Sinterklaasweigeraar Noordergraaf (SGP) houdt het toch voor gezien in Soest

Al surfend en zoekend voor Krapuul kom je toch nog wel eens wat tegen. Nu blijkt dat ene Arie Noordergraaf van de SGP burgemeester is van Soest, maar toch maar zijn tweede termijn niet in wil gaan. Ondanks een petitie van wel 1.000 bewoners van Soest (totaal aantal inwoners: 45.581). Die petitie stelt dus ook niet zoveel voor.

Maar wat vond ik nou zo vermeldenswaard aan dit bericht? Nou burgemeester Noordergraaf wilde Sinterklaas niet verwelkomen in zijn plaats, want dat strookte niet met zijn geloof. Argument was dat het te commercieel was. Ik zeg je, het was vast omdat die Klaas een paap is. Daar krijgen SGP-ers uitslag van.

Wat dan wel weer voor hem pleit is dat hij vindt dat SGP-vrouwen best burgemeester of wethouder mogen worden. Dat is toch wel vloeken in de SGP-kerk, waarvoor hij dan ook zwaar gestraft is. Mocht niet meedoen op de Tweede Kamerlijst. Verbannen naar Soest werd hij.

 

5 gedachten over “Sinterklaasweigeraar Noordergraaf (SGP) houdt het toch voor gezien in Soest”

 1. En het aardige is natuurlijk dat Nikolaos orthodox is, niet rooms. Maar bij de SGP kennen ze het verschil niet eens vrees ik.

 2. @1 Was dat tijdens de tijd van Nicolaos wel een verschil ??? Volgens de legenden nam hij aan de Mono-fysitische kant deel aan het consilie van Nicea .. Dus medeschuldig aan het verklooien van het Christendom ..

 3. @2
  Dat klopt (voorzover hij een historische figuur is), maar daar word je niet automatisch paaps mee – dat is ook redeneren met terugwerkende kracht.

 4. Noordergraaf is één van de eerste inwoners van Soest, die Sinterklaas ontvangt als ie aankomt per helicopter.En het kul verhaal van die Tweede kamer is onzin. Noordergraaf is 6 jaar geleden unaniem gekozen door het vorige college, nadat hij had gesolliciteerd..
  Maar door een vies spelletje is deze burgemeester aan de kant gezet door een supergroen college dat 700.000 euro wil gaan bezuinigen op de WMO.Nooordergraaf was één van de betere burgemeester , waarvan acte !!

 5. De gemeenteraad van Soest
  en Het college van B&W.

  Wikipedia meldt:

  Hoewel Noordergraaf het kinderfeest in huiselijke kring wel vierde, wilde hij vanuit zijn bevindelijk-gereformeerde geloofsovertuiging de in zijn ogen commerciële activiteit niet vanuit het college van burgemeester en wethouders ondersteunen.

  Klinkt toch heel anders ja.

Reacties zijn gesloten.