Roland van Vliet (PVV) kraakt PVV openlijk af

Wilders zal gedacht hebben dat het nu eindelijk eens afgelopen was met al die tegensprekende types in zijn partij en vanaf nu iedereen op bevel van de trojka Wilders -Bosma-Agema braaf zijn rechterarm omhoog steekt als dat moet, begint die bolle van Van Vliet uit Limburg ineens in het NRC over ‘arrogante betweterigheid’ binnen die Partei, dat hij zich niet laat vertellen wat te doen en het overtreden van basisfatsoensnormen. Ik vraag me af wat iemand die moeite heeft met dat laatste dan om te beginnen bij de PVV zoekt, maar goed.

Verder laat hij nog eerlijk weten naar zijn gevoel gefraudeerd te hebben in zijn functie als fiscaal jurist, waar men wel eens uren schreef op conto van klanten terwijl men helemaal niet voor hen aan het werk was. Over zijn dubbele salaris als lid van de Provinciale Staten en de Tweede Kamer gedurende enkele maanden in 2011 – de bekende PVV-tweeverdienersconstructie – laat hij zich verder niet uit.

Wat hij van plan is  weet ik niet, maar dit klinkt niet als iemand die een lange en schitterende carrière binnen de PVV voor zich ziet.

4 gedachten over “Roland van Vliet (PVV) kraakt PVV openlijk af”

  1. Ik begin hoe langer hoe meer begrijpen waarom Stalin voortdurend dissidenten naar de Goelag stuurde. Er blijven steeds lieden die kritiek uiten op je optreden als leider. Die hebben niet door dat ze er alleen maar zijn om hun hand op te steken.

  2. Beetje vreemd alweer zo’n beschaafd mens die plotseling ontdekt hij per abuis in zo’n onfatsoenlijke partij als de PVV terecht is gekomen.

  3. Ja, ik snap er helemaal niks van. Waren ze allemaal betoverd door Geert, zoals met de Rattenvanger van Hamelen? Als kind geloofde ik nog in sprookjes, nu al heel lang niet meer. Maar die verbaasde PVV’ers zijn misschien erg lang kind gebleven?

  4. Het is de betovering van stoere taal.
    In de gehele geschiedenis van de mens is dit een steeds weer terugkerend verschijnsel en zie je steeds weer hele volkstammen achter een figuur aanlopen die vaak alleen een hele partij onzin uitkraamd; maar wat lekker stoer klinkt; zonder dat men zich er in verdiept wat zo’n figuur werkelijk zegd en of bedoeld; vooral in economisch slechtere tijden.
    En dan krijg je altijd een heleboel mensen die achteraf pas doorkrijgen waar zo’n figuur werkelijk voor staat.

Reacties zijn gesloten.