Rutte II / Flans II: geschikt/ongeschikt

Volgens het Nibud zijn de koopkrachteffecten minder dramatisch dan eerder werd gesuggereerd. Dat is een enigszins academische kwestie, want het kabinet Flans II heeft de plannen voor invoering van een inkomensafhankelijke premieheffing al ingetrokken.

Echter, er zijn slechts twee conclusies mogelijk: óf het VVD-smaldeel van Flans II wist wat de (al dan niet extremere) effecten van deze maatregelen zouden zijn maar durft daar sinds het door de Telegraaf georganiseerde oproer ineens niet meer aan vast te houden, óf ze wisten het niet.

In het eerste geval is de VVD dus in ontoelaatbare mate beïnvloedbaar door gebral van door in hun overgevoelige financiële kruis getaste bekrompen Telegraaflezers gebleken, en daarmee een volledig onbetrouwbare regeringspartner geworden, en in het tweede geval is er sprake van volslagen incompetentie waar het ‘t besturen van een land betreft.

In beide gevallen rest er slechts één oplossing: het vertrek van de VVD uit de regering en de oprichting van een kabinet van het Radicale Midden, zoals wij van Krapuul al langer suggereerden.

2 gedachten over “Rutte II / Flans II: geschikt/ongeschikt”

  1. @1, bedankt voor de interessante link Keira.

    Echte CDA-ers hebben altijd en innige band met fascisme en NSB-ers dat ze steeds proberen te ontkennen als het erop aankomt. Daarom hebben ze ook meteen Wilders liefdadig kunnen omhelzen tot aan een regering toe. Het zit hun in het bloed en in de elitaire, van de slavernij overgebleven cultuur van minachting van de Democratie.

    Je opmerking van de parelketting oproer van de VVD-elite en CDA-elite vind ik op zijn plaats want het laat zien dat ze sterker zijn dan de achterbaan van de PvdA.

Reacties zijn gesloten.