Rutte’s disfunctioneren gevolg van ziekte

In de Trouw van vandaag mag columnist Sylvain Ephimenco naar zijn lezers breed uitweiden over de ziektediagnose bij Mark Rutte. Het oordeel: dissociatieve stoornis.

Misschien moeten we milder oordelen over de premier en rekening houden met een verborgen disfunctie. Rutte kan niet anders. Als hij op zaterdag als VVD-leider beweert dat de formatie beter door de koningin kan worden geleid, dan weet je dat hij op dinsdag als premier zijn eigen woorden gaat ontkrachten. En zo ging het met de hypotheekrenteaftrek, de belastingverlaging en het geld voor de Grieken: de campagnevoerende lijsttrekker en de primus inter pares waren vreemden voor elkaar. Dit syndroom heeft een naam: dissociatieve stoornis.

In een klimaat waar gewone Nederlanders, bijna liefelijk en vergevend, praten over de leugentjes (Markio) en politici het kwaadaardig hebben over kiezersbedrog (Markos) wordt dankzij de analyse van Sylvain Ephimenco het disfunctioneren van de leider van de VV(D) tevens aan ons uitgelegd waarom we de jeune premier niet meer kunnen vertrouwen. Rutte heeft een ziektebeeld genaamd: dissociatieve stoornis. Hij kan niet anders!

Eigenlijk moeten we medelijden hebben met onze (slechtste) Minister President ooit. Dus roep ik Krapuullezers en andere Nederlanders op tot stoppen met bashen van Mark Rutte en geld in te zamelen voor een gedenkpaal voor de man die met deze geestesaandoening het toch aandurft om EN in het torentje te willen zitten EN Nederland sterker uit de crisis te laten komen.

5 gedachten over “Rutte’s disfunctioneren gevolg van ziekte”

  1. Nou ik wil best geld storten voor een paal voor Rutte, maar dan wil ik hem ook opgenomen zien en behandeld. Uiteraard met een eigen bijdrage, zoals het de VVD betaamd.

    PS: mag ik dan als kleur voor die paal ‘bruin’ suggereren?

  2. @1, met een dissociatieve stoornis kom je niet in de WIA. He beste is zoals ze met de rest van de nederlanders doen, eerst je eigen vermogen opmaken en je huis verkopen. Heb je €54000 schulden opgebouwd, kun je bij de gemeente aankloppen voor een minimale bijstand. Als je werk weigerd wordt de uitkering een tijd gestopt. ZIek zijn is immers een keuze volgens de VVD.

  3. Hypocrisie, machtswellust, regeren in dwaasheid, dat zijn keuzes. Dissociatieve stoornis, da’s een ziekte.

    (Voor wie dat verschil nog kent)

  4. Niet alles is een ziekte, soms betreft het een afwijking.

    Dan hypocrisie, machtswellust enz. kunnen het gevolg zijn van deze afwijking. Niet dat je beter van wordt, hoor! 🙂

Reacties zijn gesloten.