Hoe Teeven hardvochtigheid als humaniteit verpakt

Het “humaner” asielbeleid dat het kabinet afgelopen dagen aankondigde is een lachertje waar echter buitengewoon weinig om te lachen valt. Het betreft minieme verbeteringen op papier – en dat is de gunstige interpretatie. Sommige van de aangekondigde ‘verbeteringen’ zijn dat niet eens. Het echte doel is niet menselijkheid. Het echte doel is eerder: stroomlijning, en voorkomen dat kritiek op het repressieve vluchtelingenbeleid waar de Teeven-terroristen nog steeds mee wegkomen, verder toeneemt.

Interessant is dat de veranderingen worden gepresenteerd als bedoeld om het “asielbeleid humaner” te maken – terwijl Teeven tegelijk beklemtoont: “Het beleid was niet inhumaan”. Waarom moet iets dat humaan is, humaner? Wel, “in de uitvoering moet je de menselijke maat inn de gaten houden.” Aha, dat gebeurde dus onvoldoende? Maar dat was niet inhumaan? “Er waren verbeteringen mogelijk.” Gedraai is het, lafhartige ontwijking van de onmenselijkheid waar Teeven dag in dag uit verantwoordelijk voor is, en waar Samson loyaal aan meewerkt.

Die “verbetering”, wat mogen we ons daarbij voorstellen? Welnu. “Het opsluiten van asielzoekers wordt van nu af aan via het bestuursrecht geregeld.” Dat klinkt alsof dat tot nu toe anders gaat, via het strafrecht of zo. Maar dat is helemaal niet waar. ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr