Rutte wil nooit meer met de PVV in zee (deel 13)

Mark Rutte heeft vandaag nóg wat nadrukkelijker afstand genomen van Geert Wilders. Op campagne in Zeist zei hij vandaag: ”Niet voor niks dat ik met die partij nooit meer zal samenwerken na deze verkiezingen.”  Volgens Rutte is Wilders onbetrouwbaar, loopt hij weg wanneer het moeilijk wordt en verdeelt hij de samenleving. Rutte zegt ten koste van alles te willen voorkomen dat de PVV de grootste wordt.Rutte met opgeheven wijsvinger naar de leden

Nou is Rutte natuurlijk niet in zijn eerste leugen gestikt, maar het wordt inmiddels wel érg lastig voor de VVD om na de verkiezingen nog met de PVV in bed te kruipen.

Daar lijkt volgens de laatste peiling van I&O Research ook getalsmatig weinig zicht op. Samen komen PVV en VVD niet verder dan 47 zetels, wat betekent dat nog minimaal twee andere middelgrote partijen aan moeten schuiven. De kans dat GL, D66 of SP  aanschuiven in een coalitie met de PVV is natuurlijk nul. Zelfs het CDA gaat hoogstwaarschijnlijk op afzienbare termijn niet weer samenwerken met Wilders.