Rutte: kijk, het zit zo….. het is niet waar

Gelijk een klein kind dat de boze buitenwereld buitensluit achter de handjes voor de ogen doet de opportunistische VVD-leider Mark Rutte alsof er geen muitende achterban is.

Hoewel de VVD is overstelpt met vele duizenden boze belletjes en woedende mails en uit peilingen blijkt dat bijna de helft van de VVD-kiezers spijt heeft van de stem op die partij, ziet de premier geen teken aan de wand dat de achterban zich tegen het regeerakkoord keert.

In de Linkse en/of kritische media heeft Mark de voornaam ingewisseld voor Markio en dankzij de Telegraaf heet Mark in eigen geledingen inmiddels Marx Rutte. Gniffel gniffel uiteraard maar Markio Marx doet ook niet zijn best zijn nieuwe imago als infaam en abject te bestempelen en verre van zich af te werpen. Integendeel: de liberale leider vindt de nivelleringsdrift van de PvdA „een heel redelijke wens”.

Ik herhaal het even:
de liberale leider vindt de nivelleringsdrift van de PvdA „een heel redelijke wens”.

Was Mark Rutte in 2010 samen met Verhagen en Wilders nog de man van een kabinet waar Rechts Nederland zijn vingers zou van aflikken is dezelfde Rutte in 2012 de man van een kabinet waar Links Nederland zijn kapot gewerkte handen met uierzalf zal insmeren.

Groot-staatsman Rutte weet het beter dan de VVD kiezer

De VVD-kiezer kan prima leven met de zorgplannen van het kabinet, denkt premier Rutte, en refereert aan onderzoeken die alleen hij kent.

„De achterban zei vorige week in diverse onderzoeken dat de inkomensafhankelijke premie en het verkleinen van de inkomensverschillen acceptabel is.”

Voor cijfers die er wel zijn is helaas een rechtszaak nodig om die achter de gesloten handen van het kiekeboe spelende klein-staatsmenneke vandaan te halen.

5 gedachten over “Rutte: kijk, het zit zo….. het is niet waar”

 1. de liberale leider vindt de nivelleringsdrift van de PvdA ‘een heel redelijke wens’.

  Beter laat dan nooit, zou ik voor Rutte willen zeggen.

 2. Rutte weet donders goed wat de liberale agenda is en zal die niet uit het oog verliezen. Wat dat betreft kunnen de jezuiten wat van hem leren.

 3. @2 Ik weet niet of de jezuïeten leren van Rutte of dat Rutte heeft geleerd van de jezuïeten in zijn vorige kabinet.

  Wat ik wel weet dat de liberale agenda van Rutte eerder een opportunistische draai en zwaai agenda genoemd kan worden dan een agenda waar een liberale-visie uit blijkt.
  Rutte en de VVD-top hebben de liberale beginselen behoorlijk verkwanseld de afgelopen jaren.
  VVD liberaal noemen is bijna een belediging voor die partij

 4. @Amstel: Ik had natuurlijk neo-liberaal moeten schrijven. Liberaal is een woord dat 100 jaar terug de lading dekte.

 5. Maar ja: de neo-liberalen noemen zichzelf liberaal (incl. D’66 en GL), ik kan daar niet aan doen.

Reacties zijn gesloten.