SP wil helemaal geen eigen risico in zorg

Nou dat lijkt mij goed plan! Of misschien inkomensafhankelijk? En dan met een ruime marge opdat mensen die net boven de grens zitten, dan flink de dupe zijn. Maar GroenLinks roept al weer dat dat helemaal niet kan voor 2013. Ik snap niet waarom niet. We zitten nu in juni 2012, we hebben nog 6 maanden te gaan. De belasting weet wat de inkomens zijn, wat is het probleem?

Ow en neem dan de kinderbijslag ook even mee.

(Misschien ben ik te simpel hoor, maar ik word altijd heel obstinaat als mensen bij een voorstel gelijk beginnen te brullen dat dat niet kan of dat iets niet veranderd kan worden omdat iets altijd al zo gebeurd is).

5 gedachten over “SP wil helemaal geen eigen risico in zorg”

 1. De verklaring is weer eenvoudig.
  Gezien dat de Nederlandse Zorgstelsel aan een kartel Verzekeraars overgelaten is, dicteren de laatste alles wat de ambtenaren inclusief de hoogste ambtenaar – de Minister qua beslissing aannemen.

  Deze mastodonten van het financiële wereld moeten hun administratie en computer systemen steeds aanpassen als er eisen van de kant van de politiek gesteld worden. (De patiënten, de mensen? – laat ze maar stikken, eerst de winst moet kloppen!)

  De Kartel Verzekeraars hebben reeds meerdere malen aangekondigd dat ze minstens een half jaar nodig hebben om hun werkwijze en systemen aan te passen zodat de maatregelen uitgevoerd worden. Dat wil zeggen dat als je nu een verandering wil op zijn vroegst zl het over 6 maanden door de Verzekeraars uitgevoerd worden, oftewel pas in 2013 op zijn vroegst mits ze überhaupt eraan willen meewerken.

  Overigens is dit niet het meest schandalige – heb langs deze weg ontdekt er een nieuwe soort verstrengeling van interessen bestaat: mensen die werkzaam zijn bij de verzekeraars en die beslissen over de winsten(vergoedingen) van de verzekeraars, hebben met medewerking van een Nederlandse Universiteit plaats aangenomen daar waar specialisten worden voorbereid zodat ze straks direct de huidige, (toekomstige) specialisten in hun keuzes kunnen beinvloeden en op die manier de huidige en toekomstige winsten voor de Verzekeraars te doen waarborgen.

  Dit is onaanvaardbaar – de Verzekeraars moeten niets te zeggen hebben in de keuze dat een medische specialist over een patiënt zal maken. Dit moet altijd uit zuiver heelkunde komen.
  Deze kwalijke praktijken moeten meteen ophouden.

 2. Tuurlijk kan het snel. Gewoon wat parameters in het programma’tje voor de zorgtoeslag aanpassen (die komt immers al terecht bij dezelfde mensen die dan recht op een verminderd eigen risico zouden krijgen) en je kan desnoods morgen al beginnen.

  Hoewel, misschien is dit wel te simpel… met zo’n herziening moeten toch minstens 200 mega-deskundigen een half jaar aan het werk worden gehouden, dus dat mag je eigenlijk niet door 1 persoon in 1 middagje (ruim ingeschat) laten doen. 😛

 3. Het is heel simpel overal waar rechts is, is hebzucht (en alle andere ellende van dien) en men doet het of onder de tafel door of gelegaliseerd via VVD / CDA wetten.

  Net weer gezien op TV hoeveel VVDers er met de JSF gemoeid zijn. De parelsnoer broekrokken en zijscheidingen en de hete aardappel waren weer niet van de lucht. De vuistdiep in het koningklijk anus elite was weer heerlijk vertegenwoordigd.

  Wat ik nog veel erger vond is die generaal of wat hij ook moest voorstellen volbehangen met onderscheidingen maar ik heb zijn smoel NOG NOOIT GEZIEN op een oude foto van D-Day of Stalingrad dus joost mag weten waar hij die onderscheidingen aan heeft verdiend! Artsen zonder grenzen (links) lopen meer gevaar en doen veel mooier werk maar die krijgen nooit eens een lintje (alsof dat enige betekenis heeft).

  Rechts (lees het kwaad) = Hitler, Stalin, Mao, G W Bush, Tatcher, Reagan alle klootzakken trutten die rijk werden of worden over de ruggen van anderen.

  Back on topic. Heel veel niet medici ter rechter zijde van het spectrum bemoeien zich met de zorg maar niet met het doel om zorg te leveren maar voor eigen gewin en toch presteert dit laffe altijd wijzend naar andere NSB volk weer VVD te stemmen.

 4. Een simpel rekensommetje om te laten zien hoe groot deze hebzucht van deze verzekeringen is.
  Voor de invoering van deze basis verzekering in 2006 was ik particulier verzekerd omdat mijn inkomen net boven de ziekenfonds grens zat.
  Ik betaalde toen voor een uitgebreid aanvullende verzekering136,40 per maand.
  Mijn werkgever betaalde niets voor mij.
  Elke particulier verzekerde was echter ook verplicht om mee te betalen aan fonds verzekerden.
  Dit bedrag was 23 euro per maand.
  In feite koste mijn verzekering dus maar 136,40 – 23,00 = 113,40
  Na de invoering van dit basis stelsel; ging ik voor hetzelfde pakket 96,40 betalen.
  Ik had daar zelf dus 40 euro voordeel aan.
  Maar mijn werkgever moest toen voor mij 165,87 aan deze verzekering van mij betalen als wergeversdeel..
  Dus voor hetzelfde pakket waar ik voorheen 136,40 voor betaald had moest nu 96,40 + 165,87= 262,27 voor betaald worden.
  Dit is bijna een verdubbeling van het bedrag waar ik voorheen particulier voor verzekerd was.
  En ik geloof toch echt niet dat deze verzekeringsmaatschapijen voorheen verlies geleden zouden hebben op deze particuliere verzekeringen.

 5. De winsten van de zorgverzekeraars betreffen een van de grootste doofpotten van de Nederlandse geschiedenis.

  Het betreft een enorme financiële speculatie waarbij ze altijd een handpopetje als Minister van Gezondheid inhuren die ons steeds moet vertellen dat de zorgkosten enorm de pan uit rijzen. Even aandacht afleiden.

  Geen enkel word over de miljarden winst tegelijkertijd van dezelfde verzekeraars die de pan helemaal uit rijzen.

  Burgers moeten dan weer meer betalen.
  Cirkel is rond.

Reacties zijn gesloten.