Skinheads in uniform slaan op demonstratie tegen politiegeweld in

Een filmpje met geschreven verslag en veel foto’s van de demonstratie tegen de vrijspraak voor de moordenaar van Rishi. De opkomst is klein en de collega’s van de moordenaar zien de kans schoon er op in te slaan omdat er beslist niet naar Holland Spoor gelopen mag worden, waar de moord heeft plaatsgevonden.

Beelden van We Are Change Rotterdam van de demonstratie en het politieoptreden:

Een impressie van Dhjana.
En de toespraak van Joke Kaviaar bij de demonstratie, onder de titel: Is in Nederland de doodstraf weer ingevoerd?!

19 gedachten over “Skinheads in uniform slaan op demonstratie tegen politiegeweld in”

 1. Wat een intellectueel hoogstaande demonstratie. De kreten ook. Erg indrukwekkend allemaal.

  NOT.

  Natuurlijk, de Politie moest weer meppen, zwaar fout. Maar dan nog, ik zie nergens de twee gewonde agenten die volgens de Media met stokken geslagen werden, noch de demonstranten die met stokken zouden hebben geslagen. Dat wijst er in mijn ogen op dat er weer valse informatie de wereld in wordt geholpen van Staatswege.

  Wat ik overigens nooit begrepen heb zijn die lafbekken die met hoodies op en shawls voor de mond vlaggen dragen. Laat je gezicht toch gewoon eens zien. Maar ik vrees dat de welbekende KrakersParanoia ook bij hen al jaren geleden heeft toegeslagen.

  Er was een reden dat ik er niet heenging, buiten dat demonstreren in mijn ogen niet echt zinvol is in de huidige tijd, die reden werd bevestigd door de filmpjes. En dat was niet het Politiegeweld.

 2. Nog even een toevoeging, ik zag welgeteld één demonstrant die mepte. En als eerste.
  In het tweede filmpje.

  Maar dat terzijde.

  Wanneer antifascisten zich als fascisten gedragen zijn het fascisten. Dat is een overtuiging die bij mij nooit zal verdwijnen. Jezelf verdedigen prima, maar beginnen met meppen, nee, dat is niet de methode die mijn goedkeuring kan krijgen.

 3. Ja Ina, ik zag het inderdaad. Dat de Politie er op gewacht zou hebben is één interpretatie. Dat ze zich voorbereid hadden is een andere. En ik moet zeggen dat als je je verplaatst in de agent zelf, die voor moordenaar wordt uitgemaakt, voor fascist, en voor nog wat andere dingen zoals varken en zo, door mensen die als er bij hen wordt ingebroken of zij beroofd worden wél aangifte doen en hulp verwachten, dat je dan ook wat sneller de agressiviteit zal beantwoorden. En de beelden gezien hebbend kan ik alleen maar concluderen dat ze zich nog lang inhielden ook.

  Dat betekent overigens niet dat ik aan de kant van de agenten sta, ik geef alleen mijn mening bij de beelden.

 4. JJB:

  [ Wanneer antifascisten zich als fascisten gedragen zijn het fascisten. Dat is een overtuiging die bij mij nooit zal verdwijnen. Jezelf verdedigen prima, maar beginnen met meppen, nee, dat is niet de methode die mijn goedkeuring kan krijgen.]

  Wel eens nagedacht over de verschillende vormen van terreur? Of zie je net als dom Nederland alleen het klapje?

 5. “Wanneer antifascisten zich als fascisten gedragen zijn het fascisten. Dat is een overtuiging die bij mij nooit zal verdwijnen.”

  Je gaat toch niet voortborduren op een uitspraak die Churchil _niet_ heeft gedaan?

  “door mensen die als er bij hen wordt ingebroken of zij beroofd worden wél aangifte doen en hulp verwachten, dat je dan ook wat sneller de agressiviteit zal beantwoorden.”

  Dat type agent, niveau Hero Brinkman (ex-PVV), gaat beter ander werk zoeken. Met (enig vorm van) conflictbeheersing hebben ze niets en zijn, uiteindelijk, een schande voor geheel Nederland.

  “En de beelden gezien hebbend kan ik alleen maar concluderen dat ze zich nog lang inhielden ook.”

  Ook dat is maar één intrepetatie, mijn beste.

  Feit blijft staan dat er teveel “agenten” nogal losse handjes hebben. Zo ook hier weer. Geboeid op de grond in elkaar worden gemept. Die lui beschermen ‘ons burgers’ niet. Integendeel zelfs.

 6. Ik mis de ordehandhavers van de demonstranten. Kunnen de politiekosten e.d. van zo’n demonstratie zonder vergunning niet worden verhaald op de demonstranten?

 7. Nou jaaa zeg..en waarom niks op de buis hierover en kamervrgane en de pvv die woest is in de telegraaf.
  BLIJF van onze hulpverleners af,zeggen ze toch altijd nou niet nee…goh dat scheinheilige zwikkie is zo doorzichtig geworden

 8. Le Roi Danse :

  Absoluut nagedacht over de verschillende vormen van terreur. Ook die van de Staat zelf naar de burgers. Wat ik in de filmpjes zie zijn ingesloten demonstranten die worden begeleid op hun mars door mannen die zij voor moordenaars en varkens uitmaken, iets wat ik ook zie wanneer Neo Nazi’s marcheren en begeleid worden door diezelfde heren in het blauw, waarbij die heren van tijd tot tijd ook voor van alles wat niet okee is worden uitgemaakt.

  Deze houding gaat voorbij aan het feit dat er ook gewoon mensen zijn in dienst van de Staat die dit doen om burgers te helpen.

  En over dat fascisme.

  Achter een vlag aanlopen in je camouflagebroek met je militaire kisten em je armbandje met het teken van je beweging, je gezicht niet zichtbaar hebbend door bivakmuts of hoodie en sjaal, met je vlaggenstok andersdenkenden willen meppen, het idee hebben dat zij tegen jou zijn, de opmerking die ik na een anti-racisme bijeenkomst meemaakte waarbij een kraker bij een punkconcert, toen er een meneer in jas das binnenkwam die die band gewoon ook wilde zien, zei : “Dat soort lui moeten wij hier niet” is een vorm van hypocrisie die mij al jaren stoort aan dit soort bewegingen. Net als de anti-globalist die voor een demonstratie tegen banken riep dat ie nog even moest pinnen.

  Prima als je wil demonstreren tegen Staatsterreur, maar doe dat dan met open vizier.

  En als je echt niet meer kan of mag demonstreren dan zijn er andere mogelijkheden. Je mag “Raden” welke.

  Ik vind ook de term skinheads in dit geval verkeerd. Skinheads bestaan er in vele vormen, zowel linkse als rechtse. Wat ik wel verbazingwekkend vind is dat zoveel mannen die in dienst zijn van beveiligingsbedrijven, controleurs van trams en treinen, maar ook dienders en militairen per sé een kaal hoofd moeten hebben. Alsof hun penis te klein is en ze dat compenseren met een vermeend stoere kale kop.

  En dat doen ze bij de PVDA tegenwoordig ook, kijk maar naar die lafbek die zijn vrouw en gehandicapte kind in de steek liet voor een ander.

  Er moet eens gedemonstreerd gaan worden tegen kaalhoofdigheid bij overheids -en beveiligingspersoneel. Maar daar hoor je niemand over.

  Als ik naar deze demonstratie in Den Haag kijk zie ik een tweedeling. Echte demonstranten die zich oprecht zorgen maken en etterbakken die daarheen zijn gekomen om te rellen en om agressief te kunnen doen. Inclusief hun rood/zwarte vlaggen, waarbij mijns inziens alleen nog de kleur wit ontbreekt.

 9. ” Als ik naar deze demonstratie in Den Haag kijk zie ik een tweedeling. Echte demonstranten die zich oprecht zorgen maken en etterbakken die daarheen zijn gekomen om te rellen en om agressief te kunnen doen.”

  Ja, de bekende enkelen die het verpesten voor de anderen hè.

 10. Juist !!!! En dat vind ik heel, heel erg jammer aangezien de demonstratie een goed doel diende en aangezien er duidelijk stelling genomen werd tegen het feit dat het OM zowel als de rechter in deze zaak bevooroordeeld leken te zijn.

 11. Ik ga niet meteen zeggen dat ze het honderd procent waren. Als dat een feit was geweest had de advocaat de Rechter moeten Wraken, dat is niet gedaan. Waarom dat niet is gedaan is mij overigens een raadsel.

  Als het OM en de Rechtspraak twee handen op één buik worden of inmiddels al zijn is de tijd van demonstreren voorbij. Maar helaas is de meerderheid van de Nederlandse bevolking niet bereid tot andere maatregelen.

 12. Oh ik maak nu wel een enorme fout. De familie van Rishi was geen partij in de zaak.

  Mijn excuses.

 13. “En dat doen ze bij de PVDA tegenwoordig ook, kijk maar naar die lafbek die zijn vrouw en gehandicapte kind in de steek liet voor een ander.”

  Ben het eens met je over skinheads. Naziskins hebben ook die (nu eerdere) subcultuur volledig aan gort geholpen. (( https://en.wikipedia.org/wiki/Skinhead#Racism.2C_anti-racism_and_politics ))

  Maar wat het huishouden van een Nederlands politicus er verder mee uit heeft te staan, ontgaat me eigenlijk volledig. Laat familie van wie dan ook, buiten de positie die je inneemt. Anders ga ik mogelijk denken dat juist jij iets te compenseren hebt. Klein pikkie, toevallig?

  Trouwens, ooit bij stil gestaan dat je hoofd kaal scheren tevens een vorm van ijdelheid kan zijn? Helemaal kaal staat/ lijkt beter, dan hier en daar een pluk en in de nek iets langer? Dus zo verbazingwekkend is het niet.

  Ik scheer mijn hoofd al kaal, ruim voordat de zgn. ‘gabberscene’ in opmars kwam en ruim na de eerder genoemde subcultuur van skinheads. 20+ jaar, inmiddels. Men kan veel over mij zeggen, maar een skinhead ben ik niet. Evenmin heb ik iets te compenseren. Het aantal keren dat ik voor ‘neo-nazi’ ben uitgemaakt, kan ik werkelijk niet op de vingers van beide handen telllen. Evenmin wanneer ik daar al m’n tenen aan toevoeg. Ik lach om zulke verstandelijk beperkten, en hoef die droeftoeters enkel maar te wijzen op hun eigen vooroordelen (wat een voedingsbodem is voor). En ja, dat ís het enige wat je kan doen.

  Men kiest voor een kapsel waarvan men denkt dat deze hen persoonlijk ‘goed staat’. Ik, bijzonder knappe gozâh, in ieder geval wel. 😛

 14. Je hebt gelijk Marc. Dat was onder de gordel. Ik had beter een opmerking kunnen maken over zijn kaalhoofdigheid gecombineerd met het Neo-liberale beleid van de PVDasocialen.

  Ik ben zelf kalend dus in mijn geval is er weinig aan te doen.

  Nu heb ik dan ook geen probleem met de gemiddelde kale man, mijn probleem is meer het fenomeen kaalhoofdigheid bij Overheids -en beveilgingsdiensten.

  🙂

Reacties zijn gesloten.