Succes is een keuze op het ministerie van onderwijs

Willen is kunnen en succes is een keuze, vooral op het Ministerie van Onderwijs, zo blijkt. Vooral de goede mensen leren kennen is een belangrijke keuze. Marja van Bijsterveldt verdubbelde de subsidie van de Stichting Lezen en Schrijven waarvan ze kort daarna zelf, weliswaar onbezoldigd, voorzitster werd maar haar assistent wel degelijk bezoldigd adjunct-directeur. Een ambtenaar van het ministerie die gedetacheerd was bij die stichting liet zich weer voor een vorstelijke vergoeding inhuren door diezelfde stichting. En last but not least is daar Henk Krol, die wel heel riant onderhouden is door het Ministerie van Onderwijs middels diverse subsidies. Henk Krol is zelfs nog voorgedragen voor een lintje door de toenmalige minister van onderwijs Ronald Plasterk zelf.
Het Ministerie is dan ook niet van zins stappen tegen Krol te ondernemen wegens onterecht geïnde of oneigenlijk gebruikte subsidies of zelfs maar onderzoek te doen, aldus het Algemeen Dagblad.

3 gedachten over “Succes is een keuze op het ministerie van onderwijs”

  1. Misschien zijn van Bijsterveld en haar assistent niet eens de slechtste mensen op die plek, maar het laat het risico zien van elk subsidiebeleid dat door mensen wordt opgesteld en uitgevoerd. AD suggereert op zijn minst dat de reden voor het seponeren van een zaak tegen Krol hiermee samenhangt. Zeer kwalijk als dat zo is (en kwalijk voor Krol als dat NIET zo is).

  2. Plasterk zorgt voor een lintje voor Krol.
    Krol zorg op zijn beurt voor een lintje voor Plasterk.

    Dit heet Bruderschaft.

    Of Maffia, waar Nederland van opgebouwd is.

Reacties zijn gesloten.