Samsom (PvdA): Roekeloze Rutte (VVD) polariseert in Europa

Diederik Samsom vindt het een premier onwaardig om zich uit te laten over Griekenland of andere landen in nood, zoals Rutte doet. Ik vind dat ook. Rutte moet eens af van die populistische uitspraken die prima kunnen als je gewoon lijsttrekker bent van een partij, maar niet als je ook nog premier bent van een land.

Rutte en de Firma List & Bedrog willen heel graag de premierbonus innen, dus ze weten best wel dat Mark premier is. Laten ze er dan ook naar gaan gedragen en niet zo stoer doen. Schaadt alleen Nederland maar en Europa ook. Studentikoze types moeten eens volwassen worden.

Ook Verhagen en Buma hebben zich verslikt bij de uitpsraak van Rutte over de hulp aan Griekenland. Maar ja, een middagje praten en ze zijn ook weer om, zoals het goede CDA’ers met een soepele ruggengraat betaamd.

Rutte heeft wel wat steun gehad van de Duitse minister van Financiën, Schäuble. Die vindt het ook genoeg geweest met de steun aan Griekenland, maar hij wil wel dat ze in de euro blijven.

Wat mij overigens wel opvalt is de vraag die niemand stelt, waarom worden banken geholpen met zoveel gemeenschapsgeld? De banken hebben het moeilijk, daarom is er crisis en daarom moet er zoveel geholpen worden. Maar de schuld is nu bij de overheden neergelegd en ook het betalen er van ligt bij de overheid, en dus bij ons de burgers. Dat hebben die bankenjongens slim gespeeld. Zo wil ik ook wel zaken doen, wel de lusten en nooit te lasten.

 

2 gedachten over “Samsom (PvdA): Roekeloze Rutte (VVD) polariseert in Europa”

  1. Rutte ziet natuurlijk ook graag dat Schauble zijn rolstoel inlevert. Of zou hij die zelf gekocht hebben?
    Kan natuurlijk niet al die aanpassingen in de Bundestag.

  2. Ik kom net uit de auto. Hoorde interview met Verhagen, die hoogst verbaasd op Rutte reageerde. Volgens Verhagen is in het kabinetsberaad afgesproken dat Griekenland zich aan de gestelde voorwaarden ivm de eurocrisis moet houden. Gebeurt dat niet, dan gaat er geen cent meer naar Athene. Gebeurt dat wel, dan zal de Nederlandse regering steun verlenen bij het gezond maken van de Griekse economioe. “Lijsttrekker Rutte moet maar eens advies vragen aan premier Rutte”, aldus Verhagen.

Reacties zijn gesloten.