Van slopen van middeleeuwse monumenten wordt Nederland pas echt sterk en sociaal

Huis_Rijswijk_pentekening_jan_de_beyer
Wat is een 13e/14e-eeuws kasteel nou tegenover het asfalteren van een stuk Nederland, waar partijgenootjes nog leuk aan kunnen verdienen? Het gedachtenleven van Melanie Schultz van Haegen – Maas Geesteranus.

In het geniep wil Bruin II Huis Rijswijk te Groessen slopen voor een stukje snelweg waarvan je je afvraagt waar het heen moet leiden als je de foto bij het bijbehorende artikel bekijkt.
Over dit soort handen uit de mouwen hoor je zich noemende conservatieven nou nooit.

7 gedachten over “Van slopen van middeleeuwse monumenten wordt Nederland pas echt sterk en sociaal”

 1. Ach Melanie, ik mag wel jij zeggen hè, je bent nog zo jong…..

  Volgens een van de patiënten van mijn collega is dit geen kasteel, de echte staan in Zuid Limburg, van de Franse en Duitse overheersers. Daar worden ze goed geconserveerd, Mw Schultz met de vele namen, men maakt er restaurants van en verblijfplaatsen voor buitenlandse studenten en de rijken kunnen er zelfs trouwen. De patiënt vindt u verder erg progressief en niets conservatief, Wat doet u eigenlijk bij de vvd die deze crisis maar vasthoudt alsof het een 140 km p/u bordje betreft.
  Als het een beetje meezit mag u binnen kort misschien wel uw afscheidsfeestje geven in het kabinet. Laat het maar gewoon staan, we rijden wel een klein stukje om. Moet kunnen met de goedkope Belgische benzine…

 2. Volgens mij schampt de doorgetrokken A15 maar langs de kasteel, dan hebben automobilisten mooi uitzicht over de kasteel. Volgens mij heeft RWS al rekening meehouden met de kasteel in de ontwerp-tracebesluit opstellen. (zoiets mag inderdaad niet gesloopt worden als het monument is) Het is gewoon wanhooppoging van wantrouwen van Heemschut dat ze alles bijelkaar liegen. Let maar op dat RWS binnenkort met duidelijk bericht komen. Dus stop maar met onrust zaaien, Heemschut!

 3. Dat men ook maar afbraak kan overwegen is bekrompen en schaamteloos. Dit kasteel is nationaal erfgoed en moet behouden blijven. Er is al veel te veel verdwenen. Nu zijn onze prehistorische grafheuvels aan de beurt, honderden zijn er al door archeologen totaal vernield en weggegraven. En waarvoor? Men kan de relikten voor de toekomst niet eens veilig bewaren. De minister moet de verantwoordelijkheid nemen en geen vergunningen meer aan vakidioten afgeven.

 4. Hoe is deze waanzin mogelijk? Hoe komt men tot het idee deze culturele erfgoed te gaan vernietigen? Schandalig.

 5. Ach , In Zaandam werd een complete ” Zaanse Arbeiders Huisjes ” wijk vernield .. Want hoe de arbeiders woonde , dat hoord niet op de Zaanse Schans thuis .. daar horen slechts Herenhuizen te staan .. Van dit soort rijkelui’s “kastelen” hebben we er genoeg .. Asfalteren die hap …

 6. Ja alles moet wijken voor de asfalt partij.

  Zolang het gooi maar groen is of waar dat roverridder tuig ook mag wonen.

  Raar ook de VVD heeft toch ook iets met kastelen. Kasten van huizen waar ze HRA voor opstrijken terwijl ze dat helemaal niet nodig hebben.

  Weer HEEL RAAR dit!

 7. Pingback: Sporen van het “gewone volk” zijn er om uit te wissen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.