Smerissen huilen om de omgekeerde wereld

Men zou denken dat een smeris genoeg verweermiddelen heeft om zich niet zomaar te laten aftuigen.
In Utrecht blijkbaar niet.
De bonden en (volgens de als altijd prachtige uitspraak van de nieuwslezer op de radio) “de politie”, maar de courant meldt “politici”, zijn verbijsterd over de naar hun zin te lage strafmaat voor iemand die een smeris mishandelde in Utrecht.
Iedereen weet dat het andersom hoort, daarvoor ga je toch bij de politie werken.

Misschien is het voor jankerds die zich laten mishandelen en daarover uithuilen in de pers tijd om aan een andere loopbaan te denken. Politicus bijvoorbeeld.

En misschien kan iemand “de bonden” en desgewenst “de politie” er op wijzen dat nu uitgerekend de politie zich dient te onthouden van kritiek op de rechterlijke macht.
Het is maar een tip.

19 gedachten over “Smerissen huilen om de omgekeerde wereld”

 1. EDIT REDACTIE: GEWIST IVM REGELS

  Als ik nog 1 keer zo’n geintje van jou hier zie lig je eruit.

 2. @1 Robert:
  Idd: dat was echt genieten: nog vele na deze, lang leve Bilal!
  Dat ze alleen maar bonnetjes uitdelen, ben ik niet met je eens. Lees het Krapuul artikel van 26 -12 over dhr Landlal nog een na: maar ja dat was een gehandicapte die niet terug kon slaan, dan durven ze wel!

 3. Ben het niet vaak oneens met de berichten hier maar nu toch wel! Laten we er eens vanuit gaan dat ze helemaal geen bonnetjes meer schrijven! Volgens mij lukt het niemand van ons nog om met de auto op ons werk te komen! Laten we er eens vanuit gaan dat zo iemand jou man, jou vrouw, jou kind zo te grazen neemt! Accepteer je het van die persoon??? Dan grijp je toch in? Waarom greep er niemand in bij dit gevalletje?? is die agent niet iemand zoon, broer, vader, of kind??? had zomaar de jouwe kunnen zijn! Meesten hier hebben niet zo’n hoge pet op van de politie maar volgens mij kunnen we toch relatief veilig leven in Nederland door de aanwezigheid van de politie! Let wel… niet alles wat ze doen heeft mijn goedkeuring! Integendeel…
  Maar om nou te juichen dat iemand, die er bewust voor heeft gekozen om zich voor de leefbaarheid van de maatschappij in te zetten (want voor het geld hoef je echt niet bij de politie te gaan werken), zo wordt mishandeld ….. nee mensen.. dat gaat er bij mij niet in! Je juicht niet als een mens zo wordt mishandeld!
  Ook bij de politie zitten rotte appels zoals in alle lagen en organisaties in onze maatschappij maar om elke politieman/-vrouw over de zelfde kam te scheren zoals de PVV en G.W. doet met de moslims…. nee mensen! Dat gaat er bij mij niet in! De rotte appels die zich tegenover de burgers misdragen moeten keihard worden aangepakt en publiekelijk aan de schandpaal worden genageld maar andersom nog harder!! En met betrekking tot het krijgen van een bonnetje… als je je aan de regels houd krijg je ook geen bon! Eerst bij jezelf beginnen voordat je naar een ander wijst!

  #2 Nada Niente…. ik ben er niet bij geweest bij het voorval van dhr. Nandlal maar heb weldegelijk eens gezien hoe een gehandicapte in een rolstoel zich misdroeg tegenover politieagenten op een zeer onbeschofte manier en toen hij mee werd genomen schreeuwde hij moord en brand en hing de zielige uit!
  Helaas voor hem waren er toen wel genoeg mensen die zijn gedrag hadden gezien en gehoord!
  Niet oordelen zolang je er niet zelf bij bent geweest en alles gezien of gehoord hebt!

  Waar blijven we als mens, als maatschappij als we dit soort dingen toe gaans taan juichen?
  Dan hoop ik dat JIJ de politie nooit of te nimmer nodig zult hebben!

  oh ja…. ooit een politieagent tegen gekomen die dit ook mee heeft gemaakt… en die het zichzelf beloofd heeft dit nooit meer mee te willen maken???? Nee???? Wees dan verstandig als je er zo eentje tegen komt! Wellicht zal hij net even iets eerder reageren als jij mocht je de ijdele hoop hebben ook zoiets te kunnen flikken! Loop dan ook niet moord en brand te schreeuwen en te janken over politiegeweld!

 4. @ Piet-Ahmet:
  Ken jij echt agenten die “er voor hebben gekozen om zich voor de leefbaarheid van de maatschappij in te zetten”?? Het is idd algemeen bekend dat ze niet omwille van een riant salaris werken. volgens mij alleen maar om onder dekking van de wet hun zucht naar macht te kunnen botvieren op andere mensen.
  Er zitten idd “rotte appels in alle lagen en organisaties van de maatschappij” maar volgens mij is de kit een hele grote vuilnisbak vol door en door rotte appels!
  En nee: ik ben geen crimineel, mijn man en ik zijn “van onbesproken gedrag” , hebben 40 jaar netjes gewerkt voor ons pensioen, onze kinderen zijn brave burgers met nette banen en huizen.
  Er werkt er niet van voor de kit: zouden ze niet in hun hoofd halen, want wij hebben ze met succes bijgebracht dat “die pet niemand van ons past”.
  En bonnen krijgen we ook niet, want wij hebben de auto 15 jaar geleden weggedaan. ik was het spuugzat om telkens te worden gecontroleerd: want dat gebeurt er als je een “kleurtje” hebt en toch in een auto rijdt die de doorsnee wout van z’n leven niet kan betalen!
  En onze kinderen krijgen ook geen bonnen, want ze rijden bewust in onopvallende auto’s, drinken geen druppel alcohol als ze die dag nog achter het stuur moeten (zelfs niet dat bij wet toegstane ene glas!) en zijn zich ervan bewust dat ze “in vijandig gebied” rijden. Mijn zoon werkt in 030 en daar waren de wouten jarenlang het ergst (ik heb gehoord dat ze inmiddels rechts zijn ingehaald door de klabakken in 010) .
  Maar hij is geduldig iedere keer uit zijn auto-van-de-zaak gestapt, ja agent, natuurlijk agent, handen op het dak, goed agent, papieren voorzichtig met 2 vingers uit opengeslagen jas pakken, handen goed zichtbaar houden etc. (Ja, wij hebben onze kinderen niet grootgeschopt maar opgevoed!) tot de wouten het zelf zat werden!
  Ik vind jouw standpunten m.b.t. deze maatschappij overgenuanceerd: 2e generatie allochtoon?? Bij ons heet dat Bounty!

 5. @3: Het probleem is nou precies dat de politie helemaal NIETS doet als jij, je vrouw of je kinderen te grazen worden genomen. Daar zit m nou net de crux. Ik ben er niet op tegen dat overtredingen bestraft worden maar de politie kiest nu alleen de mensen uit om te handhaven waarvan ze geen tegenspraak of weerstand hoeven te verwachten. LAFAARDS

 6. Robert Schreef:

  GEWIST ivm REGELS

  Treurig om te lezen dat er mensen zijn die het geweldig vinden als er agenten afgetuigd worden. Met dit soort misselijke opmerkingen zet je jezelf totaal buiten spel. Ik dacht dat dit een site was waar serieus kritiek werd geuit tegen dit gedoog-kabinet maar met dit soort idiote opmerkingen ga je dezelfde richting op als extremen. Kan me haast niet voorstellen dat dit is waar v/d Heuvel deze site voor ziet staan oftewel; iedereen over 1 kam scheren. Ik zou zeggen, loop eens een zaterdagavond mee met de politie in plaats van vanuit je luie stoel ongefundeerd en idioot commentaar te geven. Krapuul onwaardig!

 7. Robert Schreef:

  Het probleem is nou precies dat de politie helemaal NIETS doet als jij, je vrouw of je kinderen te grazen worden genomen.

  Dat lijkt me zwaar overdreven, deze stemmingmakerij mag je elders ventileren.

 8. @4 Nada Niente….

  Dus 2e generatie allochtoon hier voor mensen zoals jij/jullie een ” bounty”?
  Bij de PVV noemen ze deze mensen ” terroristen/allochtonen/moslims”!
  Wat is het verschil dus tussen jou en een PVV-er??? Volgens mij niet veel want jij loopt met net zoveel en wellicht met nog meer vooroordelen rond als een PVV-er! In jou ogen is een allochtoon die normaal meedraait in deze maatschappij dus iemand die mee huilt met de “vijand”? Dan heb jij en je familie niets begrepen van de term ” integratie”! Ik heb ook een kleurtje… maar de dingen die jij beschrijft heb ik in de afgelopen 43 jaar nog nooit meegemaakt! Geeft toch te denken of het wel zo is dat jij en je familie van zulk “onbesproken gedrag” bent. Je voelt je wel een beetje beter als anderen omdat je voortdurend heb over dat jij en je familie zulke mooie huizen en auto’s rijdt! Wie interesseert het nou waar je in woont of waar je in rijdt!?
  Inderdaad.. ik ken MENSEN, ook die een politie-uniform dragen. Ze hebben de zelfde emoties, bloeden net zo hard als jij en ik en maken zich zorgen om de maatschappij waar ze ook deel van uitmaken!
  Waarschijnlijk de zelfde maatschappij waar jij en je familie geen deel van uit willen maken, gezien de opmerkingen in het verleden dat je op het punt staat te vertrekken! Dat behoeft dus geen stimulatie meer! 😀
  Voor de rest interesseert het me weinig hoe je mij noemt! Ik kan daar gelukkig niet wakker van liggen maar wees ervan overtuigt dat IK wel ingrijp als er iemand mishandeld wordt.. ook als hij/zij een uniform draagt!
  Jouw standpunten m.b.t. deze maatschappij zijn onacceptabel dus ik zou zeggen.. pak de eerste boot, met of zonder de auto’s in je familie en laat Nederland aan de Nederlanders (bountys en niet bountys)!

  @6 Micha: helemaal met je eens mbt. je laatste opmerking! van afstand wel de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt! PVV-waardig! 😀

 9. Abdul Alhazred Schreef:

  Dat lijkt me zwaar overdreven, deze stemmingmakerij mag je elders ventileren.

  Het gebeurt overigens wel, al hoop ik van harte dat het zeldzame uitzonderingen zijn. Ik heb hoogstpersoonlijk meegemaakt dat drie agenten het hazepad kozen terwijl er voor hun neus een taxichauffeur door 4 man gewapend met messen belaagd werd. Die 4 man waren bekenden van de politie en stonden niet bekend om hun braafheid.

 10. @9 Gj daar heb ik inderdaad ook moeite mee! Als je dan ook niet durft…. opflikkeren dan en een andere baan zoeken! Het vertrouwen die je van de maatschappij krijgt dan ook niet beschamen! Geldt trouwens ook voor de regering!!!!

 11. #8 Piet Ahmet

  “in het verleden dat je op het punt staat te vertrekken! Dat behoeft dus geen stimulatie meer”
  “Geeft toch te denken of het wel zo is dat jij en je familie van zulk “onbesproken gedrag” bent”

  Ik vind dat opmerkingen die werkelijk nergens op slaan.

  “Dan heb jij en je familie niets begrepen van de term ” integratie”! Ik heb ook een kleurtje….

  En wat heb jij ervan begrepen dan? Een kleurtje heeft daar mijn inziens sowieso niets mee te maken.

  “Je voelt je wel een beetje beter als anderen omdat je voortdurend heb over dat jij en je familie zulke mooie huizen en auto’s rijdt! Wie interesseert het nou waar je in woont of waar je in rijdt!?”

  Volgens mij probeerde ze hier te zeggen dat ze juist hun best hebben gedaan om een leven op te bouwen en dat dit gelukt is. Jij bent opmerkingen aan het “zeven” om je eigen betoog kracht bij te zetten.

  “” pak de eerste boot, met of zonder de auto’s in je familie en laat Nederland aan de Nederlanders (bountys en niet bountys)!”

  Wat ben jij goed geintegreerd zeg… dat is de standaard opmerking vandaag de dag “Als het je niet aanstaat hier dan ga je maar terug naar je eigen land… (Je zult maar per ongeluk in donker Afrika geboren zijn) pffffffff . Lekker voor je dat je je hier zo thuis voelt maar betekent niet dat een ieder van ons zich hier altijd thuis voelt. Ik herken mijn iegen land ook niet meer. Het Nederland aan de Nederlanders….en de Nederlanders zelf mogen hun klachten over hun eigen land gewoon ventileren maar als allochtoon (gaan we weer) moet je je mond dichthouden… *gaap* Is er iemand die mij uit kan leggen wat die Nederlander is?????????? Ander bloed of andere uitwerpselen, 1 vinger of teen meer misschien?

  Nada heeft andere ervaringen met de politie dan jij schijnbaar en wij maken allemaal wel eens een opmerking die niet correct is, gebeurd een ieder van ons. Ik vind jouw opmerkingen ook behoorlijk kwalijk.

  Dat jij nou toevallig een kleurtje hebt betekent niet dat je extra je best hoeft te doen om ook bij die “Nederlanders van je, te horen en Nederland als land nog eens te gaan zitten promoten over de rug van mensen als N.N..

  Bewaar je opmerkingen liever voor mensen die de zaak echt lopen te verzieken, die komen hier ook regelmatig langs.”

  Het is net of het woord allochtoon en integratie boven aan de lijst van meestgebruikte termen in Nederland, is komen te staan.

 12. @3
  Piet-Ahmet, als ik getuige zou zijn van het aftuigen van een eenzame agent zou ik daar zeker tegen ingrijpen. Maar ik heb zoiets nooit gezien en kan mij er ook niets bij voorstellen. Smerissen trekken om minder hun wapen.
  Waar het mij om gaat is dat juist uit deze hoek terughoudendheid ten aanzien van rechterlijke vonnissen gepast is. De politie moet die vaak op de een of andere manier helpen uitvoeren. Daar ging het mij om.

 13. @11 Desert Flower:

  Ik vind het schandalig dat Nada zegt:” dat was echt genieten: nog vele na deze, lang leve Bilal! ” a;s het erom gaat dat een MENS op zo’n wijze mishandeld wordt! Daar geniet je niet van!
  Vervolgens zegt ze in haar reactie onder #4 een aantal dingen nogal scherp! Wie de bal kaatst… dan krijgt ze het ook snoeischerp en gefundeerd terug!

  @12 Arnold.
  Is ook absoluut geen verwijt over hetgeen je geschreven hebt! Gelukkig mogen we hier zeker van mening verschillen. Mijn reactie was gericht op @1 en @2 dat men er “zo van genoten heeft en dat er nog vele mogen volgen”! Dat soort uitlatingen vind ik hier niet horen!

 14. # Piet-Ahmet

  Of jij iemand’s opmerking nou wel of niet vind kunnen staat niet in verhouding met wat jij daarna tegen haar hebt gezegd, dat was nogal persoonlijk en kwetsend . Dat heeft niets met snoeischerp te maken en gefundeerd vond ik het al helemaal niet.Ik denk dat dit niet direct jouw bedoeling was en ook voort kwam uit kwaadheid. Ik vind conflicten tussen mensen die beide een goede bedoeling hebben eigenlijk heel jammer en is deze discussie ook niet waard. Dus ik vind een excuus van jouw kant wel op zijn plaats, gelijk krijgen door te herhalen wat een ander heeft gezegd (door opgekropte frustraties t.o.v. de politie)is ook niet de juiste manier, lijkt mij.

  De opmerking laat:” Nederland voor de Nederlanders” komt “me trouwens ook heel bekend voor, waar heb ik dat toch eerder gehoord?
  Hier wou ik het maar bij laten.

 15. #5 Robert:
  Ik ben het daar niet mee eens, er zijn meer dan 60000 politieagenten die dus allemaal geen knip voor de neus waard zijn?! Tuurlijk zitten er rotte appels tussen, waar niet, die moeten zeker zwaarder worden gestraft ivm hun voorbeeld functie maar het is absurd en het getuigd van frustratie om alle agenten zo te zien of te verafschuwen daarmee begeef je je, mijn inziens, op een onredelijk en bekrompen pad. Ik denk dat je enig zins afgestompt ben door nare ervaringen en dat is vaak een slechte raadgever waarbij tunnelvisie komt kijken. Nou laten we er verder maar over ophouden, ik vind dit een naar onderwerp

 16. @ PIET-Ahmet:
  -Wanneer er werkelijk iemand ernstig zou zijn mishandeld,zou ik daar allerminst van hebben genoten.
  Echter: geringe zwelling, drukgevoeligheid op slaap, kin en jukbeen, aan binnenzijde onderlip bloeduitstorting ( beschrijving van de arts mbt de agent, ter zitting) komt m.i. meer over als een paar klappen, en in sommige gevallen vind ik die welverdiend.
  De rechter stelde vast “het letsel sluit niet uit dat dit is ontstaan door een val op de grond” en “het letsel sluit minder aan bij een scenario van vele vuistslagen”.
  Inmiddels is het OM in beroep gegaan: ik hoop dat jij daar gelukkig mee bent.
  -De laatste regels in mijn reactie #4 zijn mogelijk voor andere interpretatie vatbaar:
  Duidelijker zou zijn geweest: Ben jij nou een 2e generatie allochtoon? ( refererend aan het in je profiel vermelde “Turkse Nederlander, 2e generatie”) Iemand met dergelijke standpunten noemen wij een Bounty.
  Om verdere misverstanden te voorkomen, hoewel je dat uit mijn “reacties in het verleden” al had begrepen, maar nog even voor alle duidelijkheid:
  Mijn man en ik zijn 1e generatie, onze kinderen 2e en onze kleinkinderen 3e generatie allochtonen (de term is hier in NL uitgevonden en ik bezig hem als geuzennaam).
  – Volgens jou hebben wij dus niets begrepen van integratie: Het is blijkbaar niet voldoende als je hier 40 jaar hebt gewerkt en belasting hebt betaald, de taal beheerst, boerenkool en erwtensoep kunt maken, sinterklaas hebt gevierd (toen de kinderen nog jong waren), vrijwilligerswerk hebt gedaan etc.
  Ik wil direct van je aannemen dat jij en jouw familie dat allemaal veel beter hebben gedaan, je hebt altijd “baas boven baas”.
  En nee; wij voelen ons niet “beter DAN anderen” ik heb aangegeven dat mijn kinderen “brave burgers met nette banen en huizen” zijn. Deze opmerking was bedoeld om vooroordelen zoals die door Henk@Ingrid@Bounty regelmatig worden geventileerd (“jullie lopen allemaal in uitkeringen en wonen met z’n 20en in een 3-kamerflat die jullie nog uitwonen ook”) bij voorbaat te onzenuwen.
  En inderdaad hebben wij de eerste jaren de “fout begaan” een mooie, dure auto te rijden. Mea culpa!
  Onze kinderen weten beter en wij inmiddels ook! Voelt iemand zich dan “beter dan anderen”?
  Dat heeft meer te maken met een ander cultuurpatroon: waar wij vandaan komen geven we ons geld eerst uit aan lekker eten en mooie kleren en een mooie auto. Wij doen dan weer langer met het bankstel, de gordijnen etc.
  -Desert Flower gaf al aan in # 11 dat zij haar eigen land ook niet meer herkent: zij is de enige niet: er gaan 9 “autochtone” nederlanders met ons mee, waaronder onze schoonzoon.
  – Nederland voor de nederlanders? Ook al hebben wij een NL paspoort, vanaf geboorte ( de ex-koloniën, zoals je wellicht weet) wij behoeven inderdaad geen stimulans meer.
  Er zijn gelukkig ook lieve, aardige, hartelijke, gastvrije Nederlanders, maar ik krijg steeds meer het gevoel dat de Bounties ( die graag willen bewijzen dat ze nederlandser zijn dan de mensen wier familie hier al 100en jaren wonen) even gevaarlijk zijn als de redimusus in Suriname en de bomba’s op Curaçao vroeger waren.

  -De “eerste boot” pakken is organisatorisch niet te realiseren, maar ik hoop dat je er genoegen mee neemt dat wij op 24 april (per vliegtuig) vertrekken: ik vermeld de datum er speciaal bij zodat je de vlag kunt uithangen.

 17. @Piet-ahmet:
  Nog even een verzoek:
  Voor het geval dat de “MENSEN die jij kent, ook die een politie-uniform dragen”, toevallig in 030 werkzaam zijn, en als tijdens jullie gesprekken over hun moeilijke en ondankbare beroep heel toevallig de “zaken waar niets mee wordt gedaan” ter sprake komen, dan ben ik toch benieuwd naar het volgende:
  -Waarom heeft de politie van 030, na de beroving van een 93-jarige vrouw in Utrecht-Overvecht, op 21 juni 2011 nagelaten de beeldopnamen, waarover de bewakingsdienst van Winkelcentrum Overvecht beschikte, op te vragen?
  -Waarom heeft die zelfde politie, nadat op verzoek van de familie van het berovingsslachtoffer, de beeldopnamen door de bewakingsdienst van het winkelcentrum bij de politie waren ingeleverd, er niets mee gedaan?
  – Hoe komt het dat, ondanks beeldmateriaal waarop de daders duidelijk zichtbaar zijn, er nog steeds niets mee is gedaan?
  De familie heeft het inmiddels opgegeven om de korps-chef herhaaldelijk te bellen en te bezoeken.
  Het is voor jou natuurlijk niet interessant, maar de 93-jarige dame is mijn moeder.

  NB. Dit verzoek om opheldering is tevens bestemd voor EEN IEDER die
  a. familie/vrienden/bekenden bij politiekorps Utrecht heeft
  b. van mening is “dat de politie er is als je ze nodig hebt”, dat het “zwaar overdreven is dat ze niets doen”
  of “stemmingmakerij”

 18. Nada Niente

  Ik begrijp je verhaal nu beter, ook je uitleg over je reactie. Ik hoop van harte dat het verder goed met je moeder gaat.

 19. @18 Desert Flower:
  Dank je wel voor je begrip, support (# 11 en 14) en warme belangstelling:
  Met mijn moeder gaat het goed: wij waren al blij dat de daders haar niet mishandeld hebben. Ze is de schrik van de berovering goed te boven gekomen, gaat wel de 6 mnd per jaar die zij in Nl verblijft, niet meer in haar eentje op stap. Per saldo zijn het dus alleen geld en papieren die ze kwijt is.
  Nogmaals: heel hartelijk dank!

Reacties zijn gesloten.