart kunnen de vreemdelingenpolitie en de marechaussee “in het kader van onderzoek naar identiteit van een vreemdeling” voortaan zonder toestemming van een bewoner ‘objecten’ binnen vallen. De Eerste Kamer heeft op 12 februari ingestemd met het wetsvoorstel.

Verderop in de bekendmaking van rijksoverheid worden nog twee redenen genoemd om de deur open te trappen: checken van nationaliteit en verblijfstatus.

In plaats van ‘zoekend rondkijken’ is de vreemdelingenpolitie over een week ook bevoegd om kasten en laden leeg te trekken, matrassen op te lichten en tassen te inspecteren. Tussenmuren mogen niet worden weggebroken, vermeldt de bekendmaking. Daar zal de hulpofficier van Justitie, die verplicht bij de razzia’s aanwezig dient te zijn, persoonlijk op toezien. Dat is een hele geruststelling, maar ook jammer als je die tussenmuur er toch uit had willen hebben.

Net als met de wietplantages (ruikt u iets vreemds?) biedt het legaliseren van razzia’s weer perspectieven: burgernet kan worden ingeschakeld: “Heeft je buurman of -vrouw een illegaal in huis? Meldt het ons anoniem.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: No-Border

6 gedachten over “Teeven krijgt groen licht voor razzia’s”

 1. Wat naast andere aspecten van de politie-razzia’s bijzonder aanstootgevend is het volgende: “checken van nationaliteit”. Dit is geen internationaal aangenomen methode. Met razzia methodiek dus. Dit zal gebeuren in bepaalde ghetto’s natuurlijk met veel concentratie van buitenlanders/allochtonen. Net als de toenmalige Gestapo-razia’s tegen joodse mensen.

  De Nederlandse staat laat in deze zien dat men geen Referendum a la Zwitserland nodig heeft om hetzelfde maatregelen te kunnen implementeren. Grappig, toch?

  De geschiedenis herhaalt zich.

  Hoe sneller deze zaak over schending van mensen rechten voor de Europese Gerechtshof aanhangig wordt gemaakt, hoe beter.
  We willen allemaal niet dat staatgesponsorde nazisme zijn intrede weer doet, om welke dan ook leuke redenen door extreem-rechts Nederland aangedragen.

 2. En zo komt de fascistische maatschappij weer een stap dichterbij. Iemand er al in opperste verontwaardiging over gehoord trouwens?

 3. @Ralph:
  Degenen die dodelijk verontrust en oprecht verontwaardigd zijn, zijn ook bang om hun afkeuring en boosheid te tonen: voor je het weet trappen ze bij jou de voordeur in!
  Ik heb wel direct een alert naar mijn in NL wonende dochter gestuurd:
  Haar man heeft een geldige verblijfsvergunning, maar je weet maar nooit. Zijzelf heeft de Nederlandse nationaliteit, maar is duidelijk als “allochtoon” herkenbaar, idem mijn volwassen kleinzoons. Advies van mij: goede maatjes blijven met de buren, want die zijn gewoonlijk degenen die de autoriteiten bellen met de melding dat er “hiernaast,aan overkant van de straat etc.een paar “vreemdelingen wonen, die hier mogelijk niet thuishoren”.
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

 4. @angy,

  Laat je dochter ook oppassen met nieuwe meubelen kopen of nieuwe gordijnen,want die buren zijn om het minste geringste jaloers en bellen hup zo even die anonieme lijn.
  En ook al doet je dochter zó aardig of geïntegreerd,die mensen zijn niét te vertrouwen zeEhoeven maar effe boos te zijn of wat,en ze bellen die lijn op,heb jij en je dochter een inval gehad terecht of niet dat interesseert ze niet het gaat om het pesten.en met dit soort nummers vrijgeven krijg je het zeker dat ze voor allochtonen énorm zullen bellen.want hóe kan een buurvrouw weten wie illegaal is?ze kunnen zo voor iedere allochtoon een hoop problemen verzorgen,nu doen ze dat al volop met valse meldingen van wietkwekerij,en andere meldingen maar nu wordt het de PVVer wel erg gemakkelijk gemaakt.bijna en radiootje voor hun,hier zijn ze zo blij mee.
  Ook je dochter zeggen niet te veel boodschappen te doen of te vaak andere kleren aantrekken want daar letten ze ook op,en je kleinkinderen niet teveel speelgoed buiten laten,want de buur zegt dan oooh kijk eens hoe komen ze eraan,zeker illegaal bezig hup bellen die lijn.ook niet te lang de gordijnen dicht,en bij familievakantie oppassen dat de buren hen niet als illegalen zien,want oké je doet niets verkeerd maar je krijgt wel en inval en hoop ellende.je moet nu enorm je buren wantrouwen,want erRis nu officieel een anonieme aanbevelingen voor allochtonen,want illegaal staat niet op iemands voorhoofd dus bellen die lui voor elke allochtone familie nu.ze hebben permissie van de regering om als autochtoon dit te doen.

 5. @natte neel:

  Bedankt voor de goede tips. Je hebt helemaal gelijk:mensen zijn niet te vertrouwen!
  Nieuwe meubels gaan ze zeker niet kopen en ze rijden in een onopvallende, niet te nieuwe auto.
  Niet te veel boodschappen, zal niet lukken: mijn schoonzoon en (volwassen) kleinzoons zijn grote eters.
  Wij zijn niet van plan op familie-vakantie te gaan: we sparen juist om hen hierheen te laten komen.
  Je kunt vandaag de dag niet voorzichtig genoeg zijn.

Reacties zijn gesloten.