Samsom (PvdA) hijgt Rutte (VVD) in de nek

In de wekelijkse peiling van EenVandaagis het gat tussen de VVD en de PvdA 4 zetels. De VVD staat op 34 zetels en de PvdA op 30.

Dat betekent dat in de zogenoemde Stemming, een online-peiling van Intomart GfK, de VVD in vergelijking met vorige week 1 zetel is gestegen en de PvdA met 9. (NOS)

Die Samsom gaat als een speer en toch ga ik niet op hem stemmen. Zolang de PvdA de SP negeert of zwart maakt, zullen ze mijn stem niet krijgen. Maar Mark zal wel zweten, wordt hij straks echt niet de grootste en zal hij aan moeten sluiten als hem dat gevraagd wordt. In plaats van dat hij kan kiezen en kan uitsluiten.

En als de PvdA de grootste wordt zullen ze ook wel niet met de SP gaan praten, wat ik dan weer onvergeeflijk vind.

26 gedachten over “Samsom (PvdA) hijgt Rutte (VVD) in de nek”

 1. Die Samsom gaat als een speer en toch ga ik niet op hem stemmen.

  Roept bij mij de vraag op of dat verstandig is, Roemer is momenteel ver weg van het torentje.

 2. Oud Rabo-topman en voormalig formateur CDA man Herman Wijffels was heel duidelijk onlangs.
  Hij meldde dat ons parlementair systeem en het economisch systeem beiden op de klip lopen en niet meer naar behoren functioneren.
  Dat is ook bekend bij PvdA en SP maar die zwijgen daarover.

 3. Eerst hebben de media de ineenstorting van de SP gehyped en de wonderbaarlijke wederopstanding van de PvdA gehyped. En dan komen nu dus de adviezen dat we strategisch PvdA moeten stemmen.

 4. @ 3. Vergeet ook niet de macht van de regionale media.
  Die is heel groot en 200% pro CDA en VVD.
  Verschillende personen hebben al geklaagd dat afwijkende meningen door de regionale media worden geweigerd.

 5. Ik vindt het dramatisch dat linkse stemmers naar de PvdA lopen, terwijl die partij al 23 jaar het neoliberalisme steunt. Mensen moeten eens ideologisch gaan stemmen en niet alleen kijken naar wie de grootste mond heeft!

  Trouwens een kabinet met PvdA-SP-CDA-GL moet nog een derde kapitalistische partij erbij hebben. Misschien D66? Dan weet ik al precies hoe ”sociaal” zo’n kabinet eruit gaan zien. Het CDA zal nooit een kabinet willen dat socialistische idealen wil doorvoeren. Ook PvdA en GroenLinks zijn niet antikapitalistisch, dus ook geen ideologische bondgenoten van de socialisten.

  Iedereen verwacht van de SP dat ze in de regering komen, de SP leiding wil dat ook. Maar iedereen vergeet weer dat dit precies is wat de rechtse elite wil. Ze willen dat de SP haar principes opoffert en een tweede PvdA wordt. Dan heeft de bourgeoisie drie salon-socialistische partijen in dienst. Feit is dat de SP al zeer verrechtst is en vroeg of later stemmen gaat verliezen, als ze verder gaat met principes opofferen voor een kapitalistische regeringsdeelname .

 6. @6 .. de huidige “terugloop ” naar de PvdA bewijst voor mij slechts dat het Nederlandse volk uit automutilerende masochisten moet bestaan …

 7. @ 7. Nederland heeft geen eigen socialistische partij meer die niet in het parlement vertegenwoordigd is.
  Dat maakt de politiek arrogant.
  Er is geen serieuze politieke oppositie in Nederland.

 8. Jullie doen maar, maar ik heb zelden een politicus meegemaakt als Samsom. Dat hij sociaal is dank ik iemand voor op mijn blote knieën.

 9. Ik zal morgen iedereen wel even toeschreeuwen waarom ze PvdA moeten stemmen. Hoofdreden schijnt te zijn dat Roemer een keer cola door een rietje dronk en een keer “euh” zei. Toen gingen er gelijk een miljoen kiezers van de SP naar de PvdA echt waar staat in de krant.

 10. Misschien dit (nog een keer?) lezen? https://krapuul.nl/blog/politiek-blog/85496/waarom-sp-stemmen/

  En nee, Dirk ik stem geen PvdA. Toen Hans Spekman bij de eerste de beste keer de SP ongenadig aanviel, is het voor mij overgegaan. Ben al zo lang ik me kan heugen PvdA lid en stemmer, maar dat ze geen links blok willen vormen, maar juist met links ruzie willen, dat was voor mij echt de druppel. Hans Spekman heb ik altijd heel hoog gehad, maar dit was voor mij iets bijna onvergeeflijks.

  Laat ze maar lekker tegen de VVD aanschurken, dan krijgt het land weer wat ze verdienen.

 11. Mag allemaal hoor Keira, no sweat. Misschien is het voor Krapuul ook wel beter dat Rutte wint. 😉
  Vond het gewoon wel logisch dat Spekman even de verschillen aangaf tussen de PvdA en de SP. Niets mis mee.
  Als eerder vermeld: die Roemer draait nog sneller dan het CDA in hun beste tijd.

 12. De kans is groot dat het weer een nek aan nek race wordt tussen VVD en PVDA.
  Deja vu? Ik weet nog dat ik destijds iedereen aanspoorde om op de grootste linkse partij te stemmen.PVDA kwam 1 zetel tekort.Het resultaat kennen we.

