Samenleving vergruwd dankzij polariseerder met frustraties.

Deze dag zou een stille dag moeten zijn. Een dag vol goede gedachten en respect voor degenen die zijn gestorven op 11 september 2001. Voor hen die  hebben geleden en nog lijden van deze aanslag door een stel terroristen.

Maar nee, in Nederland staat men hier niet bij stil. Hier houdt men de adem in over wat ene meneer Geert Wilders nu weer gaat uitkramen. Deze man presteert het onderhand om een doorlopende one-man show te zijn. Maar dan wel van een gruwelijk laag allooi. Wanneer stoppen de media nu eens met hem alle aandacht te geven. Als hij ergens uit een of andere opening geluid maakt of een beweging maakt, hup, GEERT IS NIEUWS! Geert beheerst het bespelen van de media en het volk als geen ander. Hij is een echte volksmenner, kent alle trucjes en leeft zich er volledig op uit.

Dat Nederland dankzij de frustraties van één man zo verdeeld raakt, deert hem niet. Dat hij er voor zorgt met zijn onterechte beweringen en zelfverzonnen uitspraken en feiten dat Nederland een verdeeld land wordt, allemaal niet belangrijk. Hij leeft in zijn eigen, kleine wereldje en heeft gelijk. De wereld moet worden zoals Geert dat wil, te beginnen in Nederland. Zuiver van de Islam of allerlei andere in zijn ogen verderfelijke invloeden en puur Hollands (wat dat dan ook moge zijn).

Dat hij met zijn angst zaaien zo veel succes heeft is voorspelbaar, maar tegelijk ook onvoorstelbaar. Hoe kan het dat er zoveel mensen bang zijn voor ‘de Islam’ in plaatsen waar er niet eens moslims wonen? Pure angst voor het onbekende, gezaaid door een gefrustreerde man die geen staatssecretaris mocht worden bij de VVD en daarom uit de partij is gestapt en steeds absurder gaat worden en doen.

Wanneer zeggen wij nu eens met zijn allen dat het genoeg is geweest en dat we dit niet meer willen? Wanneer nemen de media eens een moedig besluit en laten Geert Wilders alleen maar zien als hij iets inhoudelijks te melden heeft. Gegarandeerd dat zijn optredens op TV en in de kranten een stuk minder zullen worden in aantal. Wordt hij vanzelf de man die hij hoort te zijn, een tweede Boer Koekoek.

7 gedachten over “Samenleving vergruwd dankzij polariseerder met frustraties.”

 1. Maar Geert is zo origineel: tsunami van islamisering, kopvoddentax, Donald Duck, 30 miljoen moslims Europa uit (o nee, zei-ie in Denemarken, alleen op blogs gelezen en niet in serieuze kranten). Da’s toch steeeeds nieuws?

 2. poliraseerder ?? Vergruwd ??? Wilders is toch geen “heer van stand “dat nieuwe woorden rond hem ontstaan ??

 3. @ Al B. Ai dat heb je als je ambidexter bent, dan gaat het wel eens mis met typen. Maar vergruwen laat ik staan, dat is wat ik voel. 🙁

 4. Het merkwaardige is dat Koekoek – en Janmaat, waarmee ik niet wil zeggen dat ze op hetzelfde neerkwamen – hautain genegeerd werden door de omroepen die destijds het moinopolie hadden.
  De omroepen doen er niet meer toe, Nederlandse televisie bestaat uit de rommel die om de reclame heengedrapeerd is. en in die drapering paste Fortuijn wonderwel.
  Nou was Fortuijn niet dom of ongeschoold, en hij had een bepaalde mannelijke charme die ook op niet-gevoelsgenoten kon overkomen.
  WIlders heeft dit alles niet, maar wordt evenzovrolijk uitgemolken als bekleding rond de reclame. Wij staan voor raadselen.

  Het werkwoord vergruwen is van toonderse schoonheid en is direct begrijpelijk of invoelbaar..

Reacties zijn gesloten.