Ronald Sørensen (PVV) vindt kritiek genocide politiek correct geneuzel

De gemeente Hoorn heeft een nieuwe tekst opgesteld voor op de sokkel van het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen.
“De successen van deze historische figuur zijn niet onomstreden en met veel geweld bereikt”, zo staat er tegenwoordig te lezen.

Ik beluisterde toevallig deze radio-uitzending, en hoorde Sørensen vertellen dat hij zo moe werd van die ‘weg-met-ons-mentaliteit’, en dat we toch ook eens trots moesten zijn op wat zo’n Jan Pieterszoon Coen allemaal bereikt heeft! Trots op Nederland, die VOC-mentaliteit, willen is kunnen, weet u wel?

Ronald Sørensen (PVV) vindt het namelijk maar politiek correct geneuzel dat men die tekst aangebracht heeft op dat standbeeld. De successen van deze historische figuur betroffen, daar heeft Sørensen gelijk in, inderdaad politiek-íncorrecte zaken zoals daar bijvoorbeeld zijn het compleet ontvolken van de Banda-eilanden als represaille voor het feit dat de bevolking aldaar het gewaagd had met anderen dan de Nederlanders te handelen in nootmuskaat.

Volgens Sørensen is dit soort gezeur (van mensen die merkwaardigerwijs niet over het uitmoorden van vele duizenden mensen heen kunnen stappen) ook typisch iets wat pas de laatste tien jaar opkomt, waarna de verantwoordelijke wethouder uit Hoorn, Peter Westenberg, hem erop wees dat koningin Emma meer dan honderd jaar geleden al weigerde bij de onthulling van het standbeeld aanwezig te zijn, vanwege precies diezelfde bedenkingen met betrekking tot de verdiensten van Coen.

Een man als Ronald Sørensen heeft eerst jarenlang de gelegenheid gehad zijn perverse blik op de vaderlandse geschiedenis als geschiedenisleraar aan jonge mensen op te dringen, en wordt tegenwoordig verondersteld een waardig lid van de Chambre de Réflection, de Eerste Kamer, te zijn. Ik zou hem nog niet als reflector op mijn fiets willen hebben.

9 gedachten over “Ronald Sørensen (PVV) vindt kritiek genocide politiek correct geneuzel”

 1. ‘Ik zou hem nog niet als reflector op mijn fiets willen hebben.’

  Laurent ik ook niet! Geeft geen licht en maakt veel te veel lawaai!

 2. Hij heeft helemaal gelijk. Dat gezeur over foute dingen moet maar eens afgelopen zijn. Ik stel dan ook voor dat Sørensen zo snel mogelijk komt met een voorstel voor de rehabilitatie van Volkert van der G.

 3. Ronald Sorensen leent zich bij uitstek om door Radko Mladic straks op het proces geciteerd te worden.

  Overigens zou Mladic de hele prestatie van PVV en de integratie van PVV in de Nederlandse politiek goed in pleidooi kunnen gebruiken.

 4. #4, als gekke (racisten, xenofoben, apologeten van genocide) mensen de Eerste Kamer kunnen bereiken hebben we samen als maatschappij een groot probleem.

 5. Die man laat exact zien wat er al decennia lang mis is met geschiedenisleraren: of ze zijn rabiaat rechts of rabiaat links. Ik was vroeger zelf geschiedenisleraar en lag aardig buiten de groep door mijn genuanceerde opstelling. Ik heb wat af geleden (nou……., meer af gelachen!!!, beide partijen missen elke vorm van humor).
  Maar in elk geval, ik heb het stuk ook op de radio gehoord en mij viel vooral het ontbreken van kennis en gogme van de radiopresentator op. Wat een kritiekloze, suffe zak is dat.
  Sorensen zat me daar een partij te raaskallen over de VOC, het was voor een beetje geschiedenisstudent zonder meer duidelijk dat deze meneer de laatste 30 jaar geen herscholing meer heeft gehad. Je zal maar van die halve zool les hebben gehad.

 6. Vindt de PVV de (zogenaamde) Turkse genocide op de Armeniers ook geneuzel? Nee, natuurlijk niet. Er wordt dus weer met twee maten gemeten.

Reacties zijn gesloten.