  Het is duidelijk dat Rutte nu weer kost wat kost een kabinet met PVDA (en SP natuurlijk) wil voorkomen.Hij wil weer met het CDA en hij is zelfs bereid om weer een minderheidskabinet te vormen als hij aan zet komt.
  Het zou me niks verbazen.Laat het niet gebeuren!
  Rutte wil hoe dan ook zijn rechts asociaal beleid doorvoeren.
  Wetenschappelijk is overduidelijk aangetoond dat een land met goed sociaal beleid, waarbij solidariteit voor elkaar niet wordt vergeten het beter doet m.b.t criminaliteitscijfers en geluksgraad van de bevolking.

  Rutte is een gladde debater, maar wat hij verkoopt deugt niet!…het is zielig hoe hij PVDA probeert weg te zetten en de feiten verdraait.
  We buigen steeds verder af naar rechts.Zijn we vergeten wie het grootste aandeel in de crisis heeft? Mensen hebben blijkbaar een kort geheugen!
  De graai cultuur en mentaliteit “ieder voor zich” ligt aan de basis van deze crisis.
  Het is een feit dat het hoofdzakelijk rechts georiënteerden zijn geweest die op een walgelijke manier jaren hebben geprobeerd (oa binnen de bankensector) om FOUTE producten te slijten.
  Deze graaicultuur is verre van over.

  SP gaat niet meer de grootste worden, dat is een realiteit.
  Een dergelijke daling zo vlak voor de verkiezingen wordt niet meer goed gemaakt.Dat leert de geschiedenis en ook in elk debat loopt Samson verder uit.
  Willen we de kans op een fatsoenlijk kabinet, en voorkomen dat Rutte kan formeren, dan is de enige mogelijkheid om PVDA het grootste te laten worden.
  Die mogelijkheid is er nu! Voor wie SP wilde stemmen; PVDA is geen SP dat begrijp ik.
  Maar het is100x beter dan het beleid van de VVD en het is de enige manier om Rutte en de verdere verrechtsing te stoppen.
  Het biedt ook nog de beste kans voor een links progressief kabinet.
  Mijn stem gaat van SP naar PVDA.

  My pledge..Stop KAMP.BLOK RUTTE! en stem PVDA…..ik moet toch de politiek in..bah

 13. @15 ja en dat is dus jammer. Ik ben bijna mijn hele leven overtuigd PvdA lid en stemmer geweest. Echt waar! Maar zoals dat aan het begin ging met de campagne tegen de SP ipv rechts beet te pakken, daar hebben ze het voor mij echt mee verknald. Ik ga SP stemmen en geen PvdA. Als ik jou was zou ik me niet gek laten maken door peilingen en dat wat allerlei media-deskundigen oreren over Roemer doet het niet goed, gewoon bij de SP blijven. Als iedereen dat doet, worden ze gewoon de grootste en mogen ze laten zien wat ze kunnen. Want dan verander je vanwege aangewakkerde angstgevoelens je stemkeuze. Mij is altijd gezegd dat angst een slechte raadgever is. En zeker als die angst door de media wordt gespind.

 14. @15, lat je niet bedonderen door de peilingen.
  Ze proberen gewoon met je verstand te spelen.

 15. Als je echt twijfelt kan je het altijd nog via de Stembreker stemmen en je stem verdelen tussen PVDA en SP

  Ik wordt eerlijk gezegd doodmoe van die politiek
  Wordt hoognodig tijd dat er veel meer mensen in de 2de kamer komen die gewoon midden in de maatschapij staan en niet alleen een luxe studentje leventje hebben gehad met een universitaire opleiding dat zou echt een verbetering worden voor de Nederlandse Politiek
  Ze kunnen wel mooi praten daar in Den Haag maar de meesten weten niet eens wat er onder de mensen in ons land leeft

  Hoogtijd dat er iets verandert naar mijn mening

 16. Mijn stem wordt rood en niet oud roze, we laten ons verblinden door een man . Diederik Samson.
  Maar kijk eens waar de twee laatste leiders , Kok en Bos, van de PvdA nu zitten.

 17. #21
  wys gesproken; veel gewone mensen genieten van hun masochisme en stemmen liever op “LEIDER”die ver boven hen staat dan op een nuchtere gewone vent die hen zou helpen.
  SAMSOM is een ras acteur gecoached en begeleidt door vakmensen uit de publiciteitswereld.

  maar ja het volk wil bedrogen worden.
  ROEMER is “maar”een dorpsonderwyzer, waar ik wel op zal stemmen.

 18. @8

  Wederom mee eens, maar dat heeft ook met de media te maken. Veel kritische journalisten werken daar ook naar toe. Begrijpelijk, maar pakt bij de stembus dus vaak anders uit.

 19. @16

  Dit heeft de PvdA al eens eerder geflikt hoor. Meermaals zelf. Remember Wim Kok, remember Wouter Bos…

 20. Zowel een stem op de vvd als op de pvda zal leiden tot een brede kunduzcoalitie, die ondertussen nu wel zo’n beetje in de startblokken staat. Velen hier zullen het niet willen weten, maar het betekent meer pro europa, pro islam, pro afrika en anti auto en anti middengroepen beleid.
  U zult het niet willen lezen, maar de enige partij die niet vastgeplakt zat aan het pluche was de PVV. De enige bij wie Rutte niet z’n vvd-agenda door z’n strot geduwd kreeg was Wilders.
  Nou is er natuurlijk best wat aan te merken op de PVV, maar persoonlijk zie ik het niet zo zitten om ons land volledig te verpatsen aan europa. En ik ben eerlijk gezegd ook niet zo gecharmeerd van die godsdienstaanhangers die het nog steeds op onze vrije westerse leefstijl hebben voorzien. Blijft toch alleen de PVV over.

 21. Van Europa proberen af te komen is net alsof je van je blonde haar of witte huid probeert af te komen. Het is je eenmal meegegeven, hoe je dan ook tegen schopt elke regering zal rekening ermee moeten houden, PVV ook.

Reacties zijn gesloten.