25 gedachten over “Sietse Fritsma (PVV) pislink wegens advies IND aan Somalische tentbewoners”

 1. De groep uitgeprocedeerde Somaliërs die verblijven in een tentenkamp in Ter Apel hebben hebben het aanbod van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) afgewezen. Deze bood hen vandaag aan opnieuw asiel aan te vragen, zodat ze in ieder geval weer onder een dak zouden kunnen slapen.

  Volgens de 25 Somaliërs is het een “schijnoplossing die niets nieuws brengt”. Bovendien zijn ze op zoek naar een oplossing voor alle uitgeprocedeerde Somaliërs en niet alleen deze groep, waarvoor het aanbod geldt.

  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2011/12/somalische-vluchtelingen-weigeren-aanbod

 2. Ik vind het een heel raar verhaal, want als je uitgeprocedeerd bent kan je niet opnieuw een aanvraag doen (ondanks dat veel van deze mensen werkelijk niet terug kunnen naar hun land; enkelen werden reeds linea recta teruggestuurd, als een onbezorgbaar postpakket). Het lijkt op een 1-2-tje om weer eens het sprookje van de eeuwige procedeerders nieuw leven in te blazen.
  Op Indymedia staat een bericht dat er is aangekondigd dat het tentenkamp morgen opnieuw ontruimd gaat worden….

 3. Dus misbruik van het systeem wordt zelfs aangeraden en aanbevolen. Schop deze uitvreters het land uit, NU

 4. @7: Uhmm… gewoon naar het land van herkomst? Scheelt ze in ieder geval een inburgeringscursus 🙂

 5. #8

  Als jij dan ook gewoon even terug gaat naar je eigen plaats van herkomst, het open riool, dan bespaart het ons hier een hoop ergenissen.

 6. @9: Dus dat is bijvoorbaat een reden om het dan maar niet te proberen? Deze mensen is het ook gelukt om hier te komen dus ze kennen de weg (terug).

 7. @11: Nee, dat refrein is al achter de rug. Een aantal van hen werd bij aankomst onmiddellijk op het vliegtuig terug naar Nederland gezet. Anderen zijn statenloos, en kunnen sowieso in geen enkel land terecht.
  Er bestaat een lijst van landen waarvan de regering niet meewerkt aan het terugnemen van haar burgers, maar hier weigert men om toe te geven dat ze niet uitzetbaar zijn, omdat dat logische consequenties zou hebben die blijkbaar erg gevoelig liggen.

 8. @11

  We kunnen ook proberen om logisch te redeneren met nazistisch PVV tuig en hen met redelijke argumenten te overtuigen van hun ongelijk. Een kansloze missie. Met hersenloze xenofoben valt niet te praten.

 9. Ik hoop overigens dat die Somaliërs hun tenten gaan opzetten in de tuin van Obersturmbannfuhrer Fritsma en dat ze stiekUm in z’n brievenbus pissen 🙂

 10. Zo, en deze profiteurs zijn weer een nieuwe asielprocedure ingerold en ze zijn weer voor 10 jaar onder dak. De centjes die dat kost dan maar weer bezuinigen op de zorg voor ouderen of de pensioenen? Onze ouderen hebben per slot van rekening al een mooi leven gehad, wat moeten die nu nog met geld…..

 11. # 17

  Lekker laten profiteren na al die ellende die jij waarschijnlijk nooit hebt meegemaakt en ze hebben waarschijnlijk heel goed begrepen dat ze in Nederland aan het juiste adres zijn wat profiteren betreft, ze hoeven alleen nog maar ons kolonisatie verleden te bestuderen en ze zijn in no-time ingeburgerd.

 12. kaaskop Schreef:

  Ik hoop overigens dat die Somaliërs hun tenten gaan opzetten in de tuin van Obersturmbannfuhrer Fritsma en dat ze stiekUm in z’n brievenbus pissen

  Wees zo stoer om ze in je eigen achtertuin te zetten. Ik heb nl een hekel aan bluffers.

 13. @18: Ah! Iemand die weer met slappe kolonisatie smoezen aankomt. Daar moet een volk dus duizenden jaren voor bloeden? Betaal jij ook je snelheidsbekeuring elke week nog een keertje extra, gewoon om boete te doen? Of als het uit eigen portemonnaie moet komen is het zeker ineens een ander verhaal?

 14. @19: Daar hoef je bij deze salon socialisten niet op te rekenen. Hier zijn meer aanhangers die eerlijk delen uitleggen als “als jij iets hebt, dan hoor ik daar de helft van te krijgen” maar als ze zelf iets moeten delen dan vinden ze dat ze al slechts met de helft in hun handen staan dus dat delen dan niet meer opportuun is.
  Alle Somaliers zijn welkom maar als je vraagt waar het allemaal van betaald moet worden dan wordt het ineens schreeuwen van dat “ze” maar moeten betalen. Misschien moeten we wat meer van die piraten uitnodigen, sommige van die schepen schieten tegenwoordig nog terug ook! Die piraatjes mogen ook wel eens geknuffeld worden in plaats van steeds met die brute kapitalisten in aanraking te komen die zomaar terugschieten als je probeert ze te beroven.

 15. Robert, weet niet wat al de onzin in #20 en #21 met dit onderwerp te maken heeft. Lees de REGELS nog een keer en stop met je gezeik.

 16. Robert Schreef:

  Daar hoef je bij deze salon socialisten niet op te rekenen. Hier zijn meer aanhangers die eerlijk delen uitleggen als “als jij iets hebt, dan hoor ik daar de helft van te krijgen” maar als ze zelf iets moeten delen dan vinden ze dat ze al slechts met de helft in hun handen staan dus dat delen dan niet meer opportuun is.
  Alle Somaliers zijn welkom maar als je vraagt waar het allemaal van betaald moet worden dan wordt het ineens schreeuwen van dat “ze” maar moeten betalen.

  Vent, je moet je niet zo druk maken. Als het jou niet bevalt in mijn Nederland moet je gewoon emigreren naar Breivikië of Boerensuidafrika, mag je nog schieten ook.
  En ja, van mij mogen de Somaliërs blijven, mits ze niet van het slag van Ayaan Hirsi Ali zijn, maar zij was dan ook verrraadster van eigen volk en nota bene van de goedlachse NL Dhimmies die haar een kans gaven. Voordat ze bij de VVD kwam had ze namelijk al geshopt bij Pvd|A en SP. En nu Robert, exit graag! ➡ Je onderbuiks racistisch gebraak is hier niet welkom. Hinaus!

 17. ze moesten eruit wee het land waar de koning een kind is ,dus rechter heeft gesproken naar somalie.

 18. # 20

  Was het maar waar dat we dit vuile uitbuiten achter ons konden laten, het gebeurd vandaag de dag nog steeds alleen hebben we er een ander woord voor gevonden “economie”.

 19. Robert Schreef:

  Misschien moeten we wat meer van die piraten uitnodigen, sommige van die schepen schieten tegenwoordig nog terug ook! Die piraatjes mogen ook wel eens geknuffeld worden in plaats van steeds met die brute kapitalisten in aanraking te komen die zomaar terugschieten als je probeert ze te beroven.

  Tja , en waarom heb je daar al die piraten , omdat de Westerse vissers , inclusief Nederlanders , daar van de rechteloze situatie gebruik maken en de zee daar voor de kust met grote schepen leegvissen , dus wat gaan die vissers daar dan maar doen , schepen beroven van degenen die hun vissers daar hun gang laten gaan …

Reacties zijn gesloten.