Met Stef Blok (VVD) als minister van Wonen huizenmarkt totaal op slot

Onduidelijkheid in het regeerakkoord heeft ertoe geleid dat er vanaf volgende week geen startersleningen voor huizenkopers in behandeling worden genomen. Dat meldt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). (NRC)

En bedankt hè! Namens alle mensen die voor de eerste keer een eigen huis wilden kopen.

Als huurder kun je alleen nog in de vrije sector snel een huis krijgen, voor een prijs waar je beter een huis voor kunt kopen. De sociale huurwoning is zo langzamerhand ook een mythe aan het worden. Over een poosje moeten mensen weer bij hun ouders in gaan wonen, net als vroeger.

Dit kabinet kan wel een minister voor Wonen aanwijzen (want ze moesten toch iets met Stef, was beloofd!), maar dat wil niet zeggen dat deze ijzeren Hein slim genoeg is om de hele markt vlot te trekken. Het is de hele VVD nog niet gelukt, zou het dan Stef Blok in zijn eentje gaan lukken? Lijkt mij sterk. Bij iemand die over zo weinig empathisch vermogen beschikt, hou ik mijn hart vast dat hij een ministerspost heeft gekregen. Maar beloofd was beloofd, hè?

2 gedachten over “Met Stef Blok (VVD) als minister van Wonen huizenmarkt totaal op slot”

  1. Het blijft bizar…bezuinigen op de overheid/ ambtelijk apparaat en meer van dat geblaat, en wat is het resultaat: ter plekke even een ministerpost *verzinnen*.

    Wat ik mij dan zo afvraag: hoeveel VVD’ers/ zgn. liberalen vinden dat acceptabel?

  2. Onbegrijpelijk dat men zo een haloween figuur zo een ministerspostje geeft .Vriendjes politiek van de eerste orde ,en met recht hij krijgt het ook niet voormekaar het is een meeloper .Maar geloof me deze buigmongool verpest de markt meer als dat hij een oplossing brengt.Maar goed hij heeft zijn beloning binnen op naar nog een beter baantje ,na hetwachtgeld

Reacties zijn gesloten.