Rosenthal’s rechtse PVV-hobbies berokkenen Nederland grote schade

Krapuul signaleerde het al verschillende keren. Eén jaar buitenlandse politiek van Bruin-I heeft al grote schade berokkend aan de positie van Nederland. In Europa. En in de wereld.

Een betrekkelijk klein land kan zeker invloed uitoefenen. Maar het zal snel irritaties en wraakoefeningen van bondgenoten oproepen, als het de zaken saboteert. En dat doet Rosenthal. Deels bewust; deels uit domheid.

Een weerslag op de economie en de financiële positie van de overheid als uitgever van staatsleningen kan niet uitblijven. We meldden dat naar aanleiding van berichten in Der Spiegel over het blokkeren door Nederland van een gezamenlijk Europees standpunt over het lidmaatschap van Palestina van de VN (eind augustus).

Toen Verhagen nog minister van Buitenlandse Zaken was, was hij ook niet te beroerd om (in zijn Nijmeegse rede, 2010) te wijzen op de schade die de Wilders-standpunten aan Nederland berokkenen. Nu ligt dat, zoals bekend, helemaal anders voor de CDA-rat. Leg dat maar eens aan je bondgenoten uit.

Nu heeft – gelukkig – ook de enig overgebleven (zolang als het duurt) Nederlandse kwaliteitskrant de NRC dit Krapuulonderwerp opgepakt. Maar niet op de manier, zoals bij voorbeeld Le Monde of The Times dat zouden hebben gedaan. De berichtgeving verschuilt zich achter gefrustreerde diplomaten, die worden gedwongen om “halve A4-tjes” van de minister zonder inspraak uit te voeren. Dat is natuurlijk zielig en slecht voor hun arbeidsvreugde.  Maar daarvoor worden ze niet betaald.

Het gaat om de inhoud (of het gebrek daaraan) van de ministeriële aanwijzingen. Tot grote vreugde, ongetwijfeld, van Wilders en zijn sponsors, gedraagt Rosenthal zich als filiaal van de Likud – Israel Beteinu politiek en ontziet zich niet om zelfs de VS daarmee te schofferen (conflict met Hillary Clinton, zie NRC).

Ook doet Rosenthal net alsof de EU alleen maar een smeermiddel voor de Nederlandse export is. De EU is heel wat meer dan dat. Het is een garantie tegen de ellende die we in twee wereldoorlogen hebben ondergaan. Het is een middel, om in een tijd van globalisering samen sterk te staan voor waarden, tegenover grote machtsblokken als China en, jazeker, ook de VS en de Oliestaten (let op, PVV!).

Groot-Brittannië kan zich een dergelijk standpunt (de EU is een smeermiddel voor de markt) nog een tijdlang veroorloven. Voor Nederland is het een belachelijke zelfoverschatting.

We zijn al uit de G20 gemikt. De gulden heeft zich alleen gehandhaafd door koppeling aan de Duitse munt, of die nu “Mark” of “Euro” heette. Nederland verpest alle mogelijke invloed die het op het Frans-Duitse koppel zou kunnen hebben. En dat gaat heel veel geld kosten.  Enfin, in de MSM dringt het nu ook langzaam door: Ambtenaren in NRC: Rosenthal is niet diplomatiek genoeg :: nrc.nl.

De samenvatting en aankondiging is voor iedereen toegankelijk bij de NRC. Het complete artikel zit achter de muur van de abonnees. We wachten, tot The NY Herald Tribune, Le Monde en Der Spiegel of de Süddeutsche Zeitung de zaak overnemen. Dan zullen ook andere Nederlandse media hierover berichten via Reuters of andere persbureaus. Behalve De Telegraaf, natuurlijk.

Henk en Ingrid worden dom gehouden. En dat komt Wilders goed uit.

Misschien wordt het eens tijd om het schandaaltje rond de toenmalige Leidse hoogleraar-ondernemer-VVD/eerstekamerlid Uri Rosenthal (“veiligheidsadviezen” voor ministeries, activiteit die verboden is voor gekozen parlementariërs), boven water te halen?

16 gedachten over “Rosenthal’s rechtse PVV-hobbies berokkenen Nederland grote schade”

 1. Rosenthal is zoals Johan Derksen het noemt, een onbehouwen hork. Niet bepaald wat je nodig hebt voor Buitenlandse Zalen.

  Overigens dat Nederland uitgerangeerd dreigt te raken heeft vooral ook te maken met Rutte en De Jager. De economie is op dit moment internationaal alles bepalend en beide heren hebben een gebrek aan financieel-economische achtergrond.

 2. Ik heb laatst gelezen dat Hillary Clinton ooit kwaad is weggelopen bij deze imbeciel. Gegoogled maar niks erover kunnen vinden. Weet iemand waar dat over ging ?

 3. HakanKapici Schreef:

  Ik heb laatst gelezen dat Hillary Clinton ooit kwaad is weggelopen bij deze imbeciel. Gegoogled maar niks erover kunnen vinden. Weet iemand waar dat over ging ?

  Dat staat in het artikel in de nrc waaraan wordt gerefereerd: “De Amerikaanse irritatie zou voortkomen uit het feit dat Nederland weinig bijdraagt aan missies in Libië en Afghanistan.”

 4. “Misschien wordt het eens tijd om het schandaaltje rond de toenmalige Leidse hoogleraar-ondernemer-VVD/eerstekamerlid Uri Rosenthal (“veiligheidsadviezen” voor ministeries, activiteit die verboden is voor gekozen parlementariërs), boven water te halen?”

  Huib zou ik maar doen! En van mij mag het rap!

 5. het wordt ook eens tijd, gezien de gedragingen van andere vvd’ers om een een lijvig zwartboek-vvd op te zetten. of bestaat dit ergens. inclusief een twitter voor de dagelijkse(!) updates.
  hangen die buiken en chokers, de glibberige graaiende betweters met hun holle lach en uitpuilende portemonnaies.

 6. De gedragingen en standpunten van Rosenthal lijken alleen verklaarbaar als je ervan utigaat dat hij betaald wordt door buitenlandse belangenorganisaties. Anders kan ik zijn irrationele gedrag tegen de belangen van zijn eigen land in niet verklaren. Of is hij gewoon dom of onwetend? Dat krijg je als je als Rutte alleen maar vriendjes in je kabinet opneemt zonder op hun competenties te letten. Er schijnen (o.m. bij de Universiteit Leiden) trouwens nogal wat mensen rond te lopen die bijzonder vervelende ervaringen met Rosenthal hebben gehad.

 7. De EU is een regelrechte ramp. Dat ontkennen geeft aan dat je niet realistisch bent en de zaken te rooskleurig ziet. Diplomatie in Nederland betekent geen beslissing nemen, het ultieme compromie sluiten, de andere kant uitkijken of gewoon de zaken ontkennen. Voor Links NL is het natuurlijk allemaal reuze vervelend dat Rosenthal niet dat zegt wat men graag wil horen: Wat is de EU toch fantastisch. ‘T is wat.

 8. PVV’er Schreef:

  De EU is een regelrechte ramp. Dat ontkennen geeft aan dat je niet realistisch bent en de zaken te rooskleurig ziet. Diplomatie in Nederland betekent geen beslissing nemen, het ultieme compromie sluiten, de andere kant uitkijken of gewoon de zaken ontkennen. Voor Links NL is het natuurlijk allemaal reuze vervelend dat Rosenthal niet dat zegt wat men graag wil horen: Wat is de EU toch fantastisch. ‘T is wat.

  Natuurlijk , de SP bijvoorbeeld als enige echt Linksige partij in Nederland ( Sneller groeiend dan de Partij voor Vooroordelen ) is een enorme propagandist van de EU toch ?? en de VVD en het CDA hebben zich altijd tegen de EU verzet … toch ????

 9. #11
  Waarom dan zeuren dat “rechtse” hobbies tegen het mooie EU ingaan? Altijd om nuance schreeuwen maar dat zelf gemakshalve maar niet doen.

 10. @10

  diplomatie is het resultaat bereiken, dat is in belangrijke mate de gun-factor

  Uri is een kansloze knurft die geen deuk in een pakje boter kan slaan en zo opzichtig de buikspreekpop is van derden dat niemand hem serieus kan nemen, dat heeft niets met de EU te maken

 11. PVV’er Schreef:

  #11
  Waarom dan zeuren dat “rechtse” hobbies tegen het mooie EU ingaan? Altijd om nuance schreeuwen maar dat zelf gemakshalve maar niet doen.

  niet zo mekkeren , maar lezen wat ik over de EU gezegd heb ( even in het kort , Niet de EU en de Euro zijn het probleem maar het feit dat deze kapitalistische speeltjes zijn geworden )

 12. je ziet het overal: pvv’ers spelen altijd en overal eenvoudigweg een wedstrijdje
  hij-zij, ik-jij, goed-slecht, zwart-wit
  het is een simpele wereld
  jammer dat er zovelen van zijn
  nooit zie je een weg naar een compromis, toenadering, een sympathiek idee
  het is buigen of barsten
  het is zeiken en klagen
  onder het motto: wees toch realistisch
  ze zoeken geen nuance, ze zien het gewoon niet
  creatief armoedig
  ze leven in dichte mist
  ze laten het over aan een wormvormig aanhangsel met een pruik
  die mag in max 140 lettertekens een scheet laten
  en duikt dan achter de brede ruggen van zijn bewakers
  zijn discipelen zeggen dan: ons wormvormig aanhangsel heeft gelijk, we stemmen op ons wormvormig aanhangsel
  verder gaat het niet

  tismewat…

 13. PVV’er Schreef:

  Waarom dan zeuren dat “rechtse” hobbies tegen het mooie EU ingaan? Altijd om nuance schreeuwen maar dat zelf gemakshalve maar niet doen.

  Een typische bruinpopulistische losse flodder waar men hier op uit is geroken.
  Dus moet jij even duiden `waar altijd om nuance zou worden geschreeuwd’ zonder dat men hier dat zelf zou doen.
  Krapuul is juist een van de weinige frisse platforms waar de moeite wordt gedaan uitspraken en arumenten te onderbouwen en die dan óók nog gastvrij spreekruimte geeft aan labiele rechtse bralnoten.

 14. PVV’er Schreef:

  De EU is een regelrechte ramp.

  Voor land als Nederland dat vrijwel volledig bestaat van de internationale handel en diensten is dit een wel heel erg naief standpunt. De tijd dat Nederland zelf ook iets tastbaars produceerde ligt inmiddels ver achter ons en daarmee ook de mogelijkheid om een hek om ons land te zetten.

Reacties zijn gesloten.