Samsom (PvdA) heeft de vrije hand, als dat maar goed gaat

Diederik Samsom heeft als onderhandelaar voor de PvdA geen enkele restrictie gekregen van de politieke ledenraad voor de onderhandelingen met de VVD. Is dat een goede zaak? Voor Samsom en de andere onderhandelaars natuurlijk wel. Zo zijn ze niet bij voorbaat aan handen en voeten gebonden.

Wel rust er daardoor een zware verantwoordelijkheid op hun schouders om het goed te doen. Gaat het ze lukken om Nederland toch nog een beetje sociaal te laten blijven, of gaan ze mee als VVD 2.0 in de hervormingen en lastenverzwaringen, omdat ‘ze niet onredelijk willen zijn’?

Eerlijk gezegd weet ik niet of Samsom, Dijsselbloem en Bos opgewassen zijn tegen de strapatsen van Rutte, Blok en Kamp. Zijn ze wel geslepen genoeg om toch een beetje aan het programma vast te houden of walst de hele VVD zo over ze heen?

Ik ben daar best wel bang voor.

Trouwens wat heeft de VVD-ledenraad gezegd? Of laten die alles gewoon aan Mark en Stef over? Zo vol vertrouwen, want ze doen het zo lekker? Ik heb geen idee. Maar ja, die achterban moet er misschien nog van bekomen dat Rutte met het grote gevaar van links gaat regeren, als ze er uit komen. Misschien hangen ze allemaal nog aan de zuurstof.

 

6 gedachten over “Samsom (PvdA) heeft de vrije hand, als dat maar goed gaat”

  1. Ik ben daar niet bang voor. Markio Rutte wil zo graag een tweede kabinet die gaat alles draaikonten. Zelfs de HRA

  2. Moest ik hierom echt hard lachen, dank je Keira:

    “Misschien hangen ze allemaal nog aan de zuurstof.”

    Inderdaad zodra een VVD-er rood ziet, hangt-ie meteen aan de zuurstoffles.

  3. Ik houd mijn hart, mijn hoofd, mijn benen en mijn neus allemaal tegelijk vast, een duizend-Poot kan dat hè, das dan wel weer fijn 🙂

  4. @4:

    minder is als ik schoenen moet gaan kopen, ik reken er maar op dat er weer een aftrekbaarheid komt voor bijzondere ziektekosten in kabinet Bruin-II

Reacties zijn gesloten.