Rutte (VVD) perfecte inhoudsloze leider van een inhoudsloze partij

Rutte hield zaterdag in Rotterdam notabene! zijn eerste speech in campagnetijd. En wat een feest van herkenning was dat voor al die ‘bollebozen’ van de VVD. Wat hebben ze een lol gehad en wat waren ze allemaal bang voor die socialisten. Kortom, de eenheid is geen probleem bij de VVD.

Wat wel een probleem is, is de hersencapaciteit in die partij. Geen dus.

Geen visie, geen ideeën anders dan zij die niet hebben te naaien zonder dat ze gebukt staan en zelf graaien en graaien. Onderwijl de ander verwijten dat ze beter hun best moeten doen om succes te hebben.

Trouw schrijft er een mooi stuk over.

Het was een uiterst teleurstellende toespraak, waarmee VVD-lijsttrekker Mark Rutte zich afgelopen zaterdag in de strijd om de kiezersgunst wierp. Rutte deed nauwelijks moeite het door hem voorgestane beleid te schetsen. Het bleef bij een aantal oneliners in een speech die vooral bedoeld was om zich af te zetten tegen die ‘vermaledijde’ socialisten.

Geen enkele poging van Rutte in zijn toespraak om de kiezer uit te leggen waarom die, middenin een crisis van ongekende omvang, na twee jaar alweer naar de stembus wordt geroepen. Geen woord om gemaakte keuzes te verantwoorden, zelfs geen verwijzing naar het mede door toedoen van Rutte pijnlijke jongste politieke verleden.

Bij de VVD is het inhoudelijk stilstaand water, zo bleek uit de toespraak van haar lijsttrekker. Dat werd wel heel erg pijnlijk duidelijk uit wat Rutte over Europese samenwerking te zeggen had.

En zoals we allemaal weten stinkt stilstaand water, veroorzaakt het ziektes en trekt ongedierte aan. Kortom, als je geen verstand hebt, stem je VVD. Dan krijg je wat je verdient. Eigen schuld, dikke bult.

 

7 gedachten over “Rutte (VVD) perfecte inhoudsloze leider van een inhoudsloze partij”

 1. Bang voor de SP zijn maar zelf de grote boosdoener zijn. En er zijn mensen die nog steeds in de leugens van de VVD geloven.

  Het is echt met geen pen te beschrijven je kunt er werkelijk niet met je pet bij.

  Ik roof je huis leeg en zeg dat jij de boosdoener bent zo simpel is het wat de VVD hier doet.

  SP Nu en voor de komende 100 jaar want rechts is wereldwijd game over.

 2. #Leon, een elitaire partij die vaak misleidingen en leugens gebruikt ( ” neehoor gen verhoging eigen bijdrage zorg”, HRA probleem enz) wil in principe nooit inhoudelijk op problemen ingaan.
  Het is pap-en-nat houden en bangmakerij voor de kiezer, want ze zijn de ongenaakbare elite, voor nu en eeuwig, toch?

 3. @3 Kijk naar het gezicht van Roemer op die foto. Hij beseft dat hij gefotografeerd gaat worden dus zet snel zijn vriendelijke publieke gezicht op. Snel maar niet snel genoeg. De naar buiten getoonde vriendelijkheid van deze Linke Linkse Kapo is duidelijk kunstmatig. Hij ziet er op de foto eerder uit als iemand die is betrapt bij het bekijken van kinderporno dan als een betrouwbaar staatsman.

 4. @#5 dat gold eigenlijk bij alle 4 wel afgelopen zondag, hoort een beetje bij het hele circus.
  Ik miste bij Samsom ook alleen nog maar een blinkend sterretje bij z’n tanden.
  En waar de rechtse capo’s toe in staat zijn hebben we de afgelopen jaren kunnen zien, tot groot verdriet van velen.

Reacties zijn gesloten.