De sorry-zeggen mode

microfoonWie is er mee begonnen? Misschien wel Eric Lucassen die met een bloemetje en een cadeaubon(?!) naar zijn voormalige buren ging? Het lijkt mode geworden te zijn onder politici om sorry te zeggen voor een microfoon en dat te combineren met een vorm van enthousiasme voor de toekomst. Zelfs de oudjes uit de politiek komen onder stenen vandaan om sorry te zeggen. Gaan we nog beleven dat Wiegel sorry zegt voor zijn ‘Nacht van Wiegel’, waarin hij als enige VV(d) senator tegen het wetsvoorstel voor het correctief referendum stemde. Ik heb mijn pacemaker al op stand veilig gezet voor de komende dagen.

Het is fout geweest om in de jaren 80 en 90 geld vanuit de pensioenfondsen terug te storten naar de werkgevers. Dat erkende oud-premier Ruud Lubbers vanmiddag in het tv-programma Buitenhof.

‘Daar loop ik niet voor weg’, aldus Lubbers, die stelde dat het ‘ook fout’ is geweest dat de pensioenfondsen niet zijn gemoderniseerd. Hij sprak van een ereschuld om nu alsnog aan de slag te gaan. Lubbers: ‘Laten we nu geen spelletje zwartepieten over het verleden. We moeten volop aan de slag.’

pikant: In strijd met de wettelijke regels

Tussen 1985 en 2005 stortten vijf pensioenfondsen netto 1 miljard euro terug naar de werkgevers. Er was in die tijd sprake van een overschot in de pensioenpot, maar de terugstorting was toch in strijd met de wettelijke regels. ‘Wij hebben dat wel goed gevonden’, zei Lubbers.

Wanneer deze trend zich doorzet dan krijgen we binnenkort bazen en managers die sorry zeggen op het bedrijfsintranet voor hun geklungel om daarmee te bevestigen dat hun blik gericht is op de toekomst en ZIJ in ieder geval niet meer naar het verleden kijken.

Verbazingwekkend: 2013 het jaar van het huilenbalkenende(!) virus onder politici en trendvolgende toekomstgericht sorry-zeggende politici. Toiletrollen en dozen Kleenex staan gelukkig in de aanbieding bij het Kruidvat.

2 gedachten over “De sorry-zeggen mode”

  1. Tja, sorry zeggen is pas stap één van iets verbeteren. De mensen in de politiek denken dat het tevens de laatste stap is, is niet zo. Het is het begin van een verbetertraject, maar ja, dat zal niet binnen komen in die ego-hoofden. En als te vaak sorry zeggen gaat vreselijk veel wrevel opwekken, voor sommige mensen is het een automatisme, dus helemaal niks nada waard, net als bij de politici. Die wenden en keren net zo makkelijk als een vaan in de wind.

  2. Verbeteren? Verbergen! Althans, ik zie door de sorrybomen het sorrybos niet meer. Krokodllentranen en huichelarij. Schuld afwenden op elkaar. Sneu volk.

Reacties zijn gesloten.