Stop de Miljonair Fair – blokkeer de rode loper!

Het Comité Stop de Miljonair Fair roept op tot het blokkeren van de rode loper tijdens de opening van de beurs op donderdagavond 6 december voor de Rai. Terwijl een kwart van de jongeren in Amsterdam opgroeit in armoede en er 16 miljard wordt bezuinigd op collectieve voorzieningen, weten anderen van gekkigheid niet wat ze met hun bergen geld moeten doen. Deze absurde tegenstelling schreeuwt om protest.

Het nieuwe kabinet heeft zijn mond vol over nivelleren, maar legt de rekening van de crisis neer bij de midden- en lage inkomens. De werkelijke ongelijkheid zit in Nederland niet in de inkomens, maar in de vermogens. Terwijl de 99% te horen krijgt dat ‘er nu eenmaal bezuinigd moet worden’, wordt de 1% alleen maar rijker.

Sinds het begin van de crisis is het aantal miljonairs in Nederland zelfs gegroeid en is het gemiddelde bezit van miljonairshuishoudens toegenomen. Volgens recent onderzoek van Van Lanschot bezitten miljonairs gezamenlijk 39% van het totale vermogen. Dit terwijl 60% van de totale bevolking maar 1% van het totale vermogen bezit!

Woordvoerder Ewout van den Berg: ‘Onze boodschap is dat echt nivelleren betekent dat het geld wordt gehaald waar het zit: bij de miljonairs. Want zolang zij geld over hebben voor een Miljonair Fair, hoeft er ook niet bezuinigd te worden op de zorg, onderwijs en op andere publieke voorzieningen. Een vermogensbelasting van 5% op miljonairs zou jaarlijks 16 miljard euro opleveren. Genoeg om het hele bezuinigingspakket van Rutte II van tafel te vegen.’

Daarom roepen we op tot het blokkeren van de rode loper tijdens de VIP-opening. Geen miljonairsfeestje in Amsterdam – geen geld voor luxe-speeltjes – belast de topvermogens!

Comité Stop de Miljonair Fair

Aanvang: 20.00
Locatie: hoofdingang RAI

Comité Stop de Miljonair Fair bestaat uit: de Bijstandsbond, Borderless, Campagne Haal Het Geld Waar Het Zit, Grenzeloos, FNV vecht voor je recht, DIDF, Internationale Socialisten, Komitee Marokkaanse Arbeiders Amsterdam, KMAN, Kritische Studenten Utrecht, Platform verontruste ouders, ROOD Amsterdam, Steuncomité Sociale Strijd, Vrouwen in de bijstand

Meld je aan bij het facebook-event

Verscheen eerder op socialisme.nu.

3 gedachten over “Stop de Miljonair Fair – blokkeer de rode loper!”

  1. Heerlijk ,kan niet wachten lijkt dat er eindelijk roering komt .Als dit het begin is ,ondanks ietwat ludiek ,ben ik benieuwd naar het vervolg ,word nederland wakker het zou wl eens tijd worden .Inde zuidelijkelanden van europa is men al een tijdje bezig .Laatst is men in frankrijk ook begonnen daar stond de jeugd op met bezettingen van gebouwen omdat zijhet zat zijn om aan de zijlijn te staan en geen inkomsten of werk te hebben .dit is niet in de pers verschenen om hollande niet in verlegenheid te brengen op de eurotop .Maar het blijkt het roert zich .

  2. omdat er geen enkel constructief idee uit de breinen van onze goedbetaalde politici komt tot verandering van het systeem dat tot hoog en laag conjunctuur leidt moeten we wachten tot volgend jaar.

    dan zal met veel poeha een extra vermogensbelasting worden opgelegd,

    Uiteraar valt onze konklijke famile met de schattige prinzesjes hier buiten.

  3. Ja hij wil haar ook weer terug als meebepaler van het beleid ,als ze dat nu ook al niet doet ,maar hij wil volgend jaar weer naar bilderberg dat staat zo goed op zijn C V de lul

Reacties zijn gesloten.