Sinificatie van Tibet ook in Amsterdam tijdens NSS

Tibet wordt tegen de wil van het land steeds verder door China ingelijfd. De Tibetanen willen echter niet bij China horen. Toch hoor je nauwelijks verontwaardiging over deze bezetting, niks NAVO of sancties zoals bij de Krim.free tibet

Bij de Nuclear Security Summit (NSS) in Amsterdam was een raar voorval. De Chinese president Xi Jinping is bij het Paleis op de Dam op het laatste moment aan het zicht onttrokken door haastig opgestelde schermen. Daardoor kon hij de aanwezige demonstranten namens Amnesty International en de ‘International Campaign for Tibet’ niet zien.

Dat schrijft de NOS maar dat klopt niet. Het ging er namelijk niet om dat hij, Jinping, de demonstranten niet zou zien, maar wij, de wereld, mochten niets zien. Jinping houdt namelijk niet van kritiek op zijn beleid én Nederland wil graag centjes hebben van de Chinezen. Kijk die Ploumen (PvdA) die zo vaak haar mondje vol heeft over foute bedrijven maar eens blij aangeschoven zijn tijdens de conferentie over die poeninzameling.

Tijdens het staatsbezoek van de Chinese president Xi is voor ongeveer twee miljard euro aan contracten met het Nederlandse bedrijfsleven getekend. Dat heeft een woordvoerder van minister Ploumen (PvdA) voor Buitenlandse Handel laten weten. Hij zegt erbij dat het om een raming gaat, het precieze bedrag is nu niet te becijferen.

Iedere millimeter in Nederland wordt vanwege die NSS in de gaten gehouden, behalve de Dam blijkbaar. Niemand had in de gaten dat daar met grote schermen en palen werd gesleurd, veiligheidsagenten waren nergens te zien. Die andere minister van de PvdA, Timmermans, zegt dat hij nergens van wist. De hypocriete sociaaldemocratische draaikont zelf aan het woord:

Het was een actie van de Chinezen zelf, waar Nederland niet van op de hoogte was.

Nee hoor, niemand wist ergens van, niemand kon daarom ingrijpen, geloof je het zelf? Het viel gewoon even niet op dat gedoe rond die president. We zagen niks, we keken effe ergens anders naar. Denken jullie echt dat we gek zijn? Nederland was Jinping graag terwille met het wegmoffelen van protesten tegen China want we moeten geld verdienen en dan doet de vrijheid van meningsuiting er immers helemaal niet meer toe, daarvoor veegt dit land onder aanvoering van de PvdA graag dat “recht” onder het kleed.

Als je dat geen punt vindt zeg dát dan, maar kom niet aanzetten met rotsmoesjes.

3 gedachten over “Sinificatie van Tibet ook in Amsterdam tijdens NSS”

  1. Klopt helemaal! Ik zag het op het NOS Journaal en het commentaar was, dat de Chinese beveiligers met die achermen liepen te sjouwen. Nou waren het ook schermen die je gewoon in je jaszak kon hebben, dus dat niemand er iets van wist of van had gezien kan zomaar 8| toch?
    Dat iedereen het prima vindt dat Tibet onder de voet is gelopen is toch logisch? China is een hard groeiende afzetmarkt en Tibet heeft niks van waarde voor de handelaren. Dus gewoon doorlopen mensen, niets aan de hand.

  2. De PvdA was ooit links?,, maar nu geldt poen, poen, poen.
    en daar kan paljas SPEKman ook niks aan doen

    Hoe zou het toch komen dat ook de allochtonen en hun nederlandsche kinderen deze praatjesmakers inmiddels doorzien??

  3. De PvdA was NOOIT links , de PvdA ( een fusie tussen twéé liberale en één Sociaal Democratische partij ) heeft links zijn gespeelt..

Reacties zijn gesloten